• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • MPson

    Finns det något alternativ även om AMH värdet inte är bra?...

  • Linn73
    MPson skrev 2011-01-16 18:07:23 följande:
    Finns det något alternativ även om AMH värdet inte är bra?...
    Förstår inte riktigt din fråga. Menar du om det finns alternativ till att bli gravid eller om det finns alternativa mediciner?
  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-16 15:01:11 följande:
    Jag har hållt på i snart 4 månader, jag mår bättre sen jag började med det och nu återstår att se om det har någon inverkan på äggen och äggkvaliteten också. Glad
    Spännande! Återkom gärna med en rapport!
  • Poussin
    Linn73 skrev 2011-01-16 19:25:23 följande:
    Spännande! Återkom gärna med en rapport!
    Absolut, det gör jag! Hur mår du nu som ruvare? :)
  • Anemon

    Linn, grattis, grattis!
    Vad skönt att allting gick bra och att du nu är ruvare!

    Själv på äggplock i morgon och hoppas följa efter dig som ruvare på onsdag!

  • Poussin
    Anemon skrev 2011-01-16 22:08:49 följande:
    Linn, grattis, grattis!
    Vad skönt att allting gick bra och att du nu är ruvare!

    Själv på äggplock i morgon och hoppas följa efter dig som ruvare på onsdag!
    Lycka till imorgon på ÄP!!! Glad
  • Anemon

    Tack för lyckönskning!
    Och det gick bra, har varit hemma några timmar och vilat en stund. 6 st ägg blev dagens "skörd". Återföring på onsdag om allting går vägen

  • Poussin
    Anemon skrev 2011-01-17 15:45:46 följande:
    Tack för lyckönskning!
    Och det gick bra, har varit hemma några timmar och vilat en stund. 6 st ägg blev dagens "skörd". Återföring på onsdag om allting går vägen
    Grattis, 6 ägg är ju ett toppenresultat!!! Glad Håller tummarna för att allt går vägen! Kram på dig
  • Linn73

    Jag mår bra som ruvare, men känner mig så orolig hela tiden. Ena sekunden tror jag att allt ska gå vägen och andra målar jag fan på väggen. Har fått lite biverkningar av Progesteronet som lätt illamående och ömma bröst. Det är faktiskt skönt att vara på jobbet och skingra tankarna - tiden går snabbare då också.

    Grattis Anemon till dina 6 ägg!!! Fantastiskt bra. Du måste vara jättenöjd. Nu får vi hoppas att några blir befruktade blir riktiga toppembryon!

    När hade du äggplock Poussin? Visst var det snart?

    KRAMAR!!

  • Poussin

    Linn - Jag var också väldigt orolig vid min förra ivf, försök bara att må så bra som möjligt och tänk att det har lyckats, det är inte mycket mer du kan göra. (mycket lättare att säga än att göra -  jag vet). Håller i a f tummarna för dig och hoppas komma med i ruvar-klubben lördag eller söndag. Ska på mitt andra VUL imorgon bitti och sen ÄP torsdag eller fredag.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH