• Nube

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Emzzzan01 skrev 2017-07-16 16:23:40 följande:

    Kämpa på alla. Vill ge er kram. Det är så jobbigt av måsta gå igenom detta.

    Håller tummarna för oss alla


    Tack! Hur går det för dig?
  • Nube
    smurf11 skrev 2017-07-18 10:43:04 följande:

    Tack!

    Ja, det är tråkigt att vi alla får kämpa med dåliga resultat, hoppas det vänder!

    Jag fick Letrozol av en gynekolog när vi försökte själv. Men jag har nog inte försökt så mycket med det. Eftersom jag blev gravid månaden efter Letrozol. Så nu ska jag försöka ev två cykler innan ett nytt IVF eller att testa ett nytt Ivf nästa cykel.

    Skulle nog vilja pröva Menopur sedan om detta inte går.

    Varför blev det avbrutet första gången för er?


    Vi var tvugna att avbryta då jag utvecklade en kysta och inta svarade på medicinerna som jag skulle, troligen pga kystan. Jag hade då endast 2 blåsor som växte, andra gången hade jag 5-6 men fick bara ut två ägg. Men blev gravid ändå. Menopur sägs vara bra för oss med få ägg, men alla reagerar nog olika.

    Jag vill redan att det ska vara september så att vi kan prova igen, jobbigt för samtidigt vill jag försöka njuta av sommaren. Hur hanterar ni andra denna långa väntan?
  • Nube
    Tuvstarren skrev 2017-07-18 15:07:48 följande:

    Tack Frazze och Nube för era svar. Fick svar från kliniken och de tycker dock fortfarande att jag dessvärre ligger lågt för min ålder. Känns dock bra att läsa alla framgångshistorier i denna tråd. Det ger hopp. Detta är mitt första försök med IVF och har aldrig varit gravid.


    Då önskar jag dig all lycka till! När ska du börja? Vet du redan vilken protokoll och mediciner?
  • Nube
    smurf11 skrev 2017-07-18 23:30:29 följande:

    Vi fick valet att avbryta eftersom det bara var ett ägg, så nu ångrar man att man inte avbröt eftersom det inte delade sig. Första gången blev det fyra äggblåsor iaf.

    Om nu inte Letrozol fungerar, så vill jag pröva Menopur.

    När jag nu får mens så startar jag med Letrozol dubbeldos. Hoppas att jag får ett Vul här hemma. Så får vi ta ställning till om vi provar hemma eller åker till Danmark. Annars åker vi kanske till Danmark i september istället.

    Det är jättejobbigt att vänta, man kan inte fokusera på annat den tid man har över. Sedan att man blir äldre för varje cykel, det tycker jag känns värst!

    Hoppas att cykeln startar nu när det är tänkt, så att allt fungerar efter IVF försöket.


    Så du gör ivf u Danmark? Är du njöd med dom?

    Ja, tycker också att väntan och ovissheten är värst.. hade jag vetat att det blir barn i september hade man bara kunnat njuta av sista månaderna som ogravid.. men det kan man ju inte göra :/
  • Nube

    En fundering som jag har.. jag har ju gjort ett landstingsfinansierat försök nu och har två kvar, andra försöket gör vi efter sommaren. Då har ett kvar. Hur hade ni gjort eller tycker vore bäst att göra.. byta till privatklinik och köpa 3 ivf försök (som kostar typ 70 000 kr) och spara det sista landstingsfinansierat försök till ev. äggdonation? Eller använda alla landstingsfinansierade försök nu och sedan gå direkt till äd (som också kostar typ 70 000 kr) eller om ork finns köra nya privata ivf försök innan äd?

    Undrar vad vore bäst... hur tänker ni kring dessa frågor?

  • Nube
    Frazze skrev 2017-07-19 11:58:31 följande:

    Jag gjorde så här att efter mina 3 landstingsfinansierade försök så körde vi på Äd i Riga direkt! Jag orkade inte med stressen och jag orkade heller inte vänta på äd i Sverige som kan ta ÅR! jag gjorde sista försöket i Maj och sen körde äd i september. Har 11 blastocyster att ta till där om det inte tar sig med letrozolen nu. Men när jag släppt stressen med ivf och så så blev jag ju gravid naturliga vägen Jag skiter i om det är äd el egna! Jag bara ska ha ett barn till! Vad gör ett futtigt litet ägg liksom? Hoppas den blir lik pappa, så som min kompis dotter. Hon är mer lik pappa än vad deras helt biologiska dotter är lik någon av dem!


    Precis, jag börjar också känna att jag kanske vill gå direkt till äd efter våra gratis försök men har inte riktigt bestämt mig ännu.. funderar bara på olika alternativ och det är bra att höra hur andra gjort/tänker. Jag har också hört att det är lång kötid till äd i Sverige.. jag funderar på att göra det i Finland istället, inga kötider (eller väldigt korta), det ät nära och för mig känns det viktig med öppen donation (alltså ej helt anonym) vilket Finland har. Men men, ska försöka vara positiv inför nästa ivf men känns viktigt att kunna planera lite längre fram också.
  • Nube
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-19 16:57:05 följande:

    Svårt! Vi vart ju rekommenderade ÄD typ efter första landstingsförsöket. Då vart jag skitsur eftersom dom inte ville ge oss en chans ens. Hann bara med 2 försök från landstinget innan jag fyllde 40. Sen vart vi nekade Ivf på flera kliniker men hittade till slut en som vi gjorde 4 försök på. Så 6 Ivf senare och 7 ägg återförda så inser jag att det inte går. Så sjukt trött på Ivf och så förväntatsfull inför ÄD. MEN jag behövde dom misslyckade försöken för att komma hit. Nu vet jag att vi gjort allt vi kan och jag ser på ÄD med helt andra ögon. Men även om jag kan känna att vi sparat typ 130 000 på att gå på ÄD direkt så hade jag aldrig slutat fundera på om det verkligen inte gått med egna ägg.

    Så du måste känna efter själv. Inget lätt beslut!

    Stor kram!


    Jo, svårt är det. Jag tror som du att man måste vara mentalt redo för äd, samtidigt som det är frustrerande med ivf. Men jag ska försöka med ivf och sedan se hur det käns och hur det har gått.

    Lycka till med din äd resa! Berätta gärna sedan hur det går :)
  • Nube
    Gluttan1981 skrev 2017-07-24 13:25:27 följande:

    Då kan jag meddela att jag fortfarande är GRAVID!! Det var ingen ofostrig graviditet!! Idag fick vi se ett foster med starkt tickande hjärta. Är i CHOCK!! Men SÅ glad.

    Var så inställd på att kräva en skrapning den här veckan.. Blev flyttad tre dagar bakåt. V 8 (7+4) enligt vul. V9 (8+0) enligt mina beräkningar. Kommer boka in ytterligare ett ultraljud vid 12 fulla veckor. Ser allt okej ut då blir det inskrivning hos BM.

    Håller alla tummar att ni alla som kämpar snart plussar, ge aldrig upp <3


    Är det sant! Så underbart! Grattis, tänk att ibland kan man även få bra nyhetet. Det förtjänar ni! :)
  • Nube
    emhu skrev 2017-07-27 12:57:09 följande:

    Enligt min läkare finns det ingen mening med att försöka om det inte finns några äggblåsor synliga...så jag hoppas verkligen att det syns något på nästa läkarbesök. Jag blev ju gravid i våras men fick missfall i vecka 7 så min kropp har ju uppenbarligen koll på vad den ska göra om det finns ett ägg...

    Om det inte syns något i augusti så blir det en ÄD i sverige. Vi är bara 31 så vi har tid att vänta :) Hoppas bara på att vi blir godkända för ÄD eftersom jag blev gravid på egen hand i våras...min läkare hoppades på att det skulle bli godkänt men jag vågar inte ropa hej ännu.


    Kan det bli så att man inte blir godkänt för äd om man har blivit gravid? Hoppas att det går bra i augusti för dig!

    Jag fick min mens idag, exakt 4 veckor efter att jag tog cytotec och ca 3 veckor sedan jag slutade blöda. Är så glad att inte behövde vänta längre och att kroppen fungerar. Om 17 dagar börjar jag med synarela och då är vi igång igen! :)
  • Nube
    emhu skrev 2017-07-28 12:46:51 följande:

    Ja, tydligen kan dom ha krav på att man ska ha försökt ett år efter att man fick missfall för att man ska bli godkänd för ÄD. Hade varit så segt att vänta ett år till för att sedan behöva stå i kö i ett 1-2 år till innan det blir vår tur. Men som sagt...vi har ju tid att vänta. Kanske gör ett försök i Finland i så fall om vi har råd.

    Wohoo, så snabbt det gick för dig att få tillbaka mensen! Det är bara att ta nya tag så blir det säkert en lite försommarbebis nästa år :) kör ni på samma dos som förra gången?


    Okej, jag visste inte att det var så.. jag funderar också att göra försök i Finland om det blir aktuellt med äd.

    Ja, hoppas på en sommarbebis nästa år :) Vore underbart! Vi kör med samma mediciner, elonva och menopur, men med lite högre dos av menopur. Hoppas att det blir flera ägg nu då jag endast fick ut 2 sist fast jag hade 5-6 blåsor.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH