Forum Arbete - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad har du för arbetsuppgifter i ditt yrke?

  Sön 31 dec 2017 15:15 Läst 5532 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Angora - Visa alla inlägg
 • Sön 31 dec 2017 15:15 #11

  Jag planerar undervisning, undervisar, rättar mängder av arbeten/texter, rastvaktar, plåstrar om skadade barn, är ett bollplank för elever och föräldrar, löser konflikter, har utvecklingssamtal, skriver skaderapporter (LISA), är mentor och har ?Olweuspass? (förebyggande mot mobbing och kränkning), kopierar, håller möten, ordnar med shower och luciakonserter, agerar biblotekarie och ?mattrant?, städar ibland efter sjuka barn, lagar stolar och bänkar, är ikt (it) ansvarig och hjälper kollegor med allt från hårdvara till mjukvara, sätter igång projektorer, visar kollegor hur de kan använda programmering i undervisningen, anpassar undervisning efter 150 elever, gör extramaterial som vissa elever ska ha med sig till specialpedagoger, läxläsningshjälp, vikarierar för kollegor i skolan och på fritids, dokumenterar betyg, fyller i matriser och samarbetar med BUP vid utredningar genom att göra kartläggningar, IUP och ÅP, fyller i otaliga kryssrutor från bup (kan ta ett par timmar)..möten med logoped, psykologer och andra instanser som soc.

  Jag börjar undra varför jag utbildat mig till lärare.. det kan med råge skapas flera yrkeskategorier i skolan så att lärare får vara lärare i första hand och undervisa..

 • Sön 31 dec 2017 15:24 #12

  Glömde närvarorapprotera, ringa föräldrar när de inte sjukanmält sina barn,kopiera och skicka ut blanketter om lån av dator, allergier och kontaktuppgifter till föräldrar. Fylla i uppgifter som datorns nummer och liknande. Blanketterna ska sedan in i rätt pärmar. Skadeanmäla fel på datorer och ordna med lånedator. Olweuspassen ska dokumenteras och rapporterad till ansvarig och görs inte detta får man skriva avvikelserapporter. Vi ska också göra ?skoltempen? och räkna samman alla svaren vilka sedan diskuteras på möten. Förutom det och ovanstående så har vi ju arbetslagsmöten (stora laget och lilla laget), hela skolan osv.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll