• Äldre 15 Nov 18:40
    3366 visningar
    15 svar
    15
    3366

    Tjejkalas/killkalas

    När Olivia fyllde år så var det antingen HELA klassen eller ALLA tjejer. Då fick det bli alla tjejer eftersom de är 22 stycken i klassen och det kändes lite väl mycket.

  • Äldre 16 Nov 00:13
    #12
    Bedhead skrev 2010-11-15 18:51:27 följande:
    Vem bestämde alternativen?
    Tja, hon ville ha kalas för klassen och jag ville inte att det skulle vara hur många ungar som helst så det blev så. (dessutom ville hon bjuda några tjejer till från 2:an så det blev nästan 20 ungar ändå).

    Förstår inte varför det skulle vara diskriminering?

    Killarna verkar dessutom inte särskilt intresserade av kalas, vi har inte varit på ett enda av killarnas kalas men däremot på nästan alla tjejers.
    Det här var första gången Olivia hade kalas för klassen, tidigare har vi bjudit barnen till de föräldrar vi själva umgås med och så har föräldrarna stannat och fikat också.
    Nästa år tror jag att vi bjuder hela klassen och hela 2:an (eller 3:an är de ju då) också och har biokalas! (känns lindrigast, bara bjuda på lite glass eller nåt och sen skicka in dem i biosalongen I år hade vi maskeradkalas och var helt slut efteråt!)
  • Äldre 16 Nov 00:18
    #14

    När Sigrid fyllde 5 år så hade vi ett litet kalas hemma och bjöd bara några stycken, (inte från dagis utan de hon brukar leka med hemma) det var fyra tjejer som inte kunde komma och tre tjejer och en kille som kom. (och det räckte gott och väl, det blev ju ändå sju barn med våra tre ... åtta med bäbisen)

    De reflekterar inte över hur det är känsfördelat. Olivia leker inte så mycket med killarna i skolan men det beror nog mer på dem än henne, när hon var yngre lekte hon med med killar. Sigrid leker nästan bara med killar på dagis,

Svar på tråden Tjejkalas/killkalas