Inlägg från: Villimey |Visa alla inlägg
  • Villimey

    Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?

    Jag har en undran, hur vill ni att omgivningen reagerar när era barn har det besvärligt pga sina npf-diagnoser?
    Jag har i min närhet ett barn som varit väldigt utåtagerande och det är i den situationen jag undrar. Hur avdramatiserar man jobbiga situationer?
    Ni får gärna svara ur olika situationer både som anhörig tex moster och som helt främlig tex på ICA framför mejeridisken?
    Nu vet jag att npf skiljer sig åt även med samma diagnos, så jag pratar inte om alla utan om dem som har väldiga problem med hyperaktivitet och utåtagerande.

  • Villimey
    Milkina cerka skrev 2010-11-20 13:47:24 följande:
    Ja, jag är bara i början av den process som förhoppningsvis leder till full acceptans så småningom.

    Hoppas det är ok. att fråga en sak.. Hur tacklar man nära släktingar som inte vill förstå att vi inte struntat i att uppfostra honom? Alla förslag mottages med tacksamhet.
    Lämna information i form av broschyrer och böcker. Det finns ju olika organisationer som säkert har bra information. Nära anhöriga som tex morföräldrar kan man bjuda med på olika föreläsningar och informationsträffar.
    Men ni kanske har försökt allt det och det har inte hjälpt?
Svar på tråden Har du tillräckliga kunskaper om hur barn med ADHD och Autism reagerar i vissa situationer som får dig att tänka på lata föräldrar och dålig uppfostran?