• Mei

    Knaperstekt bacon - tips

    Jag har alltid gillat knaperstekt bacon. Och avskytt sådana där sladdriga mjuka baconbitar. Det tog ett tag innan jag fattade hur jag skulle göra. Ifall det finns någon därute som undrar hur man kan göra för att fixa knaperstekta baconbitar så har jag ett sätt.

    Fyll gärna på med era tips på hur man kan göra.

    Så här gör jag:

    Separerar baconskivorna och klipper dem i bitar. Lägger dem i kall panna utan fett. Sätter på medellåg temp. På min hällspis där högsta värme är tolvan så sätter jag plattan på sexan. Sedan får de ligga där läääänge tills fettet smält ur och de är knapriga.

    Hur gör ni?

  • Svar på tråden Knaperstekt bacon - tips
  • Frontline
    Monkeyboys mamma skrev 2010-11-20 18:49:15 följande:
    Lägger hela bacon längder på papper, på en tallrik och in i micron på fulleffect!
    Så gör jag med och det blir ett fint resultat av det samt att man får bort otroligt mycket fett...
    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Ziggystardust

    Lägger bacon på bakplåtspapper och in i ugnen på ca 275 grader. Blir finfint och man slipper stekoset (om man slagit på fläkten).

Svar på tråden Knaperstekt bacon - tips