Inlägg från: candlelight |Visa alla inlägg
  • candlelight

    när badade ni i badhus med er bebis för första gången? (inte baby sim)

    jag har pratat med en som höll i babysim för ett tag sen.
    hon sa att man kunde gå till badhuset själv o bada med bebisen ist för att gå på babysim ifall det inte finns tillgängligt.

    hon sa följande till mig.

    man ska inte doppa bebisen under vattnet det första man gör eller de första gångerna.

    bada som vanligt först, lugnt och försiktigt, håll bebisen nära er så han/hon känner sig trygg.

    bebisar har en reflex som gör att de stänger till i näsan när de får vatten på kinden o ögonen, så de man skulle göra var att ta en svamp t.ex. o hälla vatten över huvudet på bebisen försiktigt (behöver ju inte börja med vatten i ansiktet utan det kan ju rinna ner i nacken) och då skulle man varje gång upprepa "nu kommer det vatten" eller vad man nu säger, så att bebisen kopplar den frasen med att det kommer vatten så småningom.

    Sen kunde man hoppa med bebisen. dvs. du tar bebisen och säger "nu hoppar vi" och så doppar du honom/henne till halsen. ej under med huvudet. samma sak där att du alltid säger samma sak.

    när du har gjort det ett par gånger så får det gärna skvätta lite när du hoppar med honom/henne så att bebisen förstår att det kan komma vatten i ansiktet när ni gör så, då kommer han/hon att täppa till.

    bebisen var redo att doppa huvudet under vattnet när man ser att han stänger igen med näsan. håller andan alltså. oftast stänger de ögonen när han/hon är på väg mot vattnet.

    huvudsaken är att man tränar innan man doppar huvudet så att han/hon inte får sitt livs chock när han/hon kmr under vattnet. han/hon ska veta när han/hon ska täppa igen först.

Svar på tråden när badade ni i badhus med er bebis för första gången? (inte baby sim)