Forum Förlossningsrädsla - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

  Tor 2 dec 2010 21:31 Läst 56658 gånger Totalt 382 svar
  Visar endast inlägg av Lindaa1990 - Visa alla inlägg
 • Lindaa­1990
  Återställ
  Tor 2 dec 2010 21:31 #4
  Anonym (Känslig?) skrev 2010-12-02 21:24:54 följande:

  Jag är nästan i mitten av min graviditet. När vi berättade för min svärmor att vi väntade barn blev hon jätte glad.


  (vilket jag tycker är jätte kul) Hon frågar sedan om hon får vara med på RUL, i o med att jag o sambon har varit på ett VUL och ett UL redan tyckte jag att det känndes okej att hon va med. Idag när jag pratade i telefon med henne kommer det fram att hon sagt till min sambo att hon vill vara med under själva förlossningen. Han ska tydligen ha svarat att han inte tror jag vill det, men hon säger att hon visst ska det, och att hon ska prata med mig om det.


  När jag pratar med henne så säger jag - NEJ, jag vill inte att du ska vara där, jag vill knappt ha min man där. Varpå hon svarar att hon vill vara ett stöd och cocha mig. Jag tackar då för erbjudandet IGEN och säger att det räcker med min man. Hon säger då får jag sitta utanför och vänta och direkt när bebisen är ute vill jag komma in. Jag försöker igen förklara att vi säkert kommer vilja vila ett par timmar kanske tom ett dygn innan besök..
  Hennes svar är att - ja med då får du vila, så får min son komma ut med mitt barnbarn till mig.

  Jag vill helt klart att hon tillsammans med mina föräldrar är den första som ska träffa bebisen, Jag älskar verkligen min svärmor. Men jag vill själv ringa när vi (jag) är redo och välkommna henne och mina föräldrar samtidigt..Är det fel?

  Är jag knäpp och överkänslig? Jag vill inte att hon ska sitta utanför...

  Min man tycker förövrigt att det vore konstigt om hon inte kände så, Och att "alla" vill träffa sitt nya barnbarn på en gång. Jag tycker att när jag talar om att jag inte vill ha henne där just då borde hon respektera detta.?!

  Jag vill inte ha någon sympati...utan era åsikter om jag är överkänslig eller om jag reagerar normalt?


  Det som känns rätt för dig är det bästa ! :) Du är inte överkänslig bara för att du vill landa i allt innan alla släktingar får träffa den lilla. Jag förstår dig, det är ju endå ditt å din mans barn, inte din svärmors:) Även om hon inte menar något illa. Du har rätt till att ha det som du själv vill. Hon kommer vara glad när hon får träffa sitt lilla barnbarn även om det inte är direkt när h*n kommer till världen:),
 • Lindaa­1990
  Återställ
  Tor 2 dec 2010 21:59 #24

  Du är inte elak för att du berättar vad du vill ! :) Precis som en annan sa så behöver ni ju inte höra av er när ni åker in. Även om hon blir sur eller så. Så kommer hon så småningom förstå, och tror även att när den lilla kommit till världen så kommer hon vara för upptagen av glädje för att vara sur

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll