• Lavish

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    Precis som din man säger är det inte alls konstigt att hon känner att hon vill vara med i händelserna och att hon vill träffa nya bebisen så fort som möjligt. Det är fullt förståeligt.

    Det som ÄR konstigt är att hon inte klarar att ta in någon annans känslor än sina egna i bedömningen. Visst säkert jättekul för henne att se bebisen direkt men i det här fallet måste dina önskemål och känslor gå före hennes eftersom det är du som ska gå igenom en förlossning och bli mamma.

    Sen verkar det ytterligare egocentriskt att hon inte ens övervägt var DINA föräldrar kommer in i bilden. Hur kan hon ens utgå ifrån att du föredrar svärmor framför din egen mamma som coach på förlossningen om du nu hade velat ha någon mer än din man där? Har hon frågat om dom också vill sitta utanför och stressa dig med sin närvaro?

    Det enklaste är väl att du gör jävligt tydligt för din sambo vad som gäller och ber honom ta det med sin morsa. Han behöver inte förstå varför du inte vill ha tanten där. Han behöver bara respektera dina önskemål. Eftersom det är du som ska föda.

  • Lavish
    Halkatla skrev 2010-12-02 22:18:39 följande:
    Exakt. Det är fullt förståeligt på samma sätt som man förstår att en sexåring flicka vill ha en ponny och tycker att den ska få bo i garaget
    Ja, det är samma nivå på det. Fast svärmor är väl antagligen inte 6 år :-S
Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad