• enny signatur

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    Anonym (Fia) skrev 2010-12-02 22:56:51 följande:
    Det är väl sånt man skämtar om, som det värsta som kan hända att svärmor är med under förlossningen. Jag har svårt att tänka min att någon föreslår der på allvar.
    Nu vill jag opponera mig. Min svärmor och svärfar var med under förlossningen, något min man föreslog och jag accepterade. De var väldigt trevligt att ha dem där och jag skulle absolut gjort det igen. Nu var det dock en hemmafödsel men hade det varit sjukhus hade det varit samma sak. Finns inte på jordklotet att jag skulle accepterat att bara ha min man med på sjukhuset faktiskt. Vad säger de åt de som inte vet vem pappan är "nej du får bara välja vem du vill ha med in?". 
    Poängen är att folk är olika och jag ser inte problemet i att fråga och föreslå och jag tycker det är hemskt när man gör det till något skamligt.
    Att svärmodern inte lyssnar och känner av är det jag reagerar på. Som alla redan sagt, det är ditt/ert val och inte mer med det.
  • enny signatur
    Lilla fröö skrev 2010-12-03 15:45:07 följande:
    Jag tycker att du reagerar normalt! Vem sjutton vill ha svärmor med under förlossningen? Ens mamma är väl okej om inte barnets pappa är med. Efter en förlossning vill man väl vila upp sig och lära känna sitt barn, få igång amningen, m.m. Jag skulle själv bli GALEN om min svärmor höll på så där! Kram till dig TS!
    Varför är det relevant vad den stora massan vill, frågan är väl vad ts vill och vad som fungerar?
     
  • enny signatur
    Show n tell skrev 2010-12-08 13:03:37 följande:
    Vill din man verkligen att hon ska vara med? det låter lite knäppt i mina öron. är han svensk? många från andra länder tycker det är heeelt ok att svärmor får vara med.
    Men jag skulle aldrig bjuda med min mamma om min man tex hade fått urinstenar och skulle sitta o kissa ut dem hos doktorn. (vad jag kan tänkas jämföra det med) vad tänker han på egentligen?
    fast han skulle väl inte gå omkrin och sjunga för det som kommer ut från honom heller? det är ju barnet som är poängen.
  • enny signatur

    "vi fick för 7 dagar sedan en undarbar x" När de frågar varför de inget fick veta innan så förklara att de helt enkelt var för jobbiga och ni inte ville ha dem där i början.

Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad