• ica
    Äldre 3 Dec 09:19
    70566 visningar
    382 svar
    382
    70566

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    Självklart ska inte nån man inte vill ha med vara med under förlossning. Risken är ju att hon är i vägen.Låt din man påminna henne att ni inte vill det. Och dessutom är det bara att fara till förlossningen när det är dags och inte berätta för nån. Ni kan ju ringa när det är klart och det passar er att få besök. Ni kan ju även förklara för personalen hur ni vill ha det. Så kan de säga att det inte passar nu eller att du inte finns där. Det går att begära sekretess så får de inte berätta för nån att du är där.

  • ica
    Äldre 4 Dec 16:56
    akademikern skrev 2010-12-04 16:49:24 följande:
    Förstår faktiskt inte att man ringer runt till släkten när värkarna kommer igång. Själv skulle jag aldrig komma på tanken, situationen är väldigt privat och rör enbart mig och min familj. Vi har ringt någon timme efter att förlossningen är över, sist var det nog närmre fyra timmar efteråt. Men vi är alla olika, och om man ringer och berättar att förlossningen är på gång men att man tydligt säger att man INTE vill ha dit familjen, så tycker jag det är extremt knäppt av dem som inte lyssnar och respekterar detta.

    Känner igen de känslor som många mammor skriver i tråden, om okänsliga släktingar som rycker nyfödd bebis ur famnen. Det har känts felfelfel för mig också, och ändå låter man det ske. Ett tips kan ju vara att bära i elastisk sjal, det finns inte en chans att någon norpar bebisen ur en sådan (med mindre än våld) plus att man kan göra så väldigt mycket med bebisen nära då, fixa fikat till de där som kommer (fast man inte orkar), gå ut med soporna - you name it. När jag tänker efter ska jag nog köpa en sådan själv så slipper jag de där situationerna vid nästa bebis Skrattande
    Mycket smartare att inte berätta för nån att man åkt till förlossningen. Då kan ju ingen komma och störa. Stäng även av mobilen så kan de inte ringa.
    Eller säg till svärmor att du kräver att få vara med under hennes bypass eller nåt.
  • ica
    Äldre 1 Feb 06:09
    Här och nu skrev 2011-01-31 08:33:12 följande:
    Jo, personalen kan förbjuda folk att vistas på förlossningsavd. Ang. det andra säger du NEJ och att hon kan kalla det nåt annat än barnvakt, men att ingen annan ska passa ert barn första tiden. Tanten verkar behöva samma gränser som små barn o är man då lämplig att ta hand om desamma?
    Den var bra!
Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad