• Anonym

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    Hon behöver ju inte veta att ni är på förlossningen. Ni kan ju ringa henne när ni känner att ni är redo för att berätta för henne. Dessutom får hon väl inte hälsa på på BB? För ni blir ju inte kvar på förlossningen i flera timmar efter bebisen kommit om det inte vart några komplikationer.

  • Anonym

    Aldrig att hon skulle få vara med eller sitta utanför som en gam. Min svärmor är underbar när det gäller såna saker, låter alltid oss bestäma.

  • Anonym

    Skriv in i förlossningsbrevet att din svärmor haft väldigt svårt för att respektera att du inte vill att hon ska vara med på förlossningen och att hon inte ska vänta utanför heller, så dyker hon upp så vill du att dom avisar henne på ett vänligt sätt.


    Ni kan ju skicka ett sms när ni är inne på förlossningen och säga att det är på gång och att ni åker in om ett par timmar. Svarar i telefon gör man ju inte när man går omkring  med värkar....åk till ett annat sjukhus än vad ni sagt, ni kan säga efteråt att det var fullt, sjukhusen får inte säga var ni är. Säg att ni inte fick ha mobiltelefonerna på på förlossningen....

  • Anonym

    Nej fy vilken vidrig svärmor!!! Hon ska verkligen inte sitta utanför och vänta, än mindre vara inne under själva förlossningen. Det är ju helt sinnesjukt och äckligt! Måste fråga om hon är utländsk? Verkar inte vara ett normalt beteende hos en vanlig svensson. Säg ifrån på skarpen! Hota att hon inte får träffa bebisen förrän den är en vecka gammal annars. Skriv i ditt förlossningsbrev att du absolut inte vill ha din svärmor där, då ordnar barnmorskorna med det om kärringen skulle dyka upp. 

  • Anonym

    Alltså, glöm aldrig bort att det är du som bestämmer när och hur hon får närvara. Säg ifrån och stå fast vid det. Kräv att din man går din linje. Det måste ju finnas något sätt att banka in verkligheten i skallen på henne.

  • Anonym

    Kräv att din man talar om för sin mamma vad gränsen går, du behöver inte bråka om det just nu, vänta ett tag hon kanske lugnar ner sig om någon månad, kanske pratar hon med sina kompisar och får deras åsikt, säg det längre fram om inte hon ändrar sig.

  • Anonym

    Aldrig att min svärmor skulle få vara med och inte heller min egen mamma. Min amn räcker gott!

    RING INTE dem när ni ringer in så slipper ni ha henne där!

  • Anonym

    Vi har sagt att vi inte vill ha några plannerade besök under den första månaden. Främst är det för att svärföräldrarna (som bor långt bort) inte ska boka biljetter så fort bebisen är född och sen stanna nån vecka eller två. Sen är det även för att undvika att min mamma kommer och kampar utanför förlossningen/BB.

    Vi hör av oss när allt lugnat ner sig lite så första besöket kommer säkert bli innan 1månad har gått men då blir det på våra villkor, inte släktens. Tyvärr innebär det ju även att min mamma kommer få chansen att träffa sitt barnbarn långt före svärföräldrarna men skillnaden är att hon kan komma över på fika medan svärföräldrarna måste bo kvar.

  • Anonym

    Jag hade bett henne att respektera ditt val. Hon som har fött barn borde förstå att man inte vill ha en massa människor runt omkring en vid förlossningen.
    Mina svärföräldrar ville oxå komma till förlossningen, men som tur är, är det förbud att ta emot besök på både förlossning + BB här så vi fick 2 dagar för oss själva. Skönt att kunna ge det som anledning.

  • Anonym

    Hon har inte ett skit på förlossningen att göra, där jag ska föda får inte vem som helst komma in, hoppas det är så hos er också, kolla upp det så vet du om du är säker pga av det iallafall..för där jag ska föda får inte ens syskonen komma in och när man kommer upp till bb får inte ens syskon komma in pårummen längre, fick dom förut men nu får dom bara stanna utanför...

    Oavsett vad hon vill så är det ni/du som bestämmer, självklart så ska inte hon sitta som en hök o vakta utanför, detta kan medföra enorma konsekvenser om du känner redan nu att du måste vakta ditt barn för att du ska få bestämma som du vill.
    Hon får finna sej i att ni säger till när ni är redo för besök hemma, är det ditt första barn så se till att stanna på bb ett tag så du slipper ruschen hemma.

    Jag har problem med svärföräldrar som bara kommer hem när man fått barn utan att ens ringa o fråga först, men tack o lov så propsar dom iallafall inte på att springa inne på förlossningen, tala inte om för din svärmor när det är dags utan det får hon veta efteråt när det är klart, svara heller inte i telefon hemma sista tiden, då vet hon inte om ni inte är hemma bara eller om ni har åkt in...

Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad