• Anonym (Känsl­ig?)
    Äldre 2 Dec 21:24
    70547 visningar
    382 svar
    382
    70547

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    Jag är nästan i mitten av min graviditet. När vi berättade för min svärmor att vi väntade barn blev hon jätte glad.


    (vilket jag tycker är jätte kul) Hon frågar sedan om hon får vara med på RUL, i o med att jag o sambon har varit på ett VUL och ett UL redan tyckte jag att det känndes okej att hon va med. Idag när jag pratade i telefon med henne kommer det fram att hon sagt till min sambo att hon vill vara med under själva förlossningen. Han ska tydligen ha svarat att han inte tror jag vill det, men hon säger att hon visst ska det, och att hon ska prata med mig om det.


    När jag pratar med henne så säger jag - NEJ, jag vill inte att du ska vara där, jag vill knappt ha min man där. Varpå hon svarar att hon vill vara ett stöd och cocha mig. Jag tackar då för erbjudandet IGEN och säger att det räcker med min man. Hon säger då får jag sitta utanför och vänta och direkt när bebisen är ute vill jag komma in. Jag försöker igen förklara att vi säkert kommer vilja vila ett par timmar kanske tom ett dygn innan besök..
    Hennes svar är att - ja med då får du vila, så får min son komma ut med mitt barnbarn till mig.

    Jag vill helt klart att hon tillsammans med mina föräldrar är den första som ska träffa bebisen, Jag älskar verkligen min svärmor. Men jag vill själv ringa när vi (jag) är redo och välkommna henne och mina föräldrar samtidigt..Är det fel?

    Är jag knäpp och överkänslig? Jag vill inte att hon ska sitta utanför...

    Min man tycker förövrigt att det vore konstigt om hon inte kände så, Och att "alla" vill träffa sitt nya barnbarn på en gång. Jag tycker att när jag talar om att jag inte vill ha henne där just då borde hon respektera detta.?!

    Jag vill inte ha någon sympati...utan era åsikter om jag är överkänslig eller om jag reagerar normalt?

  • Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad
  • Här och nu
    Äldre 6 Feb 17:47
    ica skrev 2011-02-01 06:09:43 följande:
    Den var bra!
    Tack!
  • pluppf­amilje­n
    Äldre 7 Feb 09:19

    Åk in i smyg och ring henne när det är över och du vill ta emot folk igen Solig


    Blivande 6 barns mamma
  • Äldre 8 Feb 21:58

    Helt ärligt?! Fatta vinken! Det må vara hennes son som är pappan men det är er förlossning och ni skall välja att ha den som ni vill.
    Skulle ine heller vilja ha dit mina svärföräldrar direkt oavsett hur mycket jag tycker om dem!
    Det är er stund tillsammans att välkomna ert barn till världen i lugn o ro.
    Kan tänka mig att det kommer att slitas i er en hel del sen ändå!
    Be henne att respektera hur du känner och fattar hon inte vinken får hennes son förklara att han står på din sida i ert beslut att ni skall vara själva!

    Hoppas att hon förstår och att hon respekterar det!!
    Lycka till! :) 

  • Anonym (jag)
    Äldre 6 May 20:36

    Hu, jag har det likadant men din svärmor verkar vara ännu mer på. Erbjuder hon sig att vänta ett dygn? Man känner sig ju helt blue de tre första dygnen iaf, sedan har man fullt upp med att bearbeta förlossningen och försöka få lite sömn och få igång amningen... herregud, mina svärisar ska nog få vänta en månad. Jag menar, hur mycket hinner barnet växa på en månad? Inte så att de missar spädisen direkt! Dessutom är det bara bra att spädisen inte utsätts för en massa baciller från folk utanför den allra närmaste familjen, de första veckorna.
    Förra gången stod de på dörren och plingade på tidigt på förmiddagen, när jag bara ville vara ifred eftersom amningen krånglade. Fan vad stressande det var. Den här gången kan jag tänka mig att min egen mamma får komma tidigt för att vara ett stöd för mig, men svärmor kan vänta ett tag till eftersom hon inte står mig lika nära. Men jag vet att det kommer att bli problem. Herregud - kan de inte fatta att det är kvinnan som genomgår förlossningstortyr och borde ha företrädesrätt i att bestämma vem som får komma och när?

  • Anonym (Nyfik­en)
    Äldre 26 Jun 19:03

    Följde denna tråd med spänning i vintras då jag haft liknande problem med min svärmor. Är nu nyfiken hur det gick för er ts. Hoppas allt har gått bra och att det blev som du önskade.

  • Äldre 26 Jun 19:15
    Miss Obsessive skrev 2011-02-01 19:40:31 följande:
    TS.. Du är absolut inte överkänslig!

    Min svärmor påminner om din och även hon tror att vi ska kasta oss på telefonen när vi är på väg in till förlossningen så att hon kan komma dit. Hon ser det också som en självklarhet att få träffa sitt barnbarn omedelbart det kommit till världen. Det är oerhört viktigt att ens partner förstår hur man känner och står upp mot mot sin förälder/sina föräldrar, för utan det stödet så blir det en oerhört frustrerande situation. Jag har velat strypa min svärmor fler ggr än vad jag har fingrar under graviditeten och särskilt nu mot slutet. Ibland tänker och pratar hon som om det var hennes barn jag bar på. Fortsätt sätta regler och gränser, var bestämd med hur ni vill ha det. Hon må vara en del av familjen, men det ger henne verkligen ingen rätt att sätta villkoren för hur du, din man och ert barn ska leva! 
    Ert lilla barn födelse är er sak. Ni behlver inte ens meddela att ni åker in till förlossningen. Så minimerar  ni att hon sitter och häckar där. Det är ni som ska få barn och det är ni som sätter reglerna. Och de reglerna är inget att diskutera.
  • Anonym
    Äldre 26 Jun 19:20

    Stå på dig det är du och din man som ska få barn och inte din svärmor hon ska bli farmor, och kan gått och väl vänta tills ni själva har träffat bejbisen inan hon kommer på besök:) ingen vet ju hur du eller din man mår efter förlossningen och om jag tänker på miin egna förlossning så skulle ja inte vilja ha någon anan änn min man i rummet timmarna efter förlossningen:)

  • butter­flower
    Äldre 26 Jun 22:09

    Ojojoj, vilken jobbig svärmor. 

    Sätt henne på plats nu, hon lär ju inte bli lättare att hanskas med när bebisen har kommit.
     

  • Äldre 27 Jun 08:06
    butterflower skrev 2011-06-26 22:09:00 följande:
    Ojojoj, vilken jobbig svärmor. 

    Sätt henne på plats nu, hon lär ju inte bli lättare att hanskas med när bebisen har kommit.
    tyvärr är det nog alltför sant.
  • Trolov­ade
    Äldre 27 Jun 08:46

    Hur slutade det ts, gick förlossningen bra? Hur tog svärmor det?

Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad