Inlägg från: Familytime |Visa alla inlägg
  • Familytime

    Mitt barn vill inte bo hos pappan.

    Fast hon är ju alldeles för liten för att bo varannan vecka! Inte konstigt att hon mår som hon gör! Man rekommenderar vv boende från absolut tidigast fyra år OM relationen mellan föräldrarna är bra och barnet känner sig tryggt. Med risk för att kritisera, men varför har du inte lyssnat på din dotters dels uttalade önskan och stress-symtom? Det finns ju fakta att läsa om så t här! Det är ju inga stadshemligheter och ett samtal med bup hade fått svar på dina frågor redan vid separationen.

    Låt barnet ha umgänge med pappan varannan helg och bo hos dig. Det är min lösning på det hela. Sen kan man succesivt öka dagarna i takt med hur hon mår. Tors -sön varannan vecka i ett tag och sen tors-måndag efter ett tag om hon klarar av det. Lyssna på din dotters symtom och önskan.

  • Familytime

    Som vårdnadshavare har man ALDRIG rätt till sina barn! Det är däremot barnet som har rätt till varannan vecka OM det är bra för barnet. I detta fallet är det hur solklart som helst att barnet INTE når bra och det är INTE för hennes bästa att bo växelvist. Vissa barn kommer aldrig trivas med det. Det finns de barn som måste ha ETT hem och umgängestid med den andre föräldern.

    Hur du ska göra är givetvis att försöka med samarbetssamtal. Ta kontakt med familjerätten och be om att få tid till detta. Detta brukar ta tid, några veckor åtminstone, under tiden tar du fram journalhandlingar från läkarbesöken och ber om tid hos bup. Där träffas man utan barnet, eftersom barnet är så litet. Be att de även bjuder in ditt ex för att han ska få höra vad experterna säger. Där kommer de säga som jag säger; varannan vecka är hon inte mogen för, hon mår inte bra av det och hon borde ha ett hem som är mer regelbundet än vv.

    Sen när ni får tid på familjerätten så går du dit med din största omsorg för er dotter. Tala om hur hon mår, tala om för honom vad hon säger och att hon förmodligen inte mår så bra.

    Funkar det inte att komma överens om ett schema som båda är nöjda med där, så måste du gå vidare till tingsrätt. Då tar du kontakt med ett ombud på adv.firma och ber dem hjälpa dig. De kommer ha ett samtal på ca en timma för att få reda på bakgrunden. Sen kommer de skicka brev till ditt ex som han ombeds svara på. Får du svar från hans advokat så kan de och ni träffas för att komma överens. Svarar han inte eller att ni inte känner er nöjda med svaret så stämmer ni till tingsrätt.

    Då får man komma på förhandling där ni och era ombud träffas. Tingsrättens mål är att ni ska samarbeta, så helst ska ni komma överens där. Era ombud kommer vara på er att samarbeta på förhandlingen så att en domare slipper bestämma över ert barn.

    Kommer ni överens där så är det klart, kommer ni inte överens kommer det gå vidare och tingsrätten tar beslut utefter vad de tror är bäst för barnet. Då är det bra att ha skriftliga intyg från läkare, psykologer och andra experter. Leta så mycket info själv som möjligt. Det finns mängder av skrivelser, forskning och litteratur om detta.

    Socialstyrelsen har skrivit skrivelser som bör följas. Sök på deras hemsida.

    Kostnad; mycket. Ca 1500 spänn per påbörjad timma kostar ombud. Men; umgänge och vårdnadstvister går under rättshjälp. Har man ingen eller dålig inkomst, så har man rätt att söka det via rättshjälpsmyndigheten. Sen kan man alltid kolla med sitt försäkringsbolag. De kan ha rättsskydd. Hoppas du fått lite tips nu i a f!

Svar på tråden Mitt barn vill inte bo hos pappan.