• Anonym
    Äldre 6 Dec 14:03
    31245 visningar
    234 svar
    234
    31245

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    Fan vad less jag blir !!! Jag har precis fått besked att jag inte får semester på julafton.
    Som vanligt har alla småbarnsföräldrar lagt in om föräldraledigt och där kan chefen inte neka ledighet.Och några ordinarie måste jobba.Vi kan inte lämna verksamheten åt enbart vikarier säger min chef.
    Jag har jobbat  många julaftnar på raken  nu så jag hade verkligen hoppats på ledigt i år.
    Jag har inga barn och kommer inte heller att få några men jag vill väldigt gärna fira julafton med mina syskon och deras härliga ungar.
    Jag vet att mina kolleger har lagen på sin sida så det behöver ingen upplysa mig om men jag blir frustrerad i alla fall.Och jag har talat om för min chef vad jag tycker om det här men får inget gehör.
    Piss !!! 

  • Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 6 Dec 14:06
    #2

    Nä, vi är några till.Två av oss ska jobba julafton.

  • Anonym
    Äldre 6 Dec 14:07
    #3

    men fy!! Man borde ju få turas om tycker jag....du ska väl inte straffas varje år??

  • Anonym
    Äldre 6 Dec 14:07
    #4

    Det är en jättesvår sits, ju större artbetsplats -desto svårare att lösa. Det bästa hade naturligtvis varit om alla anställda -oavsett familjesituation -hade gått efter ett schema som rullat på med ledighet över alla olika högtider och om alla följt dem. Problemet är ju som du själv skriver att det då räcker med att några helt struntar i alla andra och ändå skickar in sina föräldraledighetsdagar så spricker allting.

    Jag tycker det är synd att din chef inte äns vill ta upp detta med er i personalen. Det måste vara många fler än du som känner såhär som aldrig får ledigt.Rynkar på näsan

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 6 Dec 20:20
    #14

    Det är fler än jag som jobbat många julaftnar på raken.Och det är inte bara jag som är less på detta.
    Vi har vikarier men alla vill inte jobba julafton.Vilket är förståeligt.Och för chefen får vi inte lämna över till enbart vikarier.Så några ordinarie måste jobba.
    Jag jobbar 7-16.Sedan har jag 1,5  timmes bilkörning till mina syskon och föräldrar.Så visst blir det lite julafton i alla fall. 
    Förra julen var det på förslag att dela upp julafton på mindra kortare pass.Men dom som var helt lediga ville inte och dom som tog föräldraledigt ville inte heller.Så det var helkört.
    Jag hoppas att vi inte kommer att byta schema för i så fall är jag ledig nästa julafton.Alltid något att se fram emot !!!! 

  • Anonym
    Äldre 6 Dec 23:21
    #16

    Bara för att jävlas hade jag nog blivit "sjuk" just runt jul....

    Eller om du känner någon som har barn, som du kan vabba för om det behövs, då kan inte företaget neka dig heller... och vem som helst får vabba ett barn, så länge inte föräldrarna tar fp just de dagarna...

    Men jag har dubbelmoral, vi är sådana personer som fp vid jul just för att vi kan...
    Dock så är det orättvist att systemet är uppbyggt som det är, bara för att man inte har barn, betyder inte det att man inte vill fira jul med sina nära...

  • Anonym
    Äldre 7 Dec 00:30
    #18

    Fy då! Det där hände jämt mig förr också, bara för att jag inte har barn fick jag inte semeter när det var Jul på flera år.. Tog tillslut upp det med chefen och sa att även om jag inte hade barn så är jag trots att jag då var runt 25 någons barn och eftersom det är ca 40 mil mellan mig och min familj träffas vi nästan aldrig!
     Det blev faktiskt ändring så, nu brukar vi ta vartannat år om nu någon inte frivilligt vill byta..

  • Anonym
    Äldre 7 Dec 07:16
    #29
    Denise87 skrev 2010-12-07 01:13:13 följande:
    haha jävla trams.. typiskt barnlösa att bara tänka på sig själva.. julen e väl barnens högtid... Det är väl inte mer än rätt att de som faktiskt bidrar till vårt samhälle och föder bsrn som kan försörja oss när vi e gamla o sjuka får lite fördelar. Haha allvarligt va tycker du? Ell litet barn får fira julafton utan mamma eller en tant får fira utan sitt vuxna barn, vad e värst?BYT JOBB vetja
    Faktiskt inte, julen är en högtid för samvaro med familj och vänner för att fira Jesus födelse men det har du kanske glömt? Barn dör inte av att mamma jobbar några timmar på julafton och att julmaten blir sen, inte heller av att firandet börjar tidigt på dagen och att mamma går iväg och jobbar på eftermiddagen. De bryr sig bara om vilka julklappar de får inte om både mamma och pappa är hemma...
  • Anonym
    Äldre 7 Dec 16:26
    #42

    Sjukanmäl dig på Julafton! Vinterkräksjukan.

  • Anonym
    Äldre 7 Dec 16:54
    #60

    Självklart ska dina kollegor vara lediga. När du själv får barn kommer du att fatta...

Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!