• Anonym
    Äldre 6 Dec 14:03
    31245 visningar
    234 svar
    234
    31245

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    Fan vad less jag blir !!! Jag har precis fått besked att jag inte får semester på julafton.
    Som vanligt har alla småbarnsföräldrar lagt in om föräldraledigt och där kan chefen inte neka ledighet.Och några ordinarie måste jobba.Vi kan inte lämna verksamheten åt enbart vikarier säger min chef.
    Jag har jobbat  många julaftnar på raken  nu så jag hade verkligen hoppats på ledigt i år.
    Jag har inga barn och kommer inte heller att få några men jag vill väldigt gärna fira julafton med mina syskon och deras härliga ungar.
    Jag vet att mina kolleger har lagen på sin sida så det behöver ingen upplysa mig om men jag blir frustrerad i alla fall.Och jag har talat om för min chef vad jag tycker om det här men får inget gehör.
    Piss !!! 

  • Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!
  • Äldre 7 Dec 16:25
    #41

    Texten kom inte med...

    Jag tar ut föräldraledigt på jul just för att förskolan är stängd och jag inte har nån barnomsorg.
    Jag måste även planera de övriga semesterveckorna och vara ledig de veckorna förskolan är stängd på sommaren även fast jag kanske skulle vilja spara semesterdagar för att resa utomlands i ex mars

  • Anonym
    Äldre 7 Dec 16:26
    #42

    Sjukanmäl dig på Julafton! Vinterkräksjukan.

  • Anonym (2)
    Äldre 7 Dec 16:30
    #43
    Anonym (också arg) skrev 2010-12-06 14:38:34 följande:

    Åh vad orättvist!! Lider verkligen med dig! Gud vad irriterad jag blir på alla föräldrar som tar föräldraledigt och bara skiter i sina kollegor..grrrrrrrrrr... Varför ska vi ta sån hänsyn till dom bara för att de är föräldrar? Som om folk utan barn inte har ett liv? På mitt jobb är det också såhär... Man ska man täcka upp och vara förstående så fort dom måste hämta barnen på dagis eller vad det nu är. Hos oss är vi nästan halva personalstyrkan på Lucia för att alla föräldrar har fjäskat till sig ledighet från chefen. Men tänk om jag också vill fira Lucia? Jag kanske vill gå på Luciakonsert med min kille? Tror ni det skulle godkännas? Knappast.


    Det kan du väl Luciakonsrterna är väl på kvällen?
  • Anonym (74)
    Äldre 7 Dec 16:31
    #44
    Denise87 skrev 2010-12-07 01:13:13 följande:
    haha jävla trams.. typiskt barnlösa att bara tänka på sig själva.. julen e väl barnens högtid... Det är väl inte mer än rätt att de som faktiskt bidrar till vårt samhälle och föder bsrn som kan försörja oss när vi e gamla o sjuka får lite fördelar. Haha allvarligt va tycker du? Ell litet barn får fira julafton utan mamma eller en tant får fira utan sitt vuxna barn, vad e värst?BYT JOBB vetja
    Jag undrar vad du säger om några år. När dina barn är över 8 år och dina kollegor tar ut föräldraledighet...

    Då kommer du att få jobba julafton varje år och dina barn får sitta ensamma hemma flera julaftnar i rad. Men jag antar att du tycker att det är helt i sin ordning eftersom det viktigaste är att de små barnen får ha sin mamma hemma.
  • Anonym (2)
    Äldre 7 Dec 16:34
    #45
    Anonym (Jävla ego) skrev 2010-12-07 10:26:28 följande:
    Så alla som inte har barn ska snällt ställa upp och jobba bara för att egoistiska föräldrar tar ut fp under jul t ex bara för att de vet att de inte kan nekas ledigt då?? F ö har väl ungarna oftast en pappa också att fira med och jag tror nog de överlever om mamma jobbar några timmar på julafton. Tycker du ska ta och tagga ner en aning, det är banne mig ingen storprestation att klämma ur sig ett antal ungar, det görs över hela världen hela tiden. Om det är några som bara tänker på sig själva så är det småbarnsföräldrar som du som anser de har all rätt i världen att göra som det behagar dem. Fy fan vad egoistisk du är som bara tänker på dig själv. Om det är några som bidrar till vårt samhälle är det ju de som jobbar hela tiden och betalar skatt till skillnad från föräldrar som gör allt de kan för att utnyttja bidragen som SKATTEBETALARNA står för.
    Oj du måste ha missat något föräldrar betalr också skatt även när de är föräldralediga.
  • Anonym (också arg)
    Äldre 7 Dec 16:36
    #46
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 16:30:17 följande:
    Det kan du väl Luciakonsrterna är väl på kvällen?
    Jo men jag arbetar på kvällen.
  • Anonym (2)
    Äldre 7 Dec 16:38
    #47
    lokisse skrev 2010-12-07 16:24:32 följande:
    det spelar ingen roll föräldraledighet gar före i vart fall. det enda man kan göra är att glädja sig at att dessa föräldrar inte kommer att kunna fira jul med sina barn när dessa fylt 8 för da är dom gyllene fp dagarna slut och inte katten kommer man att ge dessa koleger nagra möjligheter att byta till sig ledighet eller?
    hehe eller så skaffar de fler barn

    Man kan ju fira jul på juldagen med är ju inte så noga när man är vuxen eller måste man se kalle anka?
  • Anonym (2)
    Äldre 7 Dec 16:40
    #48
    Anonym (också arg) skrev 2010-12-07 16:36:07 följande:
    Jo men jag arbetar på kvällen.
    Ok men du klagade på att föräldrar ska vara lediga på lucia och de flesta firar det på morgonen eller runt 15.
  • lokiss­e
    Äldre 7 Dec 16:41
    #49
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 16:38:11 följande:
    hehe eller så skaffar de fler barn

    Man kan ju fira jul på juldagen med är ju inte så noga när man är vuxen eller måste man se kalle anka?
    det kan väll barnfamiljerna göra dom med.

    man skulle kanske sluta helt att byta pass med dom koleger som inte kan bete sig koligialt da skulle dom bli av med sina fp dagar snabbare än ögat fdör jag antar att dom vill kuna komma sent pa lucia för att kunna kolla pa föris lucia tag och liknande...
    och om ingen vill byta  dagar elleer pass med dom...
    Nej det tror jag inte!
  • Anonym (2)
    Äldre 7 Dec 16:45
    #50

    Skaffa barn sjävl då TS så kan du vara ledig när du vill utan att behöva gnälla!

    Förskolor stänger på sommaren vart tycker du då att barnen ska vara? Är ju klart att man måste ta ut ledigheten då. De flesta stänger ganska tidigt tom, här stänger vi v 27-30 och min sambo har semester v 29-32 tror du det är kul att bara ha 2 veckors semester tillsammans?

    Jul är ju inte nåt speciellt för vuxna, eller är det jobbigt att missa kalle anka? Tycker man kan ha lite förståelse för hur barn känner och tänker istället för att bara tänka på att jag som är 30 måste minssan fira med min mamma o pappa. Be dem komma hem till er och fira då så kan ni ju umgås lite av dagen då

Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!