• ellen2008

    Flytta till Australien - Perth

    Hej, är det någon här som bor i närheten av Perth eller annan del i Australien som kan ge mig lite tips. Vi ska flytta till antingen Perth eller Gerlaldton. Min man röstar för Geraldton men jag är orolig för att det är för litet... Någon som vet? Blir glad för svar !

     

  • Svar på tråden Flytta till Australien - Perth
  • ellen2008

    Hej, tack för ditt svar. Vi flyttar troligen i september 2011. Mycket som ska planeras...... Hur länge har du bott i Australien? Trivs du?

     

  • ellen2008

    Hej, tack för ditt svar!  Oj oj oj, 4 år.... vi som planerar att bo där i ca 5 år;) .... haha... Geraldton har ca 40'000 invånare.... hur kommer det sig att du flyttade dit? 

  • ellen2008

    Hej
    Tack snälla för alla svar !! Uppskattar det supermycket !
    Vi flyttar dit för mannens jobb.... jag hoppas på att hitta något jobb men inte heltid eller kanske starta upp någon business och jobba hemifrån?..... Vi har 2 barn på 5&3 år så de kommer gå i skola. Någon som vet något om skolor? Rekommenderar ni privata? Och vet någon hur det går till med försäkringar, behöver man en sjukförsäkring? Någon annan försäkring? Oj, vad många frågor jag har....
    Är det några kostnader som kommer till som inte finns i Sverige? Typ avdrag för lön för pension? Är det dyrt att leva där? Försöker göra en budget och se om vi klarar oss på mannens lön.

    Tack alla ni som kommer med tips !

     

  • ellen2008

    Hej!
    tack för alla svar, toppen att veta!
    det är möjligvis ingen som har ett namb på en "facilator" som hjälper till med ansökan om uppehållstillstånd?
    Vi har nu bestämt oss för att flytta i december 2011, lång tid kvar men tiden går så fort!!

  • ellen2008

    jaha, trodde det var superkrångligt! vad sökte du för visa?
    vi kommer antagligen söka
    State/Territory Sponsored Senior Executive (Provisional) (Subclass 164)

  • ellen2008

    har även hört att det är lättare att få tilkstånd i tex geraldton som är så litet jämfört med perth, någon som vet om det stämmer?

  • ellen2008

    Hej, 


    Tack för ditt inlägg. Vi har inte flyttat ännu utan kommer flytta i slutet på detta år eller januari 2011 om vi får uppehållstillstånd vill säga. Har din mans syster några barn? Vi har barn som är 6 & 3.5... vore kul att komma i kontakt med någon som har barn. Eller du kanske vet vilka områden som är bra att bo i med barn och kanske någon skola som är bra. Ja, jag har hört att det är blåsigt men det går väl att bo där utan att blåsa bort??? haha.... Känner du några svenskar som bor där? Vore kul att komma i kontakt med andra svenskar i samma situation? Hur hamnade du i Australien?? När bodde ni i Dongara? Oj, jag känner att jag har 1000 frågor, bäst jag slutar innan du tröttnar på mig;) 
  • ellen2008

    Jag bor i Geraldton 4h med bil från Perth..... brukar vara i Perth en hel del men känner inga andra svenskar i Perth endast här i Geraldton..... Var ska ni flytta om ni flyttar? 

Svar på tråden Flytta till Australien - Perth