• ellen2008

    Flytta till Australien - Perth

    Hej, är det någon här som bor i närheten av Perth eller annan del i Australien som kan ge mig lite tips. Vi ska flytta till antingen Perth eller Gerlaldton. Min man röstar för Geraldton men jag är orolig för att det är för litet... Någon som vet? Blir glad för svar !

     

  • Svar på tråden Flytta till Australien - Perth
  • tatijana

    Hej pa dig
    Min dotter ar fodd i Geraldton. Min mans syster bor i Geraldton. vi bor i Currumbin Queensland just nu,
    Vi har bott i Dongara en liten fiskarby 1 h soder om Geraldton, kand for sitt hummerfiske. Vi kommer
    komma till Geraldton om ca 1 manad och halsa pa. Min mans mor foraldrar bor dar ocksa, ager typ halva
    stan. Geraldton ar ju litet, Dongara annu mindre men Geraldton ar ju kant for att vara den blasigaste
    staden i Australien. Kolla med din man Kitesurfing ar ju bra dar.

    Trivs ni bra??

  • ellen2008

    Hej, 


    Tack för ditt inlägg. Vi har inte flyttat ännu utan kommer flytta i slutet på detta år eller januari 2011 om vi får uppehållstillstånd vill säga. Har din mans syster några barn? Vi har barn som är 6 & 3.5... vore kul att komma i kontakt med någon som har barn. Eller du kanske vet vilka områden som är bra att bo i med barn och kanske någon skola som är bra. Ja, jag har hört att det är blåsigt men det går väl att bo där utan att blåsa bort??? haha.... Känner du några svenskar som bor där? Vore kul att komma i kontakt med andra svenskar i samma situation? Hur hamnade du i Australien?? När bodde ni i Dongara? Oj, jag känner att jag har 1000 frågor, bäst jag slutar innan du tröttnar på mig;) 
  • tatijana

    Min mans syster har tva barn en som ar ca 4-5 ar och en liten bebis pa snart ett ar. Min man har en styvbror som ocksa gar i skola i Geraldton han ar 12 ar. Min man har sin mormor och morfar i Geraldton, syster med man och barn.


    De alla verkar trivas, jag skall kolla vidare angaende skola och forskola at dig sa skall jag posta det har.


    Nagra Svenskar kanner jag tyvarr inte men jag sag pa nagon sida en svensk som hyr ut en lagenhet i geraldton.Tror det var pa blocket faktiskt. Ja bort blaser man inte i Geraldton haha.

    Min dotter ar fodd pa Geraldton regional hospital, jag tyckte det var helt okej. Kanske lite samre standard an sjukhusen i Sverige men helt Ok. Det finns en fin liten mysig restaurang nere vid stranden i Geraldton, dar serverar dem lite finare mat med utsikt over havet.

    Jag hamna i Australien pga att min man ar fran Geraldton, han ar ocksa fodd dar. Vi traffades i Nice, spendera lite tid tillsammans i Sverige. Vi akte sedan ner till Australien for att resa runt ett ar, ohhps jag var gravid. Vi bestamde oss for att stanna och stannade i ca 3 ar innan jag blev sjuk av hemlangtan. Flyttade hem under tva ar men flytta tillbaka hit for att vi fick inte mycket tid tillsammans med hennes pappa pga att han fortsatte att jobba i Australien. Nu langtar jag hem igen och flyttar tillbaka i slutet av aret, hihi.

    Vi kan nog fa det att funka anda. Varfor skall ni flytta ner till Australien? Vad gor ni i Geneve? Ar ni bada fran Sverige?

  • VågaChansa

    Hej!

    Jag försöker hitta svenskar som bor I eller inärheten av Perth. Någon av er som bor kvar där eller vet svenskar som bor där?

    Jag, sambon och vår son (1,5år) har planer på att flytta dit våren 2014.

        

  • ellen2008

    Jag bor i Geraldton 4h med bil från Perth..... brukar vara i Perth en hel del men känner inga andra svenskar i Perth endast här i Geraldton..... Var ska ni flytta om ni flyttar? 

  • VågaChansa

    Hej! Va kul å höra någon som bor "i närheten", hehe, om man nu kan kalla 4h bort nära. Känns som att man bara läser om folk som bor på östkusten. Vi har tänkt försöka hitta bostad i Joondalup area, då den enda familj vi känner (sambons släktingar) bor i det området. Hur kommer det sig att du bor i just geraldton? Har du bott länge i au?

  • VågaChansa

    Och nu såg jag inläggen ovan och fick svar på mina frågor:) hur har du trivts under den tiden du bott där? Är väldigt nyfiken, då vi har en 1,5 åring... Känns som det är en sak att resa till au på semster (utan barn) och en heeeelt annan grej att åka dit för att bo och leva som familj. Tanken är att jag ska gå hemma med vår son, och det känns viktigt för mig att jag kan skaffa mig ett nätverk av bra vänner och folk runt omkring oss och även att vår son får leka och träffa andra barn. Eftersom sambon pratar engelska och jag svenska med honom så blir ju inte språket i au främmande för honom, vilket känns skönt. Hur upplever du perth som stad? Alla tips och tankar om ALLT, hihi, är välkommet :)

  • idaedner

    Har läst tråden nu! Vi har funderingar på att flytta till Perth och prova på 1-2år. Ser att denna tråd är gammal men vore intressant o se hur det gått för er som skulle flytta!!! Jag har en del frågor kring hur det praktiskt har fungerat med skola o så.. Vi har barn som blir 5 o 7 i år.  / Ida

  • idaedner

    Vi har inte flyttat..ska dra igång proceduren med visum strax!Så jag tar mer än gärna emot alla tips jag kan få

  • Camilla8

    Hej,

    Ser att tråden är från februari i år men försöker iallafall :) Ida, hur har det gått med visum etc? Vi är en liten familj som har bestämt oss för att testa att åka till Perth under en längre period. Barnen kommer då att vara 4 och 7 när vi åker och därav så är det intressant att veta hur ni har löst skolfrågan för er äldsta? Mvh Camilla

  • idaedner

    Hej!Vi e fortfarande inte färdiga m visum processen...Men vi kommer åka 15 november oavsett.Får annars åka på turist el studentvisum..Hur går det för er?vi väntar även besked från skolan..Då det inte är färdigt...

  • susetb

    Hej, 
    Vi planerar att flytta från Geraldton WA till Perth till årsskiftet. Någon som har koll på hur det är att bo i Gooseberry Hill / Kalamunda? Var i Perth bor ni som bor där? 
    Vi har barn på 8 & 10 år. 
    Tack !! 
    Susanne 

Svar på tråden Flytta till Australien - Perth