• Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 3 Jan 15:19
    43937 visningar
    358 svar
    358
    43937

    Allévo Viktcoach

    Hej alla som är med på Allévos viktresa! Hoppas ni mår bra på startdagen!  Jag kommer att följa er viktresa fr om idag till den sista mars. Jag finns här för att stötta er och svara på frågor. Kom ihåg att äta/dricka något ca var 3:e timme och drick gärna varma drycker däremellan. Kaffe och te utan socker och mjölk går bra. Eller drick bara varmt vatten. Ta de lugnt och sov ordentligt. Motionera gärna men träna lågintensivt under Kickstart.
    Vi hörs!
    Viveca Annell leg. dietist och Allévos Viktcoach.

  • Svar på tråden Allévo Viktcoach
  • Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 5 Jan 12:51
    #31
    hotmamma skrev 2011-01-05 11:52:52 följande:
    var hittar jag alla produkter nu när jag ska börja?????

    Du kan köpa Allévos produkter på Apotek, hälsofackbutiker som Life, Hälsa för alla, Hälsokraft och på flertalet stora matbutiker ICA, Coop, Vi, Hemköp och Citygross.

  • fiajo
    Äldre 5 Jan 13:05
    #32

    Viveca, hur ser vår plan ut efter kickstart? Är den individuell eller lika för alla? Hur ska vi veta vad vi ska äta och hur mycket för att det ska passa dieten?

  • Teres Östens­son
    Äldre 5 Jan 14:43
    #33

    Kör ni bara allevo produkter? Hur många kallorier per dag? Hur många kg ska man gå ner per vecka?


    Ojojoj många frågor.

  • Lady Forest
    Äldre 5 Jan 15:04
    #34
    Viveca Annell skrev 2011-01-05 07:54:38 följande:

    Vi rekommenderar två veckor Kickstart. Efter Kickstartperioden kan du byta ut en eller två måltider per dag mot Allévo i kombination med vanlig nyttig mat. Om du vill kan du göra en ny Kickstartperiod varannan månad till du nått BMI 28.Mest betydelsefult för bestående viktminskning är nya vanor till bra mat på regelbundna tider.
    Ditt kaloribehov styrs av längd, vikt och aktivitetsnivå. Som medlem på www.allevo.nu får du tillgång till Matdagbok för beräkning av kalorier, recept, förslag på menyer och mycket mer.


    Tack för infon Viveca.

    Jag funderar på vad skillnaden mellan era produkter och Cambridge-kuren är, då man helst ska gå på ren kur i minst 3 veckor hos dem?

    Jag har även loggat in på er sida och fyllt i dagens intag, mycket bra info!
  • singel­utanba­rn
    Äldre 5 Jan 16:06
    #35

    En tuggbehovsfråga: är det ok att knapra på några gurkbitar under kickstart-fasen?
    Eller förstör man nån process då? 

  • Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 5 Jan 16:06
    #36
    fiajo skrev 2011-01-05 13:05:15 följande:
    Viveca, hur ser vår plan ut efter kickstart? Är den individuell eller lika för alla? Hur ska vi veta vad vi ska äta och hur mycket för att det ska passa dieten?
    När Kickstart börjar närma sig slutet kommer alla som har anmält sig som medlem på allevo.nu få ett upptrappningsschema. Upptrappning innebär att succesivt öka energiintaget under sex dagar och börja äta vanlig mat igen. kombinerat med Allévoprodukter. Jag återkommer med förslag på hur ni ska äta därefter. Ni kan välja på att äta mat i lagom energinivå för viktminskning eller kombinera mat med Allévoprodukter i vissa måltider.
  • Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 5 Jan 16:14
    #37
    singelutanbarn skrev 2011-01-05 16:06:18 följande:
    En tuggbehovsfråga: är det ok att knapra på några gurkbitar under kickstart-fasen?
    Eller förstör man nån process då? 
    Några gurkbitar går bra att tugga på. Gurka har så lågt energiinehåll så det stör inte Kickstartfasen. Andra grönsaker som också går bra äta några bitar av är till exempel squash, stjälkselleri och paprika. Unvik rotfrukter och frukt som har lite för kolhydratinnehåll i Kickstartfasen. Efter Kickstart ska du däremot gärna äta alla sorters grönsaker och frukt.  
  • fiajo
    Äldre 5 Jan 17:33
    #38

    Har känt mig så himla yr sen jag kom in från då jag var ute och skottade snö. Dricker massa vatten men det går inte över! Varför?

  • Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 5 Jan 19:03
    #39
    fiajo skrev 2011-01-05 17:33:53 följande:
    Har känt mig så himla yr sen jag kom in från då jag var ute och skottade snö. Dricker massa vatten men det går inte över! Varför?
    Efter ett par, tre dagar med Kickstart kan man känna huvudvärk, trötthet, frusenhet och även yrsel. Det beror på det låga energi- och kolhydratintaget. Det brukar vara övergående, ta det lite lugnare än vanligt. Hoppas du mår bättre nu!
  • Äldre 5 Jan 19:09
    #40
    Viveca Annell skrev 2011-01-05 12:46:17 följande:
    Du behöver inte äta 2000 kalorier per dag men med så lite energi som 800 kalorier per dag kan det vara svårt att få tillräckligt med näringsämnen d v s vitaminer, mineraler, proteiner och essentiella fettsyror. Kickstartprogrammet har mycket lågt kaloriinnehåll, ca 550 kcal per dag. Men Kickstartprodukterna innehåller tillräcklig mängd näringsämnen för att tillgodose dagsbehovet. Med mycket små portioner mat är det svårare att täcka alla dessa viktiga näringsämnen. Ett tips är att du äter Allévo till mellanmål både på för- och eftermiddagen och även byter ut lunch eller middag mot Allévo. I övriga måltider när du äter vanlig mat är det viktigt att du väljer bra, näringsrik mat. Ät gärna fisk, kyckling, magert kött, magra mjölkprodukter, fulkornsprodukter, grönsaker och frukt. Lite fett av bra kvalitet som oliver, avokado, lite matfett på bröd eller några droppar olja på grönsakerna är också viktigt. Hoppas det kan funka bra för dig!
    Tack för svaret Solig
    Idag har jag gjort så att jag har druckit KS exotic till alla mål utom lunch då jag åt en VV färdigmat och visst borde jag få i mig det jag behöver på det viset?
Svar på tråden Allévo Viktcoach