Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • supersent att hämta kl 17.20?

  Tis 4 jan 2011 09:43 Läst 17019 gånger Totalt 176 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (fundersam) - Visa alla inlägg
  Anonym (funde­rsam)
  Återställ
  Tis 4 jan 2011 09:43

  Jag hämtar min dotter på dagis kl 17.20. Då är hon sist kvar av alla barn.
  Dagis är alltså tömt på 4 avdelningar och på stängningsavdelningen är bara min dotter kvar.

  Är det verkligen så sent? Jag slutar kl 17 och hinner verkligen inte komma tidigare.

  Hur gör ni andra, hur lyckas ni jobba 100% och ändå hämta tidigt?

  Jag känner mig som en riktigt dålig mamma. Jag skäms varje dag när jag kommer sist.

 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 4 jan 2011 09:56 #9

  Jag har verkligen ingen i vår omgivning som kan hjälpa oss att hämta, tyvärr.

  Hon kommer inte jättetidigt, utan kl 8 ungefär. Hon är pigg och glad när jag hämtar henne. som tur är så gillar hon verkligen sitt dagis.
  På fredagar så hämtar jag en timme tidigare.

  Men ändå, samvetet gnager. Jag undrar som sagt hur alla andra gör, är det ingen mer som jobbar 100%

  jag försöker hitta en extramormor, som kanske kan vara barnvakt och hämta tidigare en-två gånger i veckan. Men å andra sidan som min sambo säger, vad skiljer det ifrån att hon sitter själv med en dagispersonal och pusslar eller leker med lego en stund?

 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 4 jan 2011 10:37 #21

  min man jobbar 7-17,30 i en annan stad, så han är inte hemma förrän 18.

  Ingen flex. Vi funderar på om jag kan gå ner lite i tjänst. Min man kan inte göra det, för i hans bransch så blir man av med jobbet då.

 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 4 jan 2011 11:15 #30

  som hög chef inom byggbranchen så blir man av med jobbet.  Det säger min man iaf. och han har precis blivit sparkad eller de vill säga upp honom för att han har varit borta 2,5 dag med sin sjuka son (inte mitt barn) De bara hänvisar till att man inte klarar av sitt jobb, då vill de ha in en annan. Arbetsbrist skriver man i pappren.

  Nej jag kanske ska släppa det dåliga samvetet.  Men det är svårt...
  oftast gör vi så iaf att vi lagar flera rätter på söndagen så att vi i veckan kan fixa mat fort och sedan leka och mysa med dottern.
  Hon går och lägger sig ca 20.30 så det är ändå en stund tillsammans.

  hon är 2,5 år by the way

 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 4 jan 2011 11:50 #38
  Anonym (hej) skrev 2011-01-04 11:39:57 följande:
  Tyvärr ser inte världen ut som för 30 årsedan heller med livsidsanställningar på Televerket etc. Tyvärr vet jag folk som blivit av med arbetet för mindre än vad Ts beskriver. Verkar alltid gå att hitta ett kryphål för arbetsgivaren. Dock skulle jag se tilla tt illa kvickt byta jobb om jag befann mig på en sådan dålig arbetsplats där man inte ens kan vara hemma med sjukt barn under ett par dagar.
  Jag måste hålla med dig här. Det finns kryphål till allt. Och man vill ju kanske inte jobba kvar om man har de arbetsvillkoren iofs.

  Men tyvärr är det nog så att om man är chef någonstans så räknar de med att du jobbar 100% och det är svårt att gå ner i tid, då vill företaget hellre ha någon som kan jobba full tid. Sedan kan jag tycka att de är el, men det verkar vara verkligheten, oavsett lagstadgar.

  Förskolan säger att dottern trivs fint och det är inga problem för henne alls. Så det ligger helt klart mest hos mig.
 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 4 jan 2011 13:13 #43
  EtKm5 skrev 2011-01-04 12:05:49 följande:
  Tycker inte 17:20 låter extremt sent över lag med tanke på hur folk har sina ungar på dagis, men däremot extremt sent med tanke på i vilken ålder barn på dagis har. Varför jobbar man så mycket med så små barn?

  Om din man blir av med jobbet om han går ner i tid så kanske ni ska ställa er frågan vad som är mest värdefullt ett jobb eller ert barn? Kommer ni fram till att jobbet betyder mer än barnet så är det väl så det är och då behöver du väl inte känna dig dålig som hämtar sent? För då väljer du ju det viktigaste först! 
  Tjo här fick jag så jag teg.
  Klart att inte jobbet är viktigast. Men här där vi bor så kostar ett hus ca 3 milj. och en lägenhet är inte mycket billigare. så vi behöver två jobb.
 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 4 jan 2011 14:44 #52

  Jag hämtar 16.20 på fredagar.

  Dottern vaknar ca kl 7 och somnar 20.30. Sedan sover hon 1,5 timme på dagis.

  och som sagt så älskar hon sitt dagis och sina fröknar. Så det sitter helt klart i mitt huvud, jag förstår det.

  men jag är ändå nyfiken på hur "alla" anda lyckas hämta så tidigt varje dag. Har ingen annan fasta arbetstider? Det känns som att alla hämtar kl 14 och lämnar kl 8. 

 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 5 jan 2011 11:17 #124

  Så mycket ni har hunnit skriva.

  Jag är som sagt inte ensamstående, men jag har en man som måste jobba väldigt mycket.
  Här har jag aldrig märkt av att personalen på dagis städar eller håller på och stänger dagis när jag kommer. De sitter alltid med min dotter och läser, leker med plastfigurer pärlar eller något annat mysigt.

  Nu har jag övervägt att sluta på det här jobbet och leta reda på ett annat eftersom jag inte trivs. Men det kommer nog att bli svårt att hitta något annat i min branch där man slutar innan kl 17.

  Skönt att höra om er som har bra minnen från sena dagar på dagis också. Jag har iom det kommit på att jag faktiskt också var ganska sent på dagis ibland. Och jag gillade det, jag med

  Sedan som någon skrev, min dotter går och lägger sig mellan 20.30 och 21.00 på kvällarna så vi har ändå 3-3,5 timmar att leka och mysa på. Det är väl inte så tokigt? Och på helgerna så ägnar vi hela dagarna åt familjen

 • Anonym (funde­rsam) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 7 jan 2011 16:04 #175

  På mitt jobb kan man inte gå ner i tid. Alla jobbar exakt samma tid. 8.30-17.00 med en timmes lunch. Det är inget som går att jobba in, flexa eller jobba hemifrån med.

  Så valet är då att byta jobb, eller rycka upp alla barn med rötterna och flytta dit hus är billiga och jobb svåra att få. Låter inte allt för smart det heller.
  Nog bäst att försöka hitta ett annat jobb här. Ett jobb där man kan jobba lite hemifrån på kvällen, eller som inte är heltid. För husen kostar som de kostar här, så det är inte att välja på. Hyresrätter kan man glömma, det finns nästan inte alls.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll