• Äldre 4 Jan 11:22
    24913 visningar
    176 svar
    176
    24913

    supersent att hämta kl 17.20?

    Majan78 skrev 2011-01-04 10:00:55 följande:
    Har också funderat över det där... min son hämtades 17.00 vissa dagar och då var han ibland sist, ibland en av de sista - på 4 avdelningar. Jobbar inte folk till 17 längre?? Har verkligen alla råd att jobba deltid??
    Ok, själv jobbade jag 75% så de andra dagarna hämtade jag lite tidigare, men tycker att det tyvärr blivit lite prestige i att hämta så tidigt som möjligt.
    Vad menar du med prestige? Varför skulle det vara prestige att antingen ha möjlighet att justera sina tider eller gå ner i arbetstid för att få mer tid med sina barn? Vilken sjuk tanke.

    Tidigare jobbade jag 5 min från fritids/dagis, nu har jag fått byta jobb och pendlar 1 tim/dag vilket självklart förlänger dagarna för barnen. Inte alls roligt, det märks stor skillnad på hur mycket tid vi får tillsammans och kvaliteten på den tiden som blir "över". Nu letar vi nytt boende för att korta restiden, varför skulle det vara prestige som gör att jag hellre träffar mina barn än sitter och pendlar?
  • Äldre 4 Jan 12:06
    #41
    Anonym (nästan samma) skrev 2011-01-04 11:25:02 följande:
    Att bo i närheten av sitt arbete och att ha dagis/skola/fritids inpå knuten är inte alla förunnat. Jo, det känns som om de föräldrar som fixar och donar för att kunna hämta tidigare tittar jäkligt taskigt på en vid de få tillfällen man råkas ses. Varför? Bara för att man inte råkas ses kl 14 varje dag eller?
    Såklart det inte är, men de som KAN justera sina liv gör väl det knappast för att det är prestige i det hela? Det är andra saker som prioriteras bort.

    Jag tror "titta taskigt" känslan är DITT dåliga samvete. Släpp det! Du och din familj gör det som funkar bäst för er, eller hur. Har du dåligt samvete och taggarna utåt är det inte lätt att få vänner. Du blir bemött som du förväntar dig helt enkelt.
Svar på tråden supersent att hämta kl 17.20?