Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • supersent att hämta kl 17.20?

  Tis 4 jan 2011 09:52 Läst 17019 gånger Totalt 176 svar
  Visar endast inlägg av Moria - Visa alla inlägg
 • Tis 4 jan 2011 09:52 #3

  Jag hämtar min son 17.25 varje dag. Dagis stänger 17.30 och han är sist kvar varje gång.
  Lämnar honom vid 07.30 så visst d blir lång dagar för honom o kanske inte så kul att vara kvar sist men vad ska man göra när man måste jobba då!?

  Vissa dagar hämtar mormor och då får han ju gå hem tidigare...men är sååå trött på allt tjat och hur många gånger har man inte fått höra: "Men hur kan du låta han vara så länge på dagis stackarn". Jo för att jag JOBBAR och jobbar gör jag för att vi ska ha d bra!

 • Tis 4 jan 2011 16:13 #60
  Anonym (prio) skrev 2011-01-04 14:57:19 följande:
  Det enkla svaret är: Vi prioriterar våra barn för allt annat här i livet, vi byter jobb, flyttar till billigare boende, hoppar utlandsresor och märkesprylar osv osv osv. Vi lever på mindre pengar och behöver då inte heller jobba hela dagarna, utan kan vara hemma och leva livet med barnen :D Vilket väl någonstans var själva tanken när man skaffade dem :D
  Det handlar väl verkligen inte om priroteringar...eller ja kanske i vissa fall men jag har svårt att tänka mig att ngn skulle prioritera bort sina barn!!!

  För MIG finns inte alternativet att flytta, gå ner i tid eller på ngt sätt få ihop d om jag inte jobbar heltid. Och därmed måste jag alltså ha sonen på dagis mellan 07.30 - 17.30.

  Ingen tycker väl att d är roligt att man har så lite tid tillsammans på kvällarna men d får man försöka ta igen på helger ist!
 • Tis 4 jan 2011 16:18 #61
  EtKm5 skrev 2011-01-04 12:05:49 följande:
  Tycker inte 17:20 låter extremt sent över lag med tanke på hur folk har sina ungar på dagis, men däremot extremt sent med tanke på i vilken ålder barn på dagis har. Varför jobbar man så mycket med så små barn?

  Om din man blir av med jobbet om han går ner i tid så kanske ni ska ställa er frågan vad som är mest värdefullt ett jobb eller ert barn? Kommer ni fram till att jobbet betyder mer än barnet så är det väl så det är och då behöver du väl inte känna dig dålig som hämtar sent? För då väljer du ju det viktigaste först! 
  Vad trött jag kan bli på människor som skriver att man priroterar jobbet framför barnen!!!

  Vad jag har för mig så brukar d se ut såhär: Inget jobb = inga(eller lite) pengar = mindre saker och framförallt mat till barnet.
  För mig är mitt jobb gudasänt. Jag vet hur d är att leva utan pengar och behöva vända på varenda krona för att ha råd med mat och kläder till sonen och kanske kunna göra ngn aktivitet ngn gång.

  Klart att d är skitjobbigt att vara borta från sonen hela dagarna men d är en övervägning man får göra...sen får man, som jag skrivit tidigare, försöka ta igen d på helgerna ist.
 • Ons 5 jan 2011 15:45 #139
  EtKm5 skrev 2011-01-04 17:30:31 följande:
  Man behöver inte bo där det är som dyrast, man behöver inte handla där det är som dyrast, man behöver inte leva särskilt dyrt. Om ni bara har ett enda barn kan jag verkligen inte förstå hur han måste vara 50/tim i veckan på dagis!!

  Jag har ett barn och är ensamtstående. Det händer ibland att mormor hämtar annars är det jag som får hämta. Har varken körkort eller bil så måste gå efter bussarna och då är jag framme på dagis 17.30. Bor i en trea som kostar ca 5.500:-/mån och sen allt annat utöver det.


  Jag är ekonomisk och handlar absolut inte där d är dyrast men jag måste lik förbannat jobbat heltid!

 • Tor 6 jan 2011 14:26 #168
  JuliaåRonjasmammis skrev 2011-01-06 13:57:03 följande:
  Lite roligt att man uppmuntrar folk att flytta från sina hemtrakter och lämna jobb, vänner och familj, rycka upp ungarna med rötterna och flytta till obygden bara för att man där kan få ett hus för några ynka hundratusen så att man kan vara hemma mer med barnen. Precis vad Sverige behöver, fler arbetslösa/bidragsberoende som bor på landsbygden. Eller inte va'?

  Nej, ni som jobbar/pluggar för att kunna försörja er och era barn ska inte ta åt er av det vissa skriver! Jag tycker ni är värda all heder som istället för att gnälla och låta andra försörja er, tar ansvar för era liv!
  Men tack! Jag vet att jag gör ALLT för att min son ska ha d så bra som möjligt. Skulle man kunna vara hemma med barnet hela tiden och på ngt otroligt sätt ändå tjäna pengar...ja men ge mig! Tyvärr så funkar liksom inte det. Visst jag älskar verkligen att jobba och mitt jobb är väldigt utvecklande för mig. Det gör mig till en bättre mamma att ha en syselsättning för mig själv oxå även om jobb är den enda sysselsättning jag har förutom att vara med min son. När man jobbar uppskattar man tiden med barnen och tiden på helgerna så mkt mer än när man är arbetslös. Tro mig jag vet! Även om man är sjukt trött efter en hel veckas jobb så har jag konstigt nog mer energi och ork att göra saker med sonen.

  Mår jag bra så mår han bra. Ingen behöver extra press o stress från att inte veta om man kommer att ha mat på bordet eller inte.
  Visst d finns bidrag men vem i ärlighetens namn tycker att d är ett bättre alternativ. Är d då bättre att gå hemma med bidrag och umgås varje vaken stund med barnen eller är d bättre att slita arslet av sig och helt enkelt försörja sig själv ist för att leva på andra!?

  Jag gör rätt för mig själv och jag har inte d minsta dåliga samvete för att han är på dagis. Han trivs och mår bra där och har mat på bordet och kläder på kroppen varje dag. Dessutom kan vi hitta på roliga och meningsfulla saker oxå. Ist för att sitta hemma hela dagarna, leva på bidrag och knappt få d att gå runt.
 • Fre 7 jan 2011 09:39 #172
  singer skrev 2011-01-07 01:31:45 följande:
  Då träffas ni ca 3 h per dag måndag-fredag.
   Det är rätt lite. För MIN del känns det för lite. Men du måste ju känna efter själv. Livet är fullt av val? Hur känner pappan? Har han också dåligt samvete? Gissar att det är mest vi mammor som känner dåligt samvete
  Det låter på dig som att du hade mått bättre av att jobba mindre och vara mer med din dotter. Denna tiden kommer aldrig igen. Jag tror att många tar livet för givet och tänker på allt de ska göra SEN. Men livet är nu! Är du nöjd med att ses 3 h per dag? ( förutom lördag&söndag)
  Kan ni gå ner i lön och istället få mer tid tillsammans?
  Tror knappast att du skulle ångra dig.. Skriver inte detta för att vara taskig på något sätt. Men du vad om tankar, och såhär tycker jag.
  Lycka till!
  Jag och min son umgås ca 3 h per dag måndag-fredag. Givetvis tycker jag att d är för lite då jag skulle kunna umgås med honom hela tiden. Även om jag är hemma en dag så har dygnet för lite timmar så kommer d alltid att vara. Och tiden kommer alltid gå alldeles för fort lik förbaskat.
  Men vad menar du att man ska göra då om man inte kan gå ner i arbetstid, ska man sluta jobba för att få umgås mer då lr!?
 • Fre 7 jan 2011 14:56 #174
  singer skrev 2011-01-07 10:31:26 följande:
  Jag vet ingenting om deras situation och möjligheter. JAG persoligen hade försökt gå ner i tjänst och sett till att få ner mina kostnader istället.
  Ts frågade om det är långa dagar (och hon har själv signaturen " fundersam"..)
  JA, det är riktigt långa dagar för ett så litet barn. Eller vänd på frågan. Är det lagom långa dagar att gå? Är det korta dagar? Nej, det är LÅNGA dagar!
  MInns ni inte högstadiet när man gick i skolan och man ibland började kl 08.15 och slutade kl 15.40. Det var en riktigt lååååååång dag!!! Jag fattar att det är mer krävande att gå i skolan såklart. Men det jag vill åt är att dagismiljö med många barn osv är också krävade och tröttsamt. Tröttsamt att vara hemifrån så många timmar.
  Så helt klart att bli lämnad kl 08.00 och hämtad kl 17.20 är lång tid att vara hemifrån för en så liten..
  Hehe jadu d är klart att d blir långa dagar och ser d ut. D tycker nog alla som har barnen på dagis hela dagen. Problemet som jag ser är att d är många som är snabba på att tycka att man ska göra på ett visst sätt när d kanske inte ens går att göra så. Självklart skulle d vara underbart att kunna gå ner i tid om det nu GICK alltså!
  Jag tycker väl egentligen att sköt dig själv skit i andra borde gälla för alla oavsett om d är dagistider d handlar om eller vad d nu kan vara.
  MAn ska inte ha dåligt samvete för att man måste jobba och försörja familjen och därigenom ha barnen länge på dagis.
  Min son är 5 år och han trivs bra på dagis även om han såklart hellre är hemma med mamma. Han började dagis när han var ca 2 år så han är van dagsimiljö men han tycker d är skönast på eftermiddagarna då d bara är han och fröken kvar =)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll