Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • supersent att hämta kl 17.20?

  Tis 4 jan 2011 12:05 Läst 17019 gånger Totalt 176 svar
  Visar endast inlägg av EtKm5 - Visa alla inlägg
 • Tis 4 jan 2011 12:05 #40

  Tycker inte 17:20 låter extremt sent över lag med tanke på hur folk har sina ungar på dagis, men däremot extremt sent med tanke på i vilken ålder barn på dagis har. Varför jobbar man så mycket med så små barn?

  Om din man blir av med jobbet om han går ner i tid så kanske ni ska ställa er frågan vad som är mest värdefullt ett jobb eller ert barn? Kommer ni fram till att jobbet betyder mer än barnet så är det väl så det är och då behöver du väl inte känna dig dålig som hämtar sent? För då väljer du ju det viktigaste först! 

 • Tis 4 jan 2011 14:52 #53
  Anonym (fundersam) skrev 2011-01-04 13:13:43 följande:
  Tjo här fick jag så jag teg.
  Klart att inte jobbet är viktigast. Men här där vi bor så kostar ett hus ca 3 milj. och en lägenhet är inte mycket billigare. så vi behöver två jobb.
  Nej men då är det inte jobbet som är viktigast utan boendet. Det finns mängder av ställen i Sverige där ett hus kostar under miljonen och en lägenhet bara några hundra tusen. Och tom på de dyra ställena finns vanliga hyresrätter. Men nu vill ni bo på ett dyrt ställe och verkar inte kunna tänka er hyresrätt.  Det är ett val, och vad ni gör för val har väl inte andra att göra med? Om ni väljer ett dyrt boende framför tid med barnen så är det ert val, förstår inte varför du ska ha dåligt samvete och skämmas. Ni väljer det som är viktigast för er. Det är ert liv och era prioriteringar!
 • Tis 4 jan 2011 15:07 #56
  Pallas skrev 2011-01-04 11:10:55 följande:
  fenja: Jo, jag jobbar ju 75% själv, men det beror inte på att min man har ett så viktigt jobb att han inte kan, utan för att det var den tjänstgöringsgrad jag kunde få. Jag kompletterar med föräldrapenning upp till 100%, så att jag behåller min heltids-SGI.
   Pallas, ju du känns rätt fördomsfull. Gissar dessutom att din man jobbar mer än du för du kan väl inte på fullt allvar mena att två personer som jobbar 75% var har barn på dagis mellan 7-7:30????????  Om ni nu inte har dem på dagis för att roa er privat. 

  Och nej min man pensionssparar inte åt mig, jag pensionsparar inte åt honom heller för den delen, fast att jag jobbar grymt mycket mer än vad han gör. Livet är ett givande och tagande. Vissa perioder försörjer jag honom, andra perioder försörjer han mig. Det går upp och ner och i slutändan brukar det jämna ut sig! 

  Men för guds skull se för fasen till att din man personligen ersätter dig för all lön du missar! Så du inte råkar ha en krona mindre på kontot den dag du ligger i kistan!

  Är lite nyfiken på hur du ersätter honom för all tid han förlorar med era barn när du inte skaffar dig ett heltidsjobb och låter honom vara hemma!
 • Tis 4 jan 2011 17:28 #62
  Anonym (hej) skrev 2011-01-04 16:08:19 följande:
  "väljer ett dyrt boende framför tid med barnen"....ja ja...visst, vi bor i en villa för några mille vilket innebär att vi behöver jobba heltid, MEN: både jag och pappan känner oss lyckligare i ett eget hus med egen trädgård för barnen att rumla runt i, härliga grannar med vänner till barnen vi ej villflytta ifrån, havet och skogen runt knuten osv.

  Givetvis innebär det mindre tid med barnen, men för OOS: mer kvalitetstid. Tror våra barn vinner på att ha föräldrar som trivs samt en sådan fin miljö kring sig.

  Att uttrycka sig som du gör känns något nedlåtande. Men möjligt att du inte menade att det skulle uppfattaspå det viset.
  Ja men då är det ju ett val ni har gjort! Ni måste bo där husen med en härlig trädgård kostar ett par mille för att må bra och då måste ni även jobba heltid. Men ni trivs och är nöjda med att ha det så  och era barn kan rumla runt där den lilla tid de inte är på dagis. Så vad är problemet?

  Jag skulle bli GALEN om jag inte fick umgås med mina barn. Därför valde vi att flytta till en håla på landet där husen kostar runt 700 000. Vi har en tomt på 2000 m2 och barnen rumlar i den hela dagarna. Vi skulle vara djupt olyckliga om någon av oss behövde jobba heltid, och ha ungarna på dagis/fritids hela dagarna, därför att vi vill vara med våra barn det är det som får oss att må bra. För dig och din man är det något annat. Men båda mår vi bra! Kan inte se problemet med det hela? Ni väljer det ni mår bra av och vi väljer det vi mår bra av. Så varför ska man då skämmas eller ha dåligt samvete över att ha ungarna på dagis/fritids hela tiden? 
 • Tis 4 jan 2011 17:30 #63
  Moria skrev 2011-01-04 16:18:12 följande:
  Vad trött jag kan bli på människor som skriver att man priroterar jobbet framför barnen!!!

  Vad jag har för mig så brukar d se ut såhär: Inget jobb = inga(eller lite) pengar = mindre saker och framförallt mat till barnet.
  För mig är mitt jobb gudasänt. Jag vet hur d är att leva utan pengar och behöva vända på varenda krona för att ha råd med mat och kläder till sonen och kanske kunna göra ngn aktivitet ngn gång.

  Klart att d är skitjobbigt att vara borta från sonen hela dagarna men d är en övervägning man får göra...sen får man, som jag skrivit tidigare, försöka ta igen d på helgerna ist.
  Man behöver inte bo där det är som dyrast, man behöver inte handla där det är som dyrast, man behöver inte leva särskilt dyrt. Om ni bara har ett enda barn kan jag verkligen inte förstå hur han måste vara 50/tim i veckan på dagis!!
 • Tis 4 jan 2011 17:39 #65
  Anonym (hej) skrev 2011-01-04 17:32:23 följande:
  Helt rätt. Jag skämms inte ett skvatt. Det jag reagerade på var tonen i ditt inlägg när du skrev "väljer ett dyrt boende framför tid med barnen". Som om inte situationen är mycket mer komplex än så med en mängd olika parametrar att ta hänsyn till.
  Men det är inte mer komplext än så! Det är inte på något vis svårt att få tid med sina barn, frågan är om man prioriterar det eller ej! Alla gör inte det då det finns annat som ger dem mer. Och det är där jag menar att vi är olika, är det viktigare med ett visst boende än med barnen för att må bra så är det så. Inte så mycket atta göra något åt! :D
 • Tis 4 jan 2011 18:22 #71
  Anonym (hej) skrev 2011-01-04 17:48:07 följande:
  Jo, för MIG (oss) är det mer komplext än så. Min miljonvilla (he..mindre lyxig än det låter..) gör mig lycklig (inte för "lyxen" utan för miljön), närheten till havet gör mig lycklig, jag älskar mitt jobb, min man älskar sitt jobb, barnen älskar förskolan, barnen älskar sina vänner i området, barnen älskar förskolan osv osv osv.

  Det handlar ju inte om att jobbet ger mig "mer" än barnen!!!! Tror du verkligen att folk i allmänhet, som jobbar heltid eller nästan heltid, tycker att typ en dyr bil är "mer värd" än barnen. Ärligt? Barnen ger mig mest!!!! Men JAG känner inte att jag försakar dem för att jag hämtar kl 16.20 istället för låt säga 15.20.
  Mer värt är ju lite hur man ser på det. Men uppenbarligen är det mer värt för dig att få bo nära havet än att få ha barnen hemma. Annars hade ni ju bott billigare = behövt jobba mindre= haft barnen hemma mer. 
  Men nu betyder havsnära boende så mycket att du hellre har barnen långa dagar på dagis = missar massa tid med dem. 

  Vad jag menar är att om du är nöjd med att ha det så så är det ju inget problem. Eller? Det är din prioritering som enbart rör dig och dina barn. 

  Men för att svara på din fråga, ja, om man jobbar mer än man behöver för att tex kunna köpa en flashig bil (vilket för en normalinkomsttagare innebär ganska mycket extra jobb under lång tid), så visst betyder bilen mer än barnen då!

  Om du inte känner att du förskakar dem när du har dem på dagis hela dagarna så är det väl fantastiskt! Och nej jag håller med dig! 60 min hit eller dit gör ingen större skillnad. jag snackar dagis/fritids kontra vara hemma, i sitt hus, på sin tomt!

   
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll