• Amlin

    supersent att hämta kl 17.20?

    Alltså, klart det är sent men ibland är det ju så enkelt att man inte har något att välja på.

    Drömmen för oss skulle vara att kunna ha dottern kortare dagar på förskolan och vi vill kunna gå ner i tid fram över, men nu är maken nyanställd, pendlar till jobbet och jag är sjuskriven och klarar inte av att ha dottern hemma själv. Hon går från 9 på morgonen, än så länge fixar jag nämligen med nöd och näppe att lämna henne själv. Sen hämtar maken 17.30. Sanrt kommer vi nog får ändra så att även maken lämnar och då måste han nog gå ner i tid för att det ska gå att få ihop vilka tider det komemr innebära vill jag inte ens tänka på, det får mig att pressa mig på mornarna in i det längsta för att slippa förändringen. 

    Nu är ju vi inne i en speciell period, jag är i grunden arbetslös nu tvillinggravid med svåra foglossningar och hotande förtidsbörd, snart är vi föräldralediga och då är läget bättre. Men om jag får ett jobb på pendlingsavstånd efter föräldraledigheten så kommer ju inte läget bli bättre. För om jag nekar jobb så ryker a-kassan, det är inte försvarbart, om maken går ner i tid så kan han få kortare dagar men det kommer fortfarande vara långa dagar eftersom han pendlar.

    Om du tycker att det är jobbigt med de tider ni har så finns det ju bara några få att göra. Se om det finns möjlighet att korta arbetstiden, se om det finns möjlighet att arbeta närmare förskolan eller acceptera att du gör så gott du kan och att du är en lika bra förälder för det, för ibland går det inte att lösa på annat vis.

Svar på tråden supersent att hämta kl 17.20?