• Juliaå­Ronjas­mammis
    Äldre 6 Jan 13:57
    24861 visningar
    176 svar
    176
    24861

    supersent att hämta kl 17.20?

    Det är väl inte per automatik sent att hämta 17.20, det beror ju på vilka tider man har i övrigt. Väldigt många verkar ta för givet att alla barn är uppe kl 05.00 och börjar förskolan senast vid 07.00. För att sedan somna kl 18-19. Då blir det såklart långa dagar om man hämtar 17.20. Men man gör det man måste, så är det.

    Vår yngsta gick vissa dagar till kl 17.30-18, beroende på hur kommunikationerna funkade. Iofs började han oftast inte förrän vid 09.30-tiden, så dagarna blev inte så långa. Han var absolut inte ensam där när jag hämtade, utan det var alltid fler barn på plats.

    Det kanske till viss del beror på var man bor, där vi bodde då arbetade många utanför orten med de obligatoriska sthlms-pendlingarna som följd. En timmes restid enkel väg är med stockholmsmått mätt en fis i rymden. För att kunna hålla nere tiderna skulle man då i så fall bli tvungen att endast arbeta 4-5 timmar/dag, vilket är ca 50-60%. Hur många har råd med det, speciellt om man är  ensamstående?

    Lite roligt att man uppmuntrar folk att flytta från sina hemtrakter och lämna jobb, vänner och familj, rycka upp ungarna med rötterna och flytta till obygden bara för att man där kan få ett hus för några ynka hundratusen så att man kan vara hemma mer med barnen. Precis vad Sverige behöver, fler arbetslösa/bidragsberoende som bor på landsbygden. Eller inte va'?

    Nej, ni som jobbar/pluggar för att kunna försörja er och era barn ska inte ta åt er av det vissa skriver! Jag tycker ni är värda all heder som istället för att gnälla och låta andra försörja er, tar ansvar för era liv!


    Don't mess with my integrity!
  • Juliaå­Ronjas­mammis
    Äldre 7 Jan 01:00
    Anonym (nästan samma) skrev 2011-01-07 00:52:32 följande:
    OJ DÅ! Varför får vi inte bo i treor?? Varför ska barn till ensamstående inte få ha ett eget rum - eller varför måste jag sova på soffan???? Se till att höja underhållsbidraget istället! 1273 kr som inte höjt mer än 100 kr på 16 år! Förstår inte er som tycker att man automatiskt måste bo i en tvåa bara för att man är ensamstående.
    Du får flytta till Blomstermåla, Alfta, Pajala, eller varför inte Strömsund istället, där kan du få ett stort hus till samma pris som en liten lägenhet i en större tätort!

    Brist på jobb? Äsch, inte vara petig, du kan ju vara hemma med barnen istället!
    Don't mess with my integrity!
Svar på tråden supersent att hämta kl 17.20?