• Äldre 7 Jan 01:31
    24740 visningar
    176 svar
    176
    24740

    supersent att hämta kl 17.20?

    Anonym (fundersam) skrev 2011-01-04 14:44:22 följande:
    Jag hämtar 16.20 på fredagar.

    Dottern vaknar ca kl 7 och somnar 20.30. Sedan sover hon 1,5 timme på dagis.

    och som sagt så älskar hon sitt dagis och sina fröknar. Så det sitter helt klart i mitt huvud, jag förstår det.

    men jag är ändå nyfiken på hur "alla" anda lyckas hämta så tidigt varje dag. Har ingen annan fasta arbetstider? Det känns som att alla hämtar kl 14 och lämnar kl 8. 
    Då träffas ni ca 3 h per dag måndag-fredag.
     Det är rätt lite. För MIN del känns det för lite. Men du måste ju känna efter själv. Livet är fullt av val? Hur känner pappan? Har han också dåligt samvete? Gissar att det är mest vi mammor som känner dåligt samvete
    Det låter på dig som att du hade mått bättre av att jobba mindre och vara mer med din dotter. Denna tiden kommer aldrig igen. Jag tror att många tar livet för givet och tänker på allt de ska göra SEN. Men livet är nu! Är du nöjd med att ses 3 h per dag? ( förutom lördag&söndag)
    Kan ni gå ner i lön och istället få mer tid tillsammans?
    Tror knappast att du skulle ångra dig.. Skriver inte detta för att vara taskig på något sätt. Men du vad om tankar, och såhär tycker jag.
    Lycka till!
  • Äldre 7 Jan 10:31
    Moria skrev 2011-01-07 09:39:34 följande:
    Jag och min son umgås ca 3 h per dag måndag-fredag. Givetvis tycker jag att d är för lite då jag skulle kunna umgås med honom hela tiden. Även om jag är hemma en dag så har dygnet för lite timmar så kommer d alltid att vara. Och tiden kommer alltid gå alldeles för fort lik förbaskat.
    Men vad menar du att man ska göra då om man inte kan gå ner i arbetstid, ska man sluta jobba för att få umgås mer då lr!?
    Jag vet ingenting om deras situation och möjligheter. JAG persoligen hade försökt gå ner i tjänst och sett till att få ner mina kostnader istället.
    Ts frågade om det är långa dagar (och hon har själv signaturen " fundersam"..)
    JA, det är riktigt långa dagar för ett så litet barn. Eller vänd på frågan. Är det lagom långa dagar att gå? Är det korta dagar? Nej, det är LÅNGA dagar!
    MInns ni inte högstadiet när man gick i skolan och man ibland började kl 08.15 och slutade kl 15.40. Det var en riktigt lååååååång dag!!! Jag fattar att det är mer krävande att gå i skolan såklart. Men det jag vill åt är att dagismiljö med många barn osv är också krävade och tröttsamt. Tröttsamt att vara hemifrån så många timmar.
    Så helt klart att bli lämnad kl 08.00 och hämtad kl 17.20 är lång tid att vara hemifrån för en så liten..
Svar på tråden supersent att hämta kl 17.20?