Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • supersent att hämta kl 17.20?

  Tis 4 jan 2011 09:43 Läst 17019 gånger Totalt 176 svar
  Anonym (funde­rsam)
  Visa endast
  Tis 4 jan 2011 09:43

  Jag hämtar min dotter på dagis kl 17.20. Då är hon sist kvar av alla barn.
  Dagis är alltså tömt på 4 avdelningar och på stängningsavdelningen är bara min dotter kvar.

  Är det verkligen så sent? Jag slutar kl 17 och hinner verkligen inte komma tidigare.

  Hur gör ni andra, hur lyckas ni jobba 100% och ändå hämta tidigt?

  Jag känner mig som en riktigt dålig mamma. Jag skäms varje dag när jag kommer sist.

 • Tis 4 jan 2011 16:18 #61
  EtKm5 skrev 2011-01-04 12:05:49 följande:
  Tycker inte 17:20 låter extremt sent över lag med tanke på hur folk har sina ungar på dagis, men däremot extremt sent med tanke på i vilken ålder barn på dagis har. Varför jobbar man så mycket med så små barn?

  Om din man blir av med jobbet om han går ner i tid så kanske ni ska ställa er frågan vad som är mest värdefullt ett jobb eller ert barn? Kommer ni fram till att jobbet betyder mer än barnet så är det väl så det är och då behöver du väl inte känna dig dålig som hämtar sent? För då väljer du ju det viktigaste först! 
  Vad trött jag kan bli på människor som skriver att man priroterar jobbet framför barnen!!!

  Vad jag har för mig så brukar d se ut såhär: Inget jobb = inga(eller lite) pengar = mindre saker och framförallt mat till barnet.
  För mig är mitt jobb gudasänt. Jag vet hur d är att leva utan pengar och behöva vända på varenda krona för att ha råd med mat och kläder till sonen och kanske kunna göra ngn aktivitet ngn gång.

  Klart att d är skitjobbigt att vara borta från sonen hela dagarna men d är en övervägning man får göra...sen får man, som jag skrivit tidigare, försöka ta igen d på helgerna ist.
 • Tis 4 jan 2011 17:28 #62
  Anonym (hej) skrev 2011-01-04 16:08:19 följande:
  "väljer ett dyrt boende framför tid med barnen"....ja ja...visst, vi bor i en villa för några mille vilket innebär att vi behöver jobba heltid, MEN: både jag och pappan känner oss lyckligare i ett eget hus med egen trädgård för barnen att rumla runt i, härliga grannar med vänner till barnen vi ej villflytta ifrån, havet och skogen runt knuten osv.

  Givetvis innebär det mindre tid med barnen, men för OOS: mer kvalitetstid. Tror våra barn vinner på att ha föräldrar som trivs samt en sådan fin miljö kring sig.

  Att uttrycka sig som du gör känns något nedlåtande. Men möjligt att du inte menade att det skulle uppfattaspå det viset.
  Ja men då är det ju ett val ni har gjort! Ni måste bo där husen med en härlig trädgård kostar ett par mille för att må bra och då måste ni även jobba heltid. Men ni trivs och är nöjda med att ha det så  och era barn kan rumla runt där den lilla tid de inte är på dagis. Så vad är problemet?

  Jag skulle bli GALEN om jag inte fick umgås med mina barn. Därför valde vi att flytta till en håla på landet där husen kostar runt 700 000. Vi har en tomt på 2000 m2 och barnen rumlar i den hela dagarna. Vi skulle vara djupt olyckliga om någon av oss behövde jobba heltid, och ha ungarna på dagis/fritids hela dagarna, därför att vi vill vara med våra barn det är det som får oss att må bra. För dig och din man är det något annat. Men båda mår vi bra! Kan inte se problemet med det hela? Ni väljer det ni mår bra av och vi väljer det vi mår bra av. Så varför ska man då skämmas eller ha dåligt samvete över att ha ungarna på dagis/fritids hela tiden? 
 • Tis 4 jan 2011 17:30 #63
  Moria skrev 2011-01-04 16:18:12 följande:
  Vad trött jag kan bli på människor som skriver att man priroterar jobbet framför barnen!!!

  Vad jag har för mig så brukar d se ut såhär: Inget jobb = inga(eller lite) pengar = mindre saker och framförallt mat till barnet.
  För mig är mitt jobb gudasänt. Jag vet hur d är att leva utan pengar och behöva vända på varenda krona för att ha råd med mat och kläder till sonen och kanske kunna göra ngn aktivitet ngn gång.

  Klart att d är skitjobbigt att vara borta från sonen hela dagarna men d är en övervägning man får göra...sen får man, som jag skrivit tidigare, försöka ta igen d på helgerna ist.
  Man behöver inte bo där det är som dyrast, man behöver inte handla där det är som dyrast, man behöver inte leva särskilt dyrt. Om ni bara har ett enda barn kan jag verkligen inte förstå hur han måste vara 50/tim i veckan på dagis!!
 • Tis 4 jan 2011 17:39 #65
  Anonym (hej) skrev 2011-01-04 17:32:23 följande:
  Helt rätt. Jag skämms inte ett skvatt. Det jag reagerade på var tonen i ditt inlägg när du skrev "väljer ett dyrt boende framför tid med barnen". Som om inte situationen är mycket mer komplex än så med en mängd olika parametrar att ta hänsyn till.
  Men det är inte mer komplext än så! Det är inte på något vis svårt att få tid med sina barn, frågan är om man prioriterar det eller ej! Alla gör inte det då det finns annat som ger dem mer. Och det är där jag menar att vi är olika, är det viktigare med ett visst boende än med barnen för att må bra så är det så. Inte så mycket atta göra något åt! :D
 • duvetm­ia
  Visa endast
  Tis 4 jan 2011 17:54 #67

  Mina föräldrar lämnade mig runt 7 på morgonen och hämtade mig ungefär halv 6 på kvällen. Jag var ofta sist kvar, men det var mellan 30-60 minuter efter att de andra åkte hem. Jag hade skitkul, hade inga problem med det alls. Jag tycker inte att det är något som gör en person till en dålig förälder.

 • Tis 4 jan 2011 18:01 #68

  när jag själv var liten så gick jag på dagis från 0700-1900 alltså 12 timmar per dag. mamma var ensamstående och hade ca 2 timmar resväg till arbetet så gick inte att lösa på annat sätt.
  Jag tycker inte att det är fel att ha barnen på dagis länge, behöver man ha dem där så gör man. Jag väntar själv mina första barn nu och kommer ha dem på dagis också, vill inte ha dem där för  länge om dagarna, men åker hemifrån vid sju och kommer hem igen vid sex på kvällen när jag jobbar. Jobbar jag mindre så drabbas inkomsten rätt hårt så det funkar inte heller..

 • Tis 4 jan 2011 18:03 #69

  Nämen gud...Mina barn blev inte hämtade innan kl 17.30 de dagar jag jobbade. Jag jobbade också till 17 och innan jag vart hemma i byn och hämtade dem var kl 17.30....oftast var de sist men inte alltid. vad har folk för jobb egentligen som varken lämnar tidigt eller hämtar sent????? Nu har vi dem sällan så sent då jag nu jobbar skrift och mina dagpass slutar 15.00. men när vi båda jobbar och jag tex jobbar kväll o sambon är inne i dagsvängen och slutar 17 så blir kidsen hämtade 17.30....De lider inte för det! men jag vet att det känns i mammahjärtat!

 • Tis 4 jan 2011 18:06 #70

  Jag jobbar som behandlingspedagog och jag jobbar max 3 dagar i veckan på 100%. Jobbar visserligen långa pass men för vår del är detta toppen!
  Jobbar fre-mån 1 helg i månaden och är därefter ledig i 1 vecka!!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll