Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • supersent att hämta kl 17.20?

  Tis 4 jan 2011 09:43 Läst 17019 gånger Totalt 176 svar
  Anonym (funde­rsam)
  Visa endast
  Tis 4 jan 2011 09:43

  Jag hämtar min dotter på dagis kl 17.20. Då är hon sist kvar av alla barn.
  Dagis är alltså tömt på 4 avdelningar och på stängningsavdelningen är bara min dotter kvar.

  Är det verkligen så sent? Jag slutar kl 17 och hinner verkligen inte komma tidigare.

  Hur gör ni andra, hur lyckas ni jobba 100% och ändå hämta tidigt?

  Jag känner mig som en riktigt dålig mamma. Jag skäms varje dag när jag kommer sist.

 • Tis 4 jan 2011 19:58 #81

  Men om man hämtar sitt/sina barn så sen som tex 17.20 varje dag, HUR mycket träffar man dom då egentligen?! Då är det ju mat som ska lagas och barnen är säkert trötta sen efter en heldag på dagis. Då får man ju verkligen se till att ha kvalitetstid med barnen på helgerna!!

 • Anonym (lotti­s)
  Visa endast
  Tis 4 jan 2011 20:07 #82
  Pallas skrev 2011-01-04 19:48:50 följande:
  Hur många vuxna sover middag på jobbet?
  jag tar mig faktiskt en lur efter lunch titt som tätt

  (men det är ju för att jag ska orka hela dagen nu när jag är gravid )

  Kan ju också säga att jag har oreglerad arbetstid så om jag sover en timme får jag ju arbeta in den en annan gång.. 
 • Anonym (Dagis­fröken­)
  Visa endast
  Tis 4 jan 2011 20:08 #83

  Vill bara tillägga att det vanligtvis är MYCKET lugnare efter kl 16.45, då de flesta barnen blivit hämtade. De få barn som är kvar får verkligen frökens fulla uppmärksamhet med mys, prat, sagoläsning och frukt. En lugn avslutning på dagisdagen, när de flesta gått då sänker sig lugnet :)
  Finns ingen anledninga att ordna "extramormor" eller likn krystade lösningar för att barnet ska "slippa" dessa sista timmar. Visst kan man skaffa extramormor eller leja barnvakt, men jag tror det är mera stressande för barnet än att vara kvar de lugna timmarna på dagais.
  Kan man inte sluta tidigare, så inte far barnet illa just dessa timmar.

 • Tis 4 jan 2011 20:09 #84

  Mina barn går mellan 7.30-16.00 båda jobbar heltid. I min värld är 17.20 väldigt sent, men vad kan man göra man måste ju jobba också.. Svårt det där!

 • Tis 4 jan 2011 20:11 #85
  Anonym (Dagisfröken) skrev 2011-01-04 20:08:47 följande:

  Vill bara tillägga att det vanligtvis är MYCKET lugnare efter kl 16.45, då de flesta barnen blivit hämtade. De få barn som är kvar får verkligen frökens fulla uppmärksamhet med mys, prat, sagoläsning och frukt. En lugn avslutning på dagisdagen, när de flesta gått då sänker sig lugnet :)


  , men jag tror det är mera stressande för barnet än att vara kvar de lugna timmarna på dagais.
  Kan man inte sluta tidigare, så inte far barnet illa just dessa timmar.


 • Tis 4 jan 2011 20:12 #86

  Alltså, klart det är sent men ibland är det ju så enkelt att man inte har något att välja på.

  Drömmen för oss skulle vara att kunna ha dottern kortare dagar på förskolan och vi vill kunna gå ner i tid fram över, men nu är maken nyanställd, pendlar till jobbet och jag är sjuskriven och klarar inte av att ha dottern hemma själv. Hon går från 9 på morgonen, än så länge fixar jag nämligen med nöd och näppe att lämna henne själv. Sen hämtar maken 17.30. Sanrt kommer vi nog får ändra så att även maken lämnar och då måste han nog gå ner i tid för att det ska gå att få ihop vilka tider det komemr innebära vill jag inte ens tänka på, det får mig att pressa mig på mornarna in i det längsta för att slippa förändringen. 

  Nu är ju vi inne i en speciell period, jag är i grunden arbetslös nu tvillinggravid med svåra foglossningar och hotande förtidsbörd, snart är vi föräldralediga och då är läget bättre. Men om jag får ett jobb på pendlingsavstånd efter föräldraledigheten så kommer ju inte läget bli bättre. För om jag nekar jobb så ryker a-kassan, det är inte försvarbart, om maken går ner i tid så kan han få kortare dagar men det kommer fortfarande vara långa dagar eftersom han pendlar.

  Om du tycker att det är jobbigt med de tider ni har så finns det ju bara några få att göra. Se om det finns möjlighet att korta arbetstiden, se om det finns möjlighet att arbeta närmare förskolan eller acceptera att du gör så gott du kan och att du är en lika bra förälder för det, för ibland går det inte att lösa på annat vis.

 • Anonym (nästa­n samma)
  Visa endast
  Tis 4 jan 2011 20:16 #87
  Pallas skrev 2011-01-04 19:48:50 följande:
  Hur många vuxna sover middag på jobbet?
  Precis! Och barn som är äldre och går på fritids har oftast så mycket energi när man kommer hem + att de lägger sig lite senare. Visst kan man ju önska att alla föräldrar kunde jobba 80 % eller mindre, kanske något för regeringen att ta tag i, för barn behöver sina föräldrar, men det är inte ekonomiskt hållbart. Nu har vi sån tur i Sverige att de flesta dagis och fritids har bra personal som utövar bra pedagogik. Om man märker att det inte föregår någon pedagogik i större utsträckning får man ta upp det med de ansvariga. Jag har själv på föräldramöte tagit upp att jag önskade att de skulle sätta upp lappar på fönster, stol, bord, bokhylla osv med just ordet för saken - för att få de små barnen vana vid bokstäver och locka till önskan att läsa. Det gjorde de veckan efter. De sa såklart att de hade haft men att barnen rivit ner..men upp kom de igen. Det finns barn som inte alls går på varken dagis eller fritids eller knappt i skolan - hur kommer dessa barn att klara sig i samhället, lär de sig att samarbeta med andra? Det som passar ett barn kanske inte passar ett annat. Mitt barn har gått långa dagar på dagis de flesta år av sitt dagisliv och går långa dagar på fritids nu - pga att jag är ensamstående och inte har ekonomi till att arbeta deltid. Visst hade jag tyckt att det var suveränt skönt att arbeta deltid - för vem vill egentligen vara hemifrån 10 timmar om dagen. MEN har man inte möjligheten till det så har man inte. Och ni som kan arbeta deltid anser jag vara lite bortskämda. Prova att vara ensamstående med barn på 100 % utan avlastning av pappan till barnet. Lägg då in att man bara får 1 273 kr i underhåll trots att pappan inte har umgänge. Med priser som stiger för varje andetag man tar blir inte utrymmet att gå ner i tid större direkt. Jag har i a f vid anställningsintervjun lyckats deala till mig att sluta en timme tidigare på fredagar - jag har gjort vad jag kan.
 • Tis 4 jan 2011 20:21 #88

  Finns det ingen möjlighet att gå ner i arbetstid för någon av er?


  pojke 0706 och pojke 1008.
 • Tis 4 jan 2011 20:22 #89

  Ja, det borde vara spöstraff på dem som hämtar efter 17:00!

  ...ironi , för de som inte fattade det.

 • Anonym (Ensam­ståend­e.)
  Visa endast
  Tis 4 jan 2011 20:23 #90

  Jag är ensamstående, lämnar barnen 7:30 hämtar ca 17-17:30 varje dag. Jag jobbar heltid och har tyvärr inget annat val. Som ensamstående har man bara en lön.
  men sån tur var så älskar mina barn förskolan och stormtrivs. men visst gnager det i samvetet och hade jag kunnat hade jag jobbat typ halvtid för att kunna hämta tidigare och umgås med barnen mera.
   

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll