• pedago­gmamma­n
    Äldre 15 Jan 18:04
    3467 visningar
    2 svar
    2
    3467

    reggio emilia i kommunala fskor

    Jag är själv förskollärare på en förskola som inspireras av Reggios tankar. Den viktigaste grundpelaren för oss är att bemöta barnen som vi själva vill bli bemötta - dvs som kompetenta individer som förtjänar respekt och någon som lyssnar.

    Vi har inte så mycket "färdiga" leksaker, dvs saker som bara kan användas till en sorts lek, utan ofärdigt material som ställer lite krav på barnens fantasi och innovativa förmåga.

    Våra lokaler är byggda på ett sätt som ska främja möten mellan människor, vi har en öppenhet hos oss som jag inte upplevde då jag arbetade på en traditionell förskola. (Det FINNS trad förskolor som har öppenhet, det vet jag, men tyvärr inte den där jag var anställd.) I min grupp har vi 21 barn i åldern 3-4 år. Vi stänger om oss ganska ofta, barnen behöver "sin" grupp. Sedan träffar vi andra barn och personal på torget, i matsalen etc. Barnen på min förskola är extremt trygga med all personal. Viken vinst för oss andra! Och för barnet! 

    Det är tråkigt att du upplevt Reggio Emilias förhållningssätt på sättet du beskriver, men då ser jag ingen annan råd än att du frågar personalen om detta. En god pedagog vågar bli ifrågasatt! :)

Svar på tråden reggio emilia i kommunala fskor