Inlägg från: 81missan |Visa alla inlägg
  • 81missan

    Vaknar varje natt (snart 2 år)

    Jag ska erkänna att jag inte läst alla inlägg men vill bara säga att vi hade samma problem med vår son strax efter 2 års ålder. Precis som du skriver upplevde vi att han inte riktigt var vaken. Det var bara mamma som kunde vara nära, om pappa kom så blev det värre. Nu är det som tur slut på detta men han höll nog på så i 6-8 veckor. Hans jämnåriga kusin hade liknande nätter ett tag, så ni är inte ensamma. Härda ut så går det nog snart över.

  • 81missan
    Bullan1978 skrev 2011-02-07 22:15:39 följande:
    Hur tog det slut? Bara sådär? Utan kamp? Det föll sig naturligt? Vad betyder 6-8- veckor som du skriver om? Tog det så lång tid efter att han fyllt 2 år tills han sov hela nätterna?
    Tusen frågor senare...
    Ja, nu var det några månader sedan men jag har för mig att det slutade så smått. Jag hade ändrat lite i nattningsrutinerna (lät honom somna till en Bamsesaga på CD) och det gjorde efter någon vecka att han inte ville sova, sedan inbillade jag att han oftare vaknade på natten och gallskrek när han lyssnat, även om jag egentligen inte tror att det var det som påverkade... Mer troligt är nog att dom har mardrömmar. Vi hade även i samma veva börjat informera honom om att han skulle bli storebror så det blev nog mycket på en gång kanske.
    Innan detta började sov han oftast hela nätter har jag för mig.
Svar på tråden Vaknar varje natt (snart 2 år)