Inlägg från: Lallamen |Visa alla inlägg
  • Lallamen

    Sterilisering (kvinna)

    Anonym (4 barn) skrev 2012-04-16 12:28:29 följande:
    Denna tråd är ju jätte gammal men jag provar ändå att fråga här:
    Jag ska sterilisera mig, men jag undrar en sak:
    Min yngsta är 2 månader och jag hel ammar,
    Kan jag fortsätta att amma direkt efter operationen? Vad får man för smärtstillande etc?
    Jag helammade också när jag steriliserades. Jag hade pumpat ut innan så det fanns under tiden jag var inne. Lugnande medel pre-op kan vara lite si och så med så det gäller att läkarna vet att du ammar och kan välja medel utifrån det. Narkosen ska inte vara något bekymmer och då det gäller smärtlindrande efteråt finns det även där en del opiater som sitter kvar länge och andra som snabbt går ur mjölken. Jag fick något slags morfinliknande vid uppvaket men sedan klarade jag mig på bara alvedon så det var ingen fara.
  • Lallamen
    Anonym (Mia) skrev 2014-02-08 23:38:18 följande:


    Vilket landsting gjorde du det i? Verkar nämligen som det skiljer markant i hur mycket energi som läggs på att övertala en till att inte sterilisera sig.
    Jag tror inte det handlar om att övertala att inte sterilisera sig utan om att säkerställa att personen ifråga verkligen tänkt igenom alla aspekter av beslutet. Det ÄR ett stort beslut och människor är olika och tänker olika. Bara för att någon säger att "jag har tänkt på det här nu i två år och jag vet att jag inte vill ha fler barn" behöver det inte betyda att personen också tänkt igenom hur det skulle kännas om de barn man redan har dog. Det behöver man ha tänkt över och därför frågar de det. Eller man kanske är säker på att man inte alls vill ha barn ... har man även funderat på scenariot att man träffar sin absoluta drömpartner och förhållandet spricker för att denne inte kan leva utan barn. 
    Välj att se det som en hjälp att verkligen tänka igenom beslutet snarare än ett ifrågasättande. Jag tycker det är jätteskönt att veta att jag tillsammans med en kurator verkligen vänt och vridit på frågan och att jag blev mer stärkt i min övertygelse att det var rätt beslut. Hade jag blivit mer tveksam - ja, då hade det ju varit väldigt tur om det kommit fram före operationen snarare än efter
Svar på tråden Sterilisering (kvinna)