• Äldre 12 feb 15:05
  42865 visningar
  54 svar
  54
  42865

  Ge mig fördelar och nackdelar med att köpa lägenhet på bottenplan

  Vi tittar lite på ny lägenhet nu och det har kommit en intressant som ligger i ett bra område men på bottenplan. Lägenheten vi bor i nu ligger på andra våningen och vi har trivts bra men den börjar bli lite för liten nu, det är ingen lägenhet som man kan skaffa familj i osv.

  Vad säger ni som bor/har bott på bottenplan i ett lägenhetshus? Vad är fördelarna och nackdelarna som man kanske inte tänker på?

  Tacksam för svar!

 • Svar på tråden Ge mig fördelar och nackdelar med att köpa lägenhet på bottenplan
 • Äldre 12 feb 15:14
  #3
  Amazina skrev 2011-02-12 15:09:18 följande:
  Har ni uteplats av något slag? Har ni barnvagn som ni slipper kånka på i trappor?

  Jag har bott på bottenplan och det störde inte mig. Visst är det mer insyn, men bor du i hus är det samma sak. Man vänjer sig vid att dra för gardiner när man inte vill synas. En annan fördel som jag tyckte var att man inte hade någon under sig som stördes av musik, fotsteg mm. Man kune även använda babyphonen med god täckning när man skulle till tvättstugan.
  Jo det är en uteplats på 35 kvadrat som är till lägenheten, har inte barn än men det är väl tanken om något år eller så, det är därför som vi vill köpa större också för att kunna bo där länge.

  Det är insyn som jag är lite orolig för och sen att det inte skulle kännas tryggt att sova med fönster öppet på sommaren.
 • Äldre 12 feb 15:24
  #6

  Nej det är nog ett relativt lugnt område med mycket natur. Vi har såna spärrar på fönstren nu och det är ju bra iofs så man kan ju öppna lite.

  Är lite osäker eftersom jag har hört en del negativa saker om att bo på bottenplan, å andra sidan så ska det ju vara säkrast att bo där med tanke på inbrott eftersom det är mer folk i rörelse där än högre upp i huset har jag hört

 • Äldre 13 feb 08:27
  #11

  Fast grannar som springer över en har man ju på de andra våningarna också så länge man inte bor högst upp. Jag ska fråga säljaren om man kan sätta upp lite avskärmande "träväggar" runt uteplatsen för att minska insynen lite.

 • Äldre 13 feb 14:06
  #19
  Lindreas skrev 2011-02-13 13:45:03 följande:
  Jag har faktiskt ingen statistik, så det kan mycket väl vara så att jag har fel. Det beror väl lite på hur uteplatsen ser ut kan jag tro, om den är insynsskyddad så kan ju en inbrottare jobba ostört ett bra tag. Jag har lite för många i bekantskapskretsen som råkat ut för saker (stenar genom rutan, inbrott, klotter på fönstren och sånt) för att tycka det känns bra att bo på bottenvåningen för egen del. Men det kan ju vara så att dessa personer haft otur och det betyder ju inte att det verkligen ÄR så, såklart!
  Jag har hört att det är mer inbrott ju högre upp i huset man kommer, däremot kan jag nog tänka mig att det kan vara mer förstöring på bottenplan (tänker på stulna blommor, klotter osv.) så jag är lite kluven fortfarande, sen är det ju inte säkert att vi får lägenheten, budgivningen kan ju trissas upp rätt bra.

  Jag har ju ingen lust att bo i ett skyltfönster men jag tror att när man ser lägenheten utifrån och inifrån så får man en bättre uppfattning om insynen än bara genom att titta på bilderna på mäklarens hemsida.
 • Äldre 14 feb 06:13
  #21

  Det finns hiss i huset. Jo jag skulle nog också vara lite nojjig över att sova med fönster öppet men man kankse vänjer sig?

 • Äldre 14 feb 19:42
  #45

  Tack för alla era bra synpunkter och erfarenheter, det hjälper jättemycket i valet av lägenhet. Det skulle ju vara skönt med en uteplats på sommaren och man kan ha lite växter och örter där osv.

  Vi får se hur det blir, mäklaren ska höra av sig imorgon.

 • Äldre 17 mar 17:43
  #53

  Det blev ingen lägenhet på bottenplan, det blir en lägenhet som ligger på tredje våningen istället och det är jag glad för idag för den är jättefin och har en inglasad balkong också + att den ligger 15 minuters promenad från mitt jobb.

Svar på tråden Ge mig fördelar och nackdelar med att köpa lägenhet på bottenplan
Logga in
Bli medlem