• Anonym

    Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag

    paloma84 skrev 2011-02-12 23:07:43 följande:
    Jag hade valt min dotters födelsedag helt klart!!
    Hade ju kunnat göra en kombi om ni bodde i samma stad, firat dottern på förmiddagen och sen åkt hela familjen på bröllop. Men nu var ju detta inte fallet.. så.. Jag hade valt mitt barns födelsedag!

    Tror du inte att din vän sa lite så med glimten i ögat? Att ni skulle väl kommit ändå? ;)
    Va??? Hade du på riktigt struntat i en nära väns bröllop för ert barns ettårsdag????  Jag hade aldrig förlåtit dig....

    Ettåringen kommer inte minnas sin ettårsdag så det hade gått lika bra att fira dagen före eller efter men en väns bröllopsdag, en nära vän desstuom, är ju hennes störta dag och då ska du ha kalas för en ettåring (som egentligen är mer för din egen skull än för din dotter) ...gud vilken dålig vän...hur självupptagen får man vara...
  • Anonym
    Anonym (Egomamman ??) skrev 2011-02-12 23:18:17 följande:
    Kul att läsa era svar! Som sagt vet jag inte om det "bara" beror på att det är hennes första födelsedag som det känns så, har ju alltid firat min egen och syskons födelsedag som små på andra dagar och det har känts helt okej, samt att jag tänkt att hon ju är liten och inte förstår. Men just det stora i att det är hennes FÖRSTA födelsedag... Kan inte släppa det!! Men samtidigt är det ju min väns STORA (och förhoppningsvis) ENDA BRÖLLOPSDAG! Cool
    Men som ngn skrev det stora med första födelsedagen handlar ju om dig för din dotter skiter i vilket! Du kan fira henne samma dag, en anna dag eller inte fira alls, hon är lika glad för det! Och att i det läget välja bort en väns bröllop, tycker jag är ganska dåigt stil. Födelsedagen kan man ju fira en annan dag.
  • Anonym
    Blåklocka skrev 2011-02-12 23:20:19 följande:
    Exakt det här hände oss. Vår dotter fylld 1 år samma dag som en av mina bästa vänner gifte sig. SJÄLVKLART gick vi på bröllop. Dottern uppvaktades på morgonen med sång och paket och sedan så hade vi helt enkelt kalas helgen efter. Kan inte ens fatta att det skulle vara ett problem?! En 1-åring är ju knappast medveten om vad en födelsedag är och vad spelar det för roll vilken dag den firas. Som någon nämnde, så kunde det ju varit så att barnet fyllde år mitt i veckan och då har man ju knappast kalas. Så ja, jag tycker att det låter mycket konstigt att man skulle välja bort sin väns bröllop för barnets 1-årsdag, då man lika bra kan fira barnet en annan dag!
    Håller med!
  • Anonym
    paloma84 skrev 2011-02-12 23:24:44 följande:
    Hm.. så konstigt att folk kan bli upprörda över sånt..?
    Innebär bara att personen ifråga är oförstående och ego själv?

    Inte liksom "Nä, vilken tur att det inte blev samma dag!! Förstår ju att det hade blivit lite svårt att välja.. Trots att jag gärna hade sett er på vårt bröllop så förstår jag er :)"

    Hade det gått att göra en kombi hade jag gjort det, hade det inte gått så hade jag helt klart valt mitt barns födelsedag! Men vi alla är olika... Alla har olika bagage.. Vissa kämpar att bli gravida i åratal, och blir lyckligt gravida tillslut. Jag skulle inte bli upprörd om de skulle att välja sitt barns födelsedag framför mitt bröllop. Eller... man vet ej hur länge en själv och ens familj är i livet och därför skulle jag aldrig vilja missa mitt barns födelsedag Glad
    Men gud, det låter på dig som att det bara är på födelsedagen du får träffa ditt barn och din familj och att det därför  inte går att missa för man vet ju ej hur länge man själv och familjen kan leva! Räknas inte alla andra dagar?
  • Anonym

    Jag hade åkt på bröllopet tillsammans med maken och dottern, gjort helgen lite mysig med tårta på morgonen och mys fram till bröllopet. Just 1-årsdagen tycker jag är viktigast för oss föräldrar.
    Sen hade jag haft kalaset veckan innan eller veckan efter beroende på hur släkten hade kunnat.

    Jag är ganska nygift och vet hur viktigt det är för bruden att ha sina vänner runt sig. Jag hade blivit lite besviken om det hade varit tvärt om efter vad jag läser in i ditt inlägg så handlar det mer om viljan att delta på bröllopet än om kalaset.

  • Anonym

    Jag hade gått på bröllopet, såklart hade en god väns bröllopsdag varit viktigare än en födelsedag som mitt barn inte ens kommer minnas! Det spelar väl ingen roll vilken dag man firar en ettåring,  det firandet är ju mest för familjens skull, barnet fattar ju ingenting av det. Jag har tom varit på ettårskalas där barnet sovit sig igenom kalaset!

  • Anonym
    paloma84 skrev 2011-02-12 23:33:09 följande:
    Alla har olika bagage... Det märks tydligt.

    Det barns (min pappa) vars föräldrar aldrig kom på skolavslutningen, kanske kommer vilja finnas där för sina barn?

    Den man (min sambo) som miste sin far dagen någon dag efter sin egen födelsedag utan att de hann träffas, kanske inte vill missa sina egna barns födelsedag?

    Den dotter (jag) vars mamma alltid glömmer hennes födelsedag, kanske aldrig vill glömma eller prioritera annat före sitt eget barns födelsedag?

    Vi alla är mycket olika...
    Men det hade väl bara varit att flytta kalaset till en annan dag...

    Sveket mot din vän hade varit mycket värre...
  • Anonym
    paloma84 skrev 2011-02-12 23:33:09 följande:
    Alla har olika bagage... Det märks tydligt.

    Det barns (min pappa) vars föräldrar aldrig kom på skolavslutningen, kanske kommer vilja finnas där för sina barn?

    Den man (min sambo) som miste sin far dagen någon dag efter sin egen födelsedag utan att de hann träffas, kanske inte vill missa sina egna barns födelsedag?

    Den dotter (jag) vars mamma alltid glömmer hennes födelsedag, kanske aldrig vill glömma eller prioritera annat före sitt eget barns födelsedag?

    Vi alla är mycket olika...
    Eller så försöker man bearbeta händelserna så att man inte går till överdrivt och tror att bara för att man tex flyttar på barnets födelsedagsfirande så innebär det att man inte finns där för sina barn och glömmer deras födelsedagar.
  • Anonym

    Ens födelsedag är bara ett datum. Det finns inget som hindrar att man utser ett annat datum till firardag. Att välja barnets födelsedag först är egotrippat, ja.

  • Anonym
    paloma84 skrev 2011-02-12 23:39:45 följande:
    För mig är det inget problem att flytta ett kalas!?
    Det är dagen i sig som jag ej skulle vilja missa!
    Inte själva kalaset.

    Jag sa, hade jag kunnat kombinera dagarna så hade jag gjort det!
    Skulle det ej gå pga av avstånd, så hade jag valt mitt barns dag.
    Men vem hade blivit tacksam för att du valt din ett-årings dag? Barnet har inga begrepp om födelsedagar. Det är bara en egentripp och inte det minsta behjärtansvärt.

    Och om man fortsätter vara sådan när barnet växer upp, vad lär man barnet då? "Det är bara vi som är viktiga, skit i vänner och deras känslor!"?
Svar på tråden Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag