• Anonym (Egoma­mman ??)
    Äldre 12 Feb 23:00
    28905 visningar
    347 svar
    347
    28905

    Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag

    Detta blev visst lite långt, hoppas ni orkar läsa {#emotions_dlg.flower}

    Hade en diskussion med en nära vän när hon var på besök häromdagen. Vi bor rätt långt ifrån varann. I somras (2010) när jag var höggravid fick jag reda på att hon och hennes sambo ska gifta sig sommaren som kommer, (alltså denna sommar 2011). De berättade redan då ett datum när bröllopet skulle vara och det var bara några dagar från mitt BF fast nästa sommar då. Blev genast lite nervös över att föda på deras inplanerade bröllopsdatum... Nu blev det inte så utan våran dotter föddes en annan dag som tur var så deras kommande bröllopsdag blev "ledig" =). Som sagt, när jag hade min vän på besök sa jag häromdagen  "tur att inte vår dotter föddes på den dagen för då hade vi inte kunnat komma på bröllopet jue". Hon blev superupprörd och sa "vaddå, skulle ni inte ha kommit?, då skulle jag aldrig ha förlåtit er" och så började hon gapskratta... Påpekade detta för mig flera gånger.

    Försökte dock förklara för henne att förutom oss så är det ju även mor- och farföräldrar samt övrig släkt som jag vet vill fira min dotter på hennes FÖRSTA FÖDELSEDAG, 1 årsdagagen!!!
    Det är ju så att jag, som förstagångsförälder i alla fall, tycker det är jätteviktig och  jag kommer vara så stolt över att få fira hennes första födelsedag!!

    Vi har våra släkter på 2 olika ställen i landet med ganska många mils avstånd från där vi bor och som gärna alla vill fira vår dotter samtidigt (även högtider  vill de gärna fira med oss som jul, nyår etc men som vi kommer få turas om med varannat år). Dessutom kommer bröllopet vara på ett ställe väldigt långt från oss så vi måste betala en rätt dyr resa och boende. Missförstå mig inte för jag gör detta gärna för min vän på hennes stora dag men om jag hade blivit tvungen att välja hade jag valt dottern och hennes födelsedag först. Jag vet inte om jag är ego där, hade kanske ångrat mig i efterhand hur jag än gjort  men nu slapp jag ju som tur var välja! (Har själv aldrig drömt om ett stort bröllop och tänker inte ha nåt heller den dagen vi ska gifta oss, är inte heller mycket för att gå på bröllop, känns mest "besvärligt" och jag känner mig obekväm i såna situationer). Kanske är det också så att min vän hade förstått mig om hon varit i min sits och haft egna barn?? Eller så hade vi väl kunnat fira dottern på bröllopet men nej i nuläget känns det inte så... det är ändå dotterns första födelsedag även om hon är liten!! Sambon håller med mig. Kanske tycker vi så för att det är första barnet och allt är stort och speciellt???

    Till saken hör att jag sedan sa till min vän vilket lungade ner henne "så klart vi hade kommit ändå, även om hon fyllt år". Ja.. lätt för mig och säga det nu när det inte blev samma datum men vad tycker ni andra och hur skulle ni ha gjort??? Intressant att disskutera!!!

  • Svar på tråden Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag
  • Anonym
    Äldre 13 Feb 14:38

    måste fråga hur ni egentligen firar era ETTÅRINGAR, samt vilka ytliga förhållande ni har till era s.k vänner?

  • Äldre 13 Feb 14:38

    Jag hade firat födelsedagen ett par dagar före eller efter och gått på bröllopet!

  • Äldre 13 Feb 15:09

    Jag hade gått på bröllopet (nu förutsätter jag att det är en nära vän och en vän jag tycker om och vill umgås med som bjudit in mig)!
    Födelsedagen blir precis lika trevlig och speciell även om den firas dagen eller veckan därpå!

    Själv jobbade jag hela dagen på min (förstfödda) dotters första födelsedag. Det var inte direkt läge att ta ledigt då det var den allra första jobbdagen på nytt jobb!
    Vi firade hennes ettårsdag helgen därpå, med farföräldrarna. Morföräldrarna fick vänta ytterligare en vecka på att få fira. Lika glad var dottern för det.

  • Äldre 13 Feb 15:14

    Jag skulle ha firat mitt barn nån dag före eller efter själva födelsedagen och gått på bröllopet. I år fyller vår son 1 år men vi kommer inte fira honom på själva dagen han fyller 1 eftersom pappan jobbar då, utan helgen innan. Min släkt bor 50 mil och kommer sova över och han ville inte ta ledig i flera dagar. Han kommer ju inte märka nån skillnad och för mig spelar det ingen större roll bara han får ett ordentligt kalas i närheten av födelsedagen


    ♥ ~ * ~ * ~ ♥ Wilmer 100514 ♥ ~ * ~ * ~ ♥
  • Äldre 13 Feb 15:40
    Mallory skrev 2011-02-13 13:47:29 följande:
    Jag hade valt bröllopet, en ettåring kan man fira lika mycket en annan dag, faktiskt vilken födelsedag som helst kan man fira en annan dag, men ett bröllop är litesvårare att fira på samma sätt i efter eller förskott!
    håller med, barnet förstår ju ändå inte att det inte är på den dagen som den föddes. Nu har jag "turen" att fylla år på en röd dag så vi har oftastt kalaset på den dagen men för andra brukar det bli närmaste helg.
  • vinter­blomma
    Äldre 13 Feb 15:46

    Jag hade valt bröllopet, ja nu antar jag att det är ett bröllop jag är intresserad av att gå på.

    visst är det roligt med ett barns första födelsedag men krasst sett så har ju inte barnet någon koll på vilken dag det är. En ett-årsfest är mer till för de vuxna tycker i alla fall jag. Barnen brukar mest gilla alla färgglada papper och snören och sen dissa tårtan för att hellre äta en smörgås.


    Glad för det mesta!!!
  • Red Velvet
    Äldre 13 Feb 15:52
    vinterblomma skrev 2011-02-13 15:46:41 följande:
    Jag hade valt bröllopet, ja nu antar jag att det är ett bröllop jag är intresserad av att gå på.

    visst är det roligt med ett barns första födelsedag men krasst sett så har ju inte barnet någon koll på vilken dag det är. En ett-årsfest är mer till för de vuxna tycker i alla fall jag. Barnen brukar mest gilla alla färgglada papper och snören och sen dissa tårtan för att hellre äta en smörgås.
  • Anonym
    Äldre 13 Feb 16:04

    En ettåring bryr sig inte om du firar födelsedagen på den dagen eller någon annan dag. Skillnad om det vore en femåring, men en ettåring förstår knappt att den fyller år.

    Alltså hade jag valt bröllopet, för din vän märker om du skiter i hennes bröllop. Ett så litet barn märker inte om du skjuter upp födelsedagsfirandet lite. 

  • snilli­s
    Äldre 13 Feb 16:06

    Jag hade firat födelsedagen en annan dag. Klart man vill gå på bröllop

  • Anonym
    Äldre 13 Feb 16:08

    För mig hade det varit väldigt svårt nu har jag inte hamnat där så vem vet vad jag hade valt. Jag hade nog inte velat lämna bort min 1-åring så hon hade nog följt med på bröllopet och hade hon inte varit välkommen hade jag inte velat gå. Då hade vi både kunnat fira 1-årsdag och bröllop.

Svar på tråden Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag