• Anonym (Egomamman ??)

    Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag

    Detta blev visst lite långt, hoppas ni orkar läsa {#emotions_dlg.flower}

    Hade en diskussion med en nära vän när hon var på besök häromdagen. Vi bor rätt långt ifrån varann. I somras (2010) när jag var höggravid fick jag reda på att hon och hennes sambo ska gifta sig sommaren som kommer, (alltså denna sommar 2011). De berättade redan då ett datum när bröllopet skulle vara och det var bara några dagar från mitt BF fast nästa sommar då. Blev genast lite nervös över att föda på deras inplanerade bröllopsdatum... Nu blev det inte så utan våran dotter föddes en annan dag som tur var så deras kommande bröllopsdag blev "ledig" =). Som sagt, när jag hade min vän på besök sa jag häromdagen  "tur att inte vår dotter föddes på den dagen för då hade vi inte kunnat komma på bröllopet jue". Hon blev superupprörd och sa "vaddå, skulle ni inte ha kommit?, då skulle jag aldrig ha förlåtit er" och så började hon gapskratta... Påpekade detta för mig flera gånger.

    Försökte dock förklara för henne att förutom oss så är det ju även mor- och farföräldrar samt övrig släkt som jag vet vill fira min dotter på hennes FÖRSTA FÖDELSEDAG, 1 årsdagagen!!!
    Det är ju så att jag, som förstagångsförälder i alla fall, tycker det är jätteviktig och  jag kommer vara så stolt över att få fira hennes första födelsedag!!

    Vi har våra släkter på 2 olika ställen i landet med ganska många mils avstånd från där vi bor och som gärna alla vill fira vår dotter samtidigt (även högtider  vill de gärna fira med oss som jul, nyår etc men som vi kommer få turas om med varannat år). Dessutom kommer bröllopet vara på ett ställe väldigt långt från oss så vi måste betala en rätt dyr resa och boende. Missförstå mig inte för jag gör detta gärna för min vän på hennes stora dag men om jag hade blivit tvungen att välja hade jag valt dottern och hennes födelsedag först. Jag vet inte om jag är ego där, hade kanske ångrat mig i efterhand hur jag än gjort  men nu slapp jag ju som tur var välja! (Har själv aldrig drömt om ett stort bröllop och tänker inte ha nåt heller den dagen vi ska gifta oss, är inte heller mycket för att gå på bröllop, känns mest "besvärligt" och jag känner mig obekväm i såna situationer). Kanske är det också så att min vän hade förstått mig om hon varit i min sits och haft egna barn?? Eller så hade vi väl kunnat fira dottern på bröllopet men nej i nuläget känns det inte så... det är ändå dotterns första födelsedag även om hon är liten!! Sambon håller med mig. Kanske tycker vi så för att det är första barnet och allt är stort och speciellt???

    Till saken hör att jag sedan sa till min vän vilket lungade ner henne "så klart vi hade kommit ändå, även om hon fyllt år". Ja.. lätt för mig och säga det nu när det inte blev samma datum men vad tycker ni andra och hur skulle ni ha gjort??? Intressant att disskutera!!!

  • Svar på tråden Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag
  • UlletGullet

    Barnet bryr sig ju inte i den åldern, jag hade lätt "bytt" dag så att jag kunnat vara med om bröllopet, en födelsedag kommer varje år, ett bröllop oftast bara en gång.

  • Anonym

    Låter som du ts är ego och inte tänker på din vän. Ditt barn fyller 1 och jag lovar barnet är inte medveten om det ståhejjet utan bara du som förälder som gör nåt stort av det. Nästa födelsedag. kanske du jobbar ska du då ta ledigt för barn fyller? Sen får du fler barn ska du vara ledig deras födelsedagar med varje år? Hur länge till de blir myndiga eller vänta nu livet ut måste det vara för barnen fyller är livet ut och då är ts ledig.

  • SjälvaJag

    En 1-råing bryr sig inte om man har kalaset just på dagen. Så jag hade åkt på bröllopet och haft kalaset närliggande datum. Dagen innan eller efter tillexempel.

  • Anonym (cl)

    Men en 1 åring fattar ju inte vad en födelsedag är. Ser ni till att alla tar ledigt från jobbet åxå för att fira på rätt dag? Fyller någon mitt i veckan firar man ju på helgen.

  • paloma84

    Återigen, det är ju inte kalaset jag vill missa utan min dotters dag.

    Hur kan nästan alla av er få det till att vara ego för att man vill vara med sitt barn på sin födelsedag?

    I denna tråd är man ego om man vill vara med på sin födelsedag, och lär dem inget annat än att det är Me, Myself and I som gäller!?

    I en annan tråd (hypotetiskt), där tråden är skriven utifrån en mamma som vill gå på bröllopet men stött på negativa kommentarer. Där hade mamman varit såå ego som väljer henne själv, ett bröllop och en fest före sina barn och barnen hade fått men för livet!?

    Förstår inte varför folk inte har förståelse för varandra??

    Jag skulle välja mitt barn. Nä, då ska man få skit för det? Då är man ego helt plötsligt?

    Slänger vi skit på er?

    Sen kan jag ju säga, vilket också spelar in i detta.. eftersom att det är säkert flera orsaker till att man gör ett val... att jag är inte i bröllopssvängen än. Är själv inte gift, inga av mina vänner har gift mig osv.. Så just nu är det ej så viktigt för mig! Men mitt barn skulle gå före ändå.

    Sen kör ni den här "Men barnet fattar ju ändå inget!"
    Men, har ni inte själva någon inneboende känsla att ni vill vara med på er barnsfödelsedag?

  • tildabelle

    Jag hade gått på bröllopet och flyttat på barnets födelsedag.

    en 1åring vet inte vad födelsedag är, det är ingen som tar skada av att fira födelsedagen 1 vecka innan eller efter.. eller kanske bara ett par dagar?

    Jag kommer inte fira min dotters 1års dag på hennes riktiga dag, och inte heller min sons 2 års dag, Utan dessa dagar ska slås ihop och firas en helt annan dag. Blir bäst så för alla =)

  • Sol

    Det där hände min man och mig. Min arbetskamrat bjöd oss på sitt bröllop på vår förstfödde sons ett årsdag. Vi gick med gott samvete på bröllopet (svärföräldrarna passade sonen) och firade sonen med kalas för hela tjocka släkten helgen efter.
    Han var ju ändå för lite för att fatta så varför skulle vi inte gå på bröllopet?

  • Tygtiiger

    Jag hade gått på bröllopet, utan att tveka. Ettåringens födelsedag hade vi ju kunnat fira dagen före eller dagen efter. I själva verket så flyttar man ju ofta födelsedagsfirande någon dag till en helg eller så så att andra kan komma och fira.

    Det blir lite väl extremt självupptaget att neka att gå på sin väns BRÖLLOP (som förhoppningsvis sker en enda gång i livet) för att ens barn har födelsedag den dagen - en ettåring har inget begrepp om sin födelsedag utan då är det föräldrarnas idéer om det perfekta första kalaset - för DERAS skull.


    Krupke, we've got problems of our own!
Svar på tråden Barnets första födelsedag vs Nära väns bröllop samma dag