• Wielkip

    GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?

    Istället för att det skapas hundra trådar varje vecka av folk som har vissa symtom som undrar ifall det kan vara tidiga grav-symptom tänkte jag starta en där ni som VARIT/ÄR gravida kan berätta vilka symptom ni hade innan ni plussade.

    Så tjejer, vad hade ni för symptom de första 5 veckorna i er graviditet?

  • Svar på tråden GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?
  • Skånetjej01

    Jag blev sjukt hungrig, kunde äta hela tiden. Jag va jääättteee yr. När jag skulle diska fick jag sätta mig ner emellanåt för att det bara snurrade, sen så va jag väldigt trött.

  • Fröken Smilla

    En vecka innan BIM fick jag alla mina klassiska menssymtom. Men så två dagar innan BIM kände jag mig lite annorlunda. Hade ingen aptit på lunchen och skulle på AW på kvällen. Efter att ha suttit på restaurangen märkte jag att mitt underliv svullnade och kändes konstigt. På vägen hem så blev jag så sjukt trött när jag körde, och jag som alltid blir pigg när jag kör... Vaknade sen kl 5 och bestämde mig för att ta ett test som visade plus!

    Symtomen därefter har varit aptitlöshet men framförallt en stor trötthet. Man är helt klubbad! Molvärk, svullen mage och sen kom även ett tydligare illamående. Yrseln kom tidigt också, och jag flåsar lättare. Man känner sig off helt enkelt, som att man är bakfull varje dag

  • jvd89
    Trallallaa skrev 2015-03-17 19:27:35 följande:

    Jag plussade för en vecka sen (första barnet). Har bara haft mens var 3e månad och det var egentligen nästan 2 månader till BIM. Jag brukar få ont i brösten ca en vecka innan mens, och det fick jag ca 2 veckor innan jag plussade nu, så jag trodde att mensen var på väg tidigare än väntat. När mensen inte kommit efter en vecka tog jag ett test som var negativt, och några dagar senare ett till som också var negativt. Ytterligare 3 dagar senare tog jag ett på eftermiddagen, och till min stora förvåning blev det ett plus efter bara 30 sek. Vi har försökt sedan april, men det har varit svårt att "pricka rätt" eftersom jag har haft mens så sällan.

    Mina symtom innan + var alltså bara väldigt ont i brösten. I hela brösten, inte bara bröstvårtorna, och jag har fortfarande väldigt ont. De har också redan vuxit lite (har stora bröst från början).

    Efter + har jag blivit gasig och lite trög i magen, och har också molvärk från och till. Jag har bara mått illa lite, mest har jag halsbränna.


    Grattis till plusset:) vilken vecka är du i?
  • euko

    Två nätter i rad (två dagar innan BIM) hade jag molande värk, liknande mensvärk. Men ingen mens då

  • Trallallaa
    jvd89 skrev 2015-03-17 21:49:36 följande:
    Grattis till plusset:) vilken vecka är du i?
    Tack! :)

    Om jag ska gå efter sista mensens första dag så är jag i v 7 (6+5), men det förutsätter att jag är en låghormonare eftersom jag testade negativt dagar som i så fall borde ha varit efter BIM. Ska man gå efter när jag fick mitt plus så är jag nog snarare i v 6, 5+2 eller något sådant. 
  • Amina

    Vid tiden för äl hade jag fått betydligt mer flytningar, det rann så fort jag satte mig på toan. Visste att jag hade äl då så tänkte inte mer på det. Men flygningarna gav sig inte efter äl och på bim+3 fick jag en rosa flytning och på bim+4-5 fick jag bruna flytningar (hade ännu inte plussat) redan när jag hade ägglossning så fick jag ömma bröst vårtor (som ömmar än idag) och jag kissade mycket oftare är sugen på att äta något jämt :p jag hade även "mensvärk" från bim-5 och har det fortfarande (är i v7) jag plussade inte förens bim +11.

  • Pentra

    Jag hade ont i magen likt mensvärk, nysattacker och tilltagande illamående. ... /Pentra

  • nygift

    Dagen jag skulle ha mens så blev jag super trött o tålde inte doften av kyckling tål fortfarande inte doften av kyckling är i vecka 28 :)

  • miela33

    Fick sammandragningar i livmodern 2 dagar efter ÄL efter sex, ont i 1,5-2 Tim efter, samma sak var ggn i 1,5 v, vart hos gyn men inga fel, 4dagar senare plussade jag, i tis :) det var tidigaste tecknet. Annars ömma bröst o väldigt doftkänslig samt åksjuk!

  • jvd89
    miela33 skrev 2015-03-26 22:48:56 följande:

    Fick sammandragningar i livmodern 2 dagar efter ÄL efter sex, ont i 1,5-2 Tim efter, samma sak var ggn i 1,5 v, vart hos gyn men inga fel, 4dagar senare plussade jag, i tis :) det var tidigaste tecknet. Annars ömma bröst o väldigt doftkänslig samt åksjuk!


    Grattis:) det där med dofter är roligt. Vi har en dofta gott grej i toan, som jag tyckte luktade fräscht och gott innan jag blev gravid. Men nu mår jag illa och fick panik på doften så min sambo har köpt en ny doft för att se om de hjälper, annars får vi klara oss utan:)

    Och brösten är ju sjukt ömma, stora och typ hårda/spända. Både jobbigt men oxå en härlig känsla för det är ju egentligen något positivt som ger en alla dessa symptom:)
Svar på tråden GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?