• Wielkip

    GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?

    Istället för att det skapas hundra trådar varje vecka av folk som har vissa symtom som undrar ifall det kan vara tidiga grav-symptom tänkte jag starta en där ni som VARIT/ÄR gravida kan berätta vilka symptom ni hade innan ni plussade.

    Så tjejer, vad hade ni för symptom de första 5 veckorna i er graviditet?

  • Svar på tråden GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?
  • Edds

    a just det, jag drömde massa mardrömmar veckan innan jag plussade (jag plussade på BIM) enligt vecko indikator 1-2

  • Nattafnatta

    Jag plussade idag! BIM+4 Skrattande 

    Tidigare månader tyckte jag mig ha alla symtom man kan tänka sig, utan att vara gravid! Den här månaden kände jag inget speciellt och trodde inte det tagit sig. Dessutom tog jag det jag kände med en nypa salt eftersom jag upplevt det tidigare utan att det varit något.
    Hur som helst så testade jag i morse och det blev ett spuperstarkt plus direkt! 
    Mitt mest självklara symtom är att jag fått vansinniga cravings efter fefferoni som jag aldrig annars äter eller har hemma! Har ätit det nu ett par dagar efter att min sambo sprang och köpte det till mig här om kvällen! haha Tungan ute
    Ut över det har jag även haft dragningar i ljumskarna som uppenbarligen ska vara rätt så vanligt. Inatt hade jag kort mild mensvärk ett par sekunder åt gången i tjejmagen, inte i ryggen. Förmodligen växtvärk.
    Har varit extra trött, känt mig uppblåst och "konstig" i magen. Igår började jag gråta när jag hörde en sorglig låttext, vilket INTE tillhör det vanliga vill jag lova! Haha
    Som sagt var dessa symtom inget jag reflekterade så mycket över då jag va så säker på att det inte tagit sig denna gången. Men nu i efterhand är symtomen väldigt självklara och typiska.       

  • Edds

    nattafnatta det låter som jag hehe jag trodde heller inte det tagit sig , eftersom jag så många gånger innan varit helt säker på att jag var gravid, men icket. Så jag slutade tänka på det, och tänkte att mina symtom inte var dessmer att hurra för, men så var det där , en liten bebis i min mage !

    grattis till ditt pluss ! :)

  • Bebis i Dec 2010

    Kraftig molvärk och känsla att det jobbades i magen..
    ,små rosa trådar i flytningen
    Allt redan dagen efter sex på ÄL.
    Bara 'visste ' att jag var gravid.

  • Nattafnatta
    Edds: Visst blir det minst sagt snurrigt?! Utifrån detta vet man aldrig när man är gravid Skrattande haha.
    Du kan ha alla världens symtom och bara tro att du är gravid, inte ett enda men ändå vara gravid.

    Tack!! I vilken vecka är du?  
  • Mylittlebaby

    Jag hade rikliga flytningar och då menar jag rikliga , gick byta underkläder några gånger om dagen . Illamående och extremt trött , somnar 9 på kvällarna . Brösten har jag svårt att uttala mig om då jag har inlägg men något större är dom och vårtgårdarna är större än vanligt .

  • Eldrin

    Har varit gravid tre gånger. Första gången innan BIM, fick jag som mensvärk, det kom plötsligt så att jag var tvungen att stanna upp och andas djupt.

    Alla gångerna har jag haft den här känslan av molvärk/mensvärk över livmodern. Jag har också haft ömma bröstvårtor, en stickande känsla (innan BIM). Och sist fick jag en nidblödning, som en femkrona ungefär, trodde att mensen var på väg och för tidig, tog ett negativt gravtest och efter det ett par glas vin. En vecka senare var jag säker på att jag var gravid men testet visade ännu negativt, ändå sa jag till min man att jag visste att jag var gravid och nu springer resultatet av den graviditeten omkring här hemma, en underbar liten tjej med mörkbrunt hår och knallblå ögon Flört

  • Cataleya

    Hade Mf i slutet på augusti i mitten på september fick jag grym huvudvärk ( samma tecken som vid graviditeten ) 21 september fick jag plus,i samma veva försvann huvudvärken och jag mådde kalas bra,och knappt haft en symptom under hela tiden fram tills nu, när jag har "vanliga" graviditetsbesvär. är nu i v 32 :)

  • Tummelisa78

    Redan 3-4-dagar efter ÄL kände jag symptom.


    Fruktansvärt trött Molvärk, som en mild mensvärk, mest på höger sida (normalt att det drar i hormoncystan där) Väldigt gasig och svullen i magen. Starkt luktande urin Uppe för att kissade på nätterna ”Känsla av att något var annorlunda”

    7-10 dagar efter ÄL kom det ytterligare symptom: Extremt känsligt luktsinne och fruktansvärt mycket uppstötningar (kunde inte ligga ner på nätterna, fick sitta och sova).


    Mina bröst började inte ömma förrän en vecka efter att grav testet gav utslag. Det gjorde extremt  ont i några dagar, men inte mycket mer än så (bara lite ömt efter det).


    Plussade 13 dagar efter ÄL.


    Hade också en period då alla mina symptom försvann i ca en vecka. Men efter det började illamåendet - ca en månad efter utslag på grav test. Å andra sidan försvann sura uppstötningarna då :)

Svar på tråden GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?