Inlägg från: Kartella |Visa alla inlägg
  • Kartella

    Colombia la casa

    Hej!

    Jag och min man vill adoptera från Colombia och står i kö hos FFIA och La Casa.
    Ända från första början har La Casa varit den adoptionsorganisation som hjärtat har bankat lite extra för.  Vi verkar passa in på deras regler men det jag funderar på är att jag fortfarande kommer studera när vi förhoppningsvis kan skicka papper.

    Jag vet att det står att båda föräldrarna ska ha eftergymnasial utbildning men jag är klar till jul. Någon som har hört om de har överseende med det? jag är 25 och min 27.
    Förstår att det är svår att ge exakt svar för det går inte men har någon erfarenhet av liknande situation? Om man passar in på de regler de nämner på hemsidan, finns det andra skäl att inte bli accepterad till La casa? 

    Vi startar upp utredningen om 2 v och har fått alla tider i mars/april. Brukar det ta lång tid att det tas upp i nämnden? tycker det låter lite för bra för att vara sant när utredarna säger att de hoppas att det är klart till sommaren. 

    Tar tacksamt emot övriga tips om Colombia och La casa också! 

  • Svar på tråden Colombia la casa
  • Kartella

    Idoli: Va kul att ni också kikar på Colombia! och att ni startar upp i mars med! Jag är nervös! Man hör så mkt skräckhistorier men jag hoppas det går bra.

    Har hört att många länder har mer fokus på att pappan har jobb och att vissa länder har kvar mamman som en hemmafru, men vet inte om det gäller colombia.
    Får höra med organisationerna när det närmar sig, i värsta fall får vi vänta tills jag slutat med att skicka papprerna. 

    Vet inte vad vi har för nr. men det är samma som den dag man anmälde sig va? Så vi har bara stått i kö sen maj 2010. Men tror att till ICBF skickar man papper direkt och köar i landet. Såg att på FFIA:s sida att de vill ha nya ansökningar och La casa sökte mer för ett tag sen men, så det är ju rligt att det rör på sig!

    Gnista: Va bra att höra att det funkade för er med studier, hoppas det fortfarande är ok.
    Såg på din profil att ni var unga när ni adopterade med. Hur blev ni bemötta av utredarna och La casa? Har hört att en del är positiva till unga och en del säger tvärtom.
    Vi tänkte ta med den listan! Hoppas de har utrett mot Colombia innan!

    Tack snälla för era svar!

     

Svar på tråden Colombia la casa