• Anonym (delad)

    Hur är man singel? Jag vet inte hur man gör :(

    För bara 14 månader sedan träffade jag min sambo. Vi flyttade ihop i september förra året och vi var så galet kära i varandra. Vi bråkade ALDRIG om något, och livet var helt underbart. Sen kom vintern och allting bara dog. Problemen packar på sig och vi bråkar precis hela tiden, om allt och inget. Det är säkert bara en period, har jag tänkt. Men perioden verkar inte gå över och många av problemen går inte att lösa oss emellan.

    Så nu sitter jag här ensam ikväll, medan min sambo är på fest med sina gamla kompisar. En återförening och jag var också bjuden, men tackade nej i sista sekund. Jag kan inte sitta och låtsas vara glad när det är totalkatastrof egentligen.

     Jag har kikat på lägenheter och jag funderar på hur man ska dela upp saker. Det nog är dags att lämna nu. Det är alldeles för mycket som inte fungerar...

    Exempel 1: Igår kväll fick min sambo för sig att ta hem en kompis och dricka lite. Självklart säger jag, men lova att ni inte spelar hög musik när jag går och lägger mig, eftersom att jag har massor att göra imorgon (studerar 150%). Självklart, svarar han. När det sedan är dags för mig att sova så säger jag att "snälla, höj nu inte musiken när jag lagt mig. Du lovade ju". Varpå han svarar att "Men jag har inget att passa imorgon. Jag måste väl få ha roligt?". Vi blev osams förstås.

    Det är det stora problemet egentligen tror jag, att han dricker alldeles för mycket. En enda dag denna vecka lät han bli spriten. När vi blev tillsammans visste jag att han drack lite grann emellanåt, men inte att han gjorde det så här mycket.

    Exempel 2: Min sambo äger ett hus, som vi bor i. Han dör hellre än gör sig av med det, så jag finner mig i det, fast vi inte har råd egentligen och trots att hela mitt studielån bara försvinner in i hans amortering och räntor. Jag som har en liten dotter måste gå med henne till dagis 15 minuters promenad varje morgon, innan jag tar bussen till skolan, eftersom att jag saknar körkort. Nu tog jag upp när vi gjorde budgeten, att vi måste prioritera körkort åt mig. "Var ska vi få dom pengarna ifrån?" säger han. Och jag föreslår då att vi sparar mindre till semestern och betalar mitt körkort i år. Körkortet är trots allt ganska viktigt, viktigare än semester, då vi bor 2,5 mil  utanför stan ifrån min skola. "Jag ska åka på semester med mina barn" svarar han. Det är alltså inte våra barn, utan hans. Han vägrar alltså gå med på att prioritera mitt körkort och tycker att jag gott kan gå. "Det är väl inte så farligt". (Att jag har varit sjukt med luftrörsinflammation precis hela vintern är inget han bryr sig om direkt heller).

    Allt är skit och jag avskyr det allra mesta med allt detta. Jag ser inte ens något fint i honom längre. Inte ett dugg. Men jag vet inte hur man är singel? Hur gör man? Hur orkar man sitta alldeles ensam varje kväll, utan den där närheten?

    Det gör mig livrädd... Hur gör man?

  • Svar på tråden Hur är man singel? Jag vet inte hur man gör :(
  • BigBoss

    Bah, det är lugnt. Du har beslutat dig. Du har världens finaste lilla kompis och din kille fattar ju inte.
    1. Studier ger dig högre inomst efter plugg. Prioritera dig själv nu. Betala itne din killes sparande genom att betala på hans amorteringar.
    2. Med lite lugn och ro runtomkring dig  kommer du prestera ännu bättre på dina 150%. Du usar genom studierna på superkort tid och kan börja tjäna kulor.
    3. Som student träffar du mssa nya grabbar som har hjärnan på skaft.
    4. Ensam är bara en känsla, inget reellt längre. Du behöver bara vara social på FL eller FB så har du nära till socialt  liv även hemma på kvällen.

    You go girl. 

  • Anonym (delad)

    Jag spyr på honom. På att, när vi åker till badhuset, så måste vi stanna jäääättelänge eftersom att hans större barn inte ska behöva lida för att min dotter bara är tre år och inte orkar lika länge. Så istället för en kompromiss säger han såhär: "stanna hemma då, eller gilla läget"! Alltså ska min dotter vars frusen och trött efter 6 timmar på badhus eftersom att "hans barn inte ska behöva lida!". Jag är så trött på att han klagar på att jag gör ingenting, fast jag TROTS 150% studier alltid gjort en snabbstädning hemma precis innan han kommer hem - för att han inte ska bli galen. Jag har flyttat från min lägenhet för hans skull, bytt dagis åt min dotter för att kunna bo här ute. Jag åker 30 min buss varje dag, går i kylan varje dag. Jag ångrar så mycket, att jag var så jävla blind. Hur skulle jag få plats i hans liv? Hans ex lämnade honom och han uttrycker sig såhär: "jag hade allt". Jag blir så less....

  • Anonym (delad)

    Bigboss: skitbra pepp. Fan vad jag behöver det!

  • Anonym (delad)

    Förresten sa han för ett tag sen att jag bar det största misstaget han gjort. Och att han måste dricka för att stå ut med min skit. ...... Passar på att spy ur mig Lite grann, så jag inte har sönder nåt här hemma.,,,

  • BigBoss

    Skaffa dig nu en gameplan. Du behöver inte flytta i morgon och du behöver inte ta diskussionen i morgon. Skapa dig ett känslomässigt kylskåp där du inte tar åt dig längre av hans ohyfs. Ordna ett dagis först, kolla sedan att du kan få en lgh i närheten, det är GULD värt. Mysiga morgonpromenader på 5-10 på vårkanten är härligt och när hon blir i skolåldern kommer du att minnas dessa mornar med glädje och inte med stress. Se gärna till att det ligger i närheten av en busslinje till där du pluggar.

    Till sist. Blir du det minsta tveksam, Läs dina egna inlägg i tråden igen men läs dem som om någon annan än du själv skrivit dem och tänk dig vilket råd du skulle ge den tjejen så kommer din beslutsamhet tillbaka. 

    kram 

  • Anonym (delad)

    Tack än en gång bigboss! Låter som en perfekt plan.

  • Anonym (delad)

    Det där Kylskåpet ska jag spåna vidare på... Känns helt grymt skönt att ha, om än enbart mentalt, en beredskap på hans resonemang. Jag ska bita mig i läppen, öppna kylskåpet och ... Nej förresten, jag ska arrangera ett "kylskåp". helt symboliskt. Ska ta en glassburk och tejpa fast locket på ena sidan(gångjärn) och varje gång han säger något eller gör något som för mig spyfärdig, så tar jag en lapp, skriver på den och lägger i kylskåpet. Kan man bli desperat av att separera?

  • Anonym (delad)

    15 lappar, placerade i "kylskåpet". Det gick snabbt.

  • skrullas

    Hej TS! Har läst igenom tråden. Du har fått många bra råd. Han verkar inte vara en bra kille det där. Omogen, elak och gud vet allt. Som andra skrev, betala inte mer på amorteringarna. Det är ju hans hus. Hoppas du håller modet uppe och förverkligar dina drömmar. Tänk hur du vill att din dotter ska få växa upp och få för förebild. Är det den mannen dom du lever med? Nej, tror inte det.
    Kram på dig

Svar på tråden Hur är man singel? Jag vet inte hur man gör :(