• Leija

    Är det bara jag som tycker att det är lite knepiga låtval på Flygande mattan?

    När jag var liten såg jag inte direkt den låten som sexuell ;oP
    Ungarna lyssnar ju på MikrofonKåt på radion oxå, den tycker jag är värre isf...

  • Leija
    CallGirl skrev 2011-02-19 20:55:21 följande:
    Även om barn inte kopplar den till sex så tycker jag att barn kan få slippa sjunga om en mer vuxen sexuualitet på samma sätt som jag inte tycker att det är läpmligt att barn ser på porr även om de inte vet vad det är. Den typen av information kan komma när de blir äldre
    Ja, fast merparten av all musik för vuxna lyssnar ju även barn på genom tex radio och tv, och merparten av det de hör handlar om vuxen sexualitet på ett eller annat vis, någon vers i varje låt går ju att dra så långt som till sex... Men min fråga om VILKA barn som relaterar musik till sex har jag inte fått svar på?
    Mina barn kan sjunga många låtar som anspelar till sex, men de förstår ju inte det, de lyssnar ju bara på låten och tycker den är bra.. sjävla melodin liksom.
  • Leija
    CallGirl skrev 2011-02-19 22:41:29 följande:
    För mig är det skillnad på radio och barnprogram. Barnprogram ska vara riktade till barn.

    När det gäller att barn relaterar till sex tycker jag det är irrelevant. Det var ju någon från konstfack som läste porr för barn som det blev en massa skriverier om. Barnen var i dagisåldern och fattade säkert inte speciellt mycket av det. Minns jag inte helt fel så dömdes denne också.
    Jag jämförde med radio bara eftersom det sjungs texter även där som barnen hör.... Så om du lyssnar på radio och det spelas en låt om tex sex så är det ok att lyssna på och för barnen att sjunga med i, men när flygande mattan sjunger en låt som barn lyssnat på i evigheter på cd, disco... osv är det inte ok?
  • Leija
    CallGirl skrev 2011-02-19 23:10:00 följande:
    Soma jg skrev handlar det om vilken målgrupp det är. jag skulle inte tycka det vore lämpligt om barnkanalen visade en sexscen, men jag ser inget problem om jag tillsammans tittar på något med barnen och de visar sex. Det handlar inte om att det är fult att sjunga om sex, men jag vill inte att det ska förekomma i ett barnprogram.
    Okej, då är jag med i hur du tänker... :o) Och det kan jag hålla med dig om, absolut.
    Samma det där med kläderna, nån gång hade hon nån lack klänning på sig eller vad det nu var... ruggigt ful och verkligen inget som jag skulle vilja att mina barn tog på sig. Ska man vara förebild så ska man vara en bra förebild utan lack kläder och sex sånger.
    Är jag inne på rätt spår?
    Däremot tycker jag inte låten du beskriver i TS är så himla 'hemsk' ändå... Men de hade definitivt kunnat ta en anna låt. Amy Diamond sjöng ju någon från djungelboken, passar bättre i det programmet tycker jag.
Svar på tråden Är det bara jag som tycker att det är lite knepiga låtval på Flygande mattan?