• lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 19 Feb 22:20
    13422 visningar
    18 svar
    18
    13422

    Kort mens- tecken på tunn slemhinna?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-19 22:21
    Jag funderar på det här med tunna slemhinnor. Ni som är medvetna om att ni har tunn slemhinna, har ni kort mens, dvs mens i få antal dagar när ni väl har mens?

    Står inför äggdonation och har förstått att det här med att ha hyfsat tjock slemhinna är av betydelse. Jag brukar dock bara ha mens i 2-3 dagar. Undrar om detta kan vara ett tecken på att jag har tunn slemhinna. :S

  • Svar på tråden Kort mens- tecken på tunn slemhinna?
  • lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 20 Feb 10:53
    #5
    Cathy skrev 2011-02-20 10:08:48 följande:

    Det är många hormoner som samspelar och t ex sköldkörteln påverkar mensen. På hösten hade jag höga TSH värden, dvs bildade för litet sköldkörtelhormon och hade då rikliga och långa mens. När jag fick extra sköldkörtelhormon förkortades mensen. Jag tror inte att kort mens oftast har ngn betydelse medans lång och/eller riklig mens kan betyda att allt inte är som det ska. Slemhinnan varierar från person till person och även från cykel till cykel och är beroende av mängden östrogen (i början av cykeln).

    Har inte läst den tidigare tråden så jag vet inte om du tagit hormonprover och varit på VUL för att kolla din slemhinna?

    Lycka till!


    Det va intressant det där med att slemhinnan är beroende av mången östrogen. Jag har nämligen precis börjat äta östrogentillskott och sedan dess har mensen varit något längre... Vet du vart man kan läsa om det? Eller hur vet du att det har ett samband?
  • lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 21 Feb 20:40
    #8
    Min kropp producerar ej tillräckligt med östrogen så jag måste äta Östogentillskott. Innan jag åt dem var mensen mycket kort och med dem blir mensen längre. Det tyder ju på att det är mitt låga östrogen som gör att jag har tunn slemhinna och kort mens då. Inte bra....

     
Svar på tråden Kort mens- tecken på tunn slemhinna?