• Snooze

    Är det åldersgräns på Facebook???

    April barn skrev 2011-02-22 19:43:33 följande:
    Nej det är ingen gräns, en vän till mig har en facebook till sin 3åriga dotter...
    Dessa du sett har förmodligen fyllt i denna ålder för att de vill vara äldre än vad de är, har också släktingar som är små som fyllt i äldre ålder...
    Jo, det finns en gräns. Fyller du i ett för ungt födelsedata får du inte öppna något konto. Däremot kan man fylla i ett äldre år och sen välja att inte visa födelsedata på din profil.

    Bägge mina äldsta barn (-98 & -01) har ett varsit konto precis som nästan alla av deras vänner. Och nej, jag har inte hjälpt dom, det fixar dom alldeles utmärkt själva. Och nej, jag har absolut inget emot att dom har facebook.
  • Snooze
    Analoga skrev 2011-02-22 21:06:59 följande:
    Tycker faktiskt det är riktigt otäckt! Hon jag sett, 11-åring, har alltså ett FB-konto där hon utger sig för att vara 14 år!! Dessutom tycker jag mig se på bilder och så att hon är sminkad och har tonårsstil på kläderna. Hennes mamma och mostrar osv har också FB så de ser ju - men verkar inte bry sig. Jag skulle INTE tillåta det om det vore min dotter!

    Fast då är ju facebook en rätt bra sida, där kan du ju välja vilka som ska se vad. Du vet ju vilka vänner du lagt till och inga okända snuskgubbar kan snoka runt bland bilderna....då finns det betydligt värre sidor som inte ens har en åldersgräns och som jag vet att många 10-13-åringar hänger på. Och dessutom är det där en sak som inte är helt lättt att FÖRBJUDA sina barn att göra, då är det väl betydligt bättre att ha en schysst och öppen kommunikation om vad som är bra/dålig - okej/farligt med internet??!??

Svar på tråden Är det åldersgräns på Facebook???