Inlägg från: Hallonmumsan |Visa alla inlägg
  • Hallonmumsan

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Det där var väl inget nytt? En tjej som gick i samma klass som mig kom hit för att gå gymnasiet och bo hos sin moster sen skulle hon åka tillbaka hem igen för att använda sina studier i Sverige. Är syftet med utbildningen att den ska användas här så ser jag inget fel. Däremot är jag inte så kallhjärtad att jag skulle neka ett barn skola och sjukvård. Man får inte ens göra det mot barn enligt lag.

  • Hallonmumsan

    Papperslösa får redan vård och hjälp. Min styvmamma jobbar på akuten och det är vanligt att det kommer in papperslösa och får vård. Dom får inte neka. Jag tror inte ekonomin kommer påverkas då det redan är så idag. Barnen har redan rätt till skola

  • Hallonmumsan

    Eftersom papperslösa redan får allt detta så har jag svårt att se varför kostnaderna skulle öka. Nu är det främmst barnen jag inte tycker man kan neka vård. Jag kan inte se nån nytta med att låta barn lida. Det skulle isådana fall finnas andra saker som staten borde dra in pengar ifrån. Jobba istället med kriminella invandrare. Där kan man spara pengar. Skicka istället tillbaka till hemlandet innan straffet är avtjänat istället för efter. Vård och skola ska det aldrig sparas in på.

  • Hallonmumsan

    Hur mycket tror du inte det kostar om dessa papperslösa får stanna i Sverige och ska komma ikapp allt dom missat i skolan tex. Tror inte man gör ekonomin bättre på lång sikt genom att neka vård och skola. Då får man stänga gränserna helt i sådanafall. Det finns värre saker som kostar en massa onödiga pengar. Nedskräpning och klotter är en sak.

Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola