Inlägg från: alvaereva |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Skitbra!

    Även om det kanske kostar Sverige en del pengar så tycker jag att det är helt ok. Vissa saker måste få kosta, särskilt solidaritet och mänsklighet.

    Och vad då "våra egna först"? Vart drar man den gränsen? Det börjar liksom lukta lite rassortering kring det argumentet...

  • Anonym (Kaffedraken)
    KlasKristian skrev 2011-03-03 16:52:51 följande:
    Det är bara så jävla naivt att förutsätta att ingen (obs, jag säger inte att det gäller alla eller ens många, det har jag inga belägg för) av de här "papperslösa" är papperslösa av en anledning - nämligen den att de förbannat väl vet att om papperen varit i ordning hade det framgått klart och tydligt att de inte ingår i någon grupp med "särskilda skyddsbehov".

    Men nej, här tror vi bara gott om alla, alltid. Därför är det också kränkande att ålderstesta ensamkommande flyktingbarn när det finns rimliga tvivel på att de verkligen är barn, eller att ifrågasätta påstådda brottsoffer oavsett hur många varningslampor som lyser.

    När jag tänker efter är det nog en av de allra sämsta grejerna med Sverige.
    Själv tycker jag att en av de sämsta grejerna med sverige är den "tillåtna" och nästan förväntade rasismen.

    Personligen skiter jag i varför folk kommer hit och av vilka orsaker. Sålänge folk strävar efter att göra rätt för sig och bli en del av vårt demokratiska samhälle så välkomnar jag med öppna armar.
  • Anonym (Kaffedraken)
    KlasKristian skrev 2011-03-03 16:57:12 följande:
    Precis, och en bra början är ju då att inte mygla sig in i landet kan man tycka, apropå att vilja göra rätt för sig.
    Men hur kan vi avgöra om de myglar eller inte?
  • Anonym (Kaffedraken)
    KlasKristian skrev 2011-03-03 17:04:12 följande:
    Ålderstester, som sagt. Och att man ska kunna styrka vem man är och varifrån man kommer.
    Men om det nu är så att det handlar om flyktingar, hur kan vi kräva av dom att dom ska ha alla papper iordning? Det går inte.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Apmor2 skrev 2011-03-06 10:05:40 följande:
    Hur skulle det vara om jag måste fly från mitt land av en eller annan anledning, hur skulle det vara att vara papperslös och inte ha några som helst rättigheter. Att jobba svart för att kunna förse mina barn med tak över huvudet och mat, hur skulle det vara om jag blev sjuk och ej kunde få tillgång till vård.? Om papperslösheten drar ut på tiden och mina växande barn växer utan att få ta del till en utbildning. Allt för att jag vill mina barn det bästa.

    Kan vi inte ha ett medmänskligt tänkande, måste det handla om ekonomi, måste folk dö i vårt land trots att vi har råd att hjälpa dessa människor i deras svåra sits?
    Jag håller med dig.

    Vi HAR råd. Men pengarna används inte rätt enligt mitt tycke. Det är himla snedfördelat.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Tyvärr kan man inte vara stolt över att bo i ett land där kärlek, respekt och solidaritet är något som når ut till alla människor.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Tomtefar skrev 2011-03-06 18:54:06 följande:
    Ledsen att väcka dig från flower power året 1967, Välkommen till dystra verkligheten 2011.
    Själv var jag inte född 1967. Alltså är jag jätteung och har således inte tränat bort min naivitet och övat tillräckligt på en riktigt hård fasad (?) Kräks
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola