Inlägg från: chrissandra |Visa alla inlägg
  • chrissandra

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Har en kompis som jobbar med en invandrarkille, han har berättat för henne hur de asgarvar åt Sverige och svenskarna. Det finns manualer på internet hur man ska gå till väga för att få stanna i Sverige och det första de ska göra är slänga deras papper.
    Det är det förlovade landet där du kan stjäla, slåss och bete dig hur som helst och ändå få betalt boende och läkarvård m.m.

  • chrissandra
    kulturmamman skrev 2011-03-10 18:12:30 följande:
    Det finns verkligen många håll att ta pengar ifrån för att uppnå en god välfärd för alla människor. Tänk alla barnbidrag på flera hundra kroner per ¨månad. Dessa borde dras in för dem som inte behöver det. Oftast är det då de som är födda här som verkligen kan vara utan dessa pengar.
    Vilka behöver inte det?
    ..visst vet du att de är de som du anser inte behöva det som faktiskt har betalat skatt för att det ska finnas.
  • chrissandra
    aussie skrev 2011-03-11 07:06:47 följande:
    Jag delar dn upprördhet gällande /citat/

    "Nej tvinga ut cancersjuka att jobba, för de får inte vara sjukskrivna längre, å föräldrar som fött fram ett dött barn, ut å jobba dagen efter för ni innefattar inte något sjukdomstillstånd,"

    Som sagt - i ett rikt land?

    Men jag tror inte för en sekund att illegala flyktingars icke-vara i landet skulle göra att vi får en bättre allmän sjukförsäkring och utökad välfärd. Till det behövs politisk vilja.
    Illegala flyktingar...handlar det om det eller är det illegala invandrare?
  • chrissandra
    Quintus Zebra skrev 2011-03-23 13:27:01 följande:
    1. Ja, dessa kriminella smugglarligar tjänar pengar på att utnytja fattiga människor. Men merparten av de som kommer till Sverige vill ju inte vara papperslösa, de flesta vill ju söka asyl på ett lagligt vis och få uppehållstillstånd. Ett litet tips. Bli medlem i Amnesty, Röda korset eller Svenska kyrkans flyktingverksamhet, åk ut med dem till närmsta flyktingförläggning och prata med människorna själv. De är inga kriminella monster, de är vanliga människor.

    2. Hur skall Sverige kunna skicka tillbaks t.ex. Iranier om landet vägrar släppa in dem? Det hjälper ju inte att du tycker att alla länder skall ta emot sina landsmän och kvinnor.

    Och du svarade ju inte på mina frågor:

    Hur skall ditt förslag i inlägg 321 fungera i praktiken?
    "De är inga kriminella monster, de är vanliga människor" säger du.

    Då undrar jag när förvandlingen sker? Efter de kommit hit?
    När man blir utsatt för deras framfart och deras bristande förmåga i att veta vad som är ditt och mitt då tycker jag inte att de uppför sig som "vanliga människor".

    Man kan se när man som turist i diverse andra länder att där är det vanligt att kasta sopor i gränder, skrika åt varandra om vem som ska köra först t.ex.
    På vissa ställen kan man inte stanna bilen i en korsning utan att någon försöker slita upp dörren och endera råna dig eller slita ut dig och ta din bil,när dessa kommer till Sverige blir de inte fromma per automatik utan djungelns lag är djupt inpräntad och där är ett stort problem.

    Pratade med en man (invandrare, legal) han berättade att i deras land kan man inte förvänta sig hjälp hos doktorn om man inte betalade honom (muta, inte vårdavgift), där han växte upp var stöld ett sätt att överleva, tog du inte för dig så fick du svälta.

    Pratade också med en kvinna (invandrare, legal) hon berättade att i deras land blev hon tagen av polisen flera gånger pga att håret stack fram, det fick inte synas något. För att polisen skulle släppa henne var hon tvungen att betala dem. Vid ett tillfälle hade de slitit in henne i polisbilen och tvättat bort hennes nagellack och läppstift med aceton.
     Hon är drygt 40 år och jättegullig men hennes manshat är otroligt djupt rotat så hon säger att hon kommer leva ensam alltid.
  • chrissandra
    Quintus Zebra skrev 2011-03-24 22:30:33 följande:
    Det finns vidriga åsikter och hemskheter i världen, det är tydligt.

    Det finns vidriga åsikter i Sverige också. Jag känner helsvenska män i min ålder som anser att en kvinna som klär sig sexigt på stan får skylla sig själv om hon blir våldtagen. Jag känner folk som har blivit misshandlade och hånade av svenska poliser. Jag känner andra som tycker att barn skall få ligga och dö på gatan för att de anses vara "illegala" invandrare. Men det gör inte alla svenskar till monster, lika lite som alla Invandrare skall behöva stämplas som monster för att en minoritet beter sig illa.

    Och jag förstår inte logiken riktigt. Dom har det enligt dig för jävligt i sitt hemland, och därför skall vi INTE ge dem hjälp när de kommer hit?
    Logiken som saknas är att om man vill bo i ett annat land än det man kommer ifrån kanske man ska försöka vara trevlig med människorna där.

    Var vi bor finns det otroligt många som arbetar för att invandrarna ska ha det bra och hjälper dem med kläder, barnvagnar, mat och möbler. Jag menar privatpersoner som bara vill väl, ingen myndighet.
    De som kom från Bosnien (var väl ca. 10 år sedan) var det aldrig något problem med, de var jätteglada över vårt samhälles fina mottagande och det ledde till att vi kunde samverka med dem på ett fantastiskt fint sätt.

    De som kommit/ kommer nu har inte alls samma syn, de stjäl som korpar av dessa människor som ställer upp för dem. Vart de har samlingsplats har dessa hjälpande människor blivit av med både deras egna kläder, pengar och annat som de inte haft uppsikt över. När de asylsökande blir tillsagda så skriker de och lever om.

    De har haft möten och informationsträffar för att få detta att sluta men det hjälper inte, de struntar totalt i allt och detta leder till att ett helt samhälle som jobbat stenhårt för  flyktingar/invandrare nu sakta men säkert börjar känna ett hat mot dessa människor.
    Klimatet har blivit kallt och eldsjälarna färre och färre.

    Varför i hela h-vete måste de stjäla för?

    (nu kommer argumentet: Det finns svenskar som stjäl bl.a bl.a bl.a. Jaha, det var en nyhet eller? Men det är inte gängse bland svenskar, däri ligger skillnaden precis som vi inte drar ned bilrutan och skriker för att någon är låmgsam över vägen eller som att vi inte kastar ut våra sopor genom fönstret, varför syssla med sådant som uppenbart inte är ok i landet man vistas i som gäst? )

    Att du tycker det är vidrigt att inte öppna sin famn för dessa människor får stå för dig, de som öppnat sina armar har lämnat målet öppet och fått ett slag i solar plexus som heter duga.

    Du skriver också att en minoritet beter sig illa av invandrarna och det stämde för 10 år sedan nu är det tyvärr tvärtom.

    (en parentes men ändå: Vad känner du för folk som tycker att en klädsel gör en våldtäkt ok?)
  • chrissandra
    paperplanes skrev 2011-03-25 20:08:38 följande:
    Bra poäng. Om man skulle bilda sin uppfattning om svenskar utifrån enskilda fall eller åsikter(speciellt sådana som dyker upp på nätforum) hade man haft en ganska förskräcklig bild av oss. 
    Samma gäller the other way around, att man träffar tre trevliga av trehundra borde inte göra att man per automatik kallar alla trevliga.
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola