• ica

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Så nu kan vi utnyttja människor ännu mer. Ni får jobba och bo här men får inga rättigheter mer än allmosor. Arbetsgivare kan utnyttja er men ni är illigala. Vidrig dubbelmoral. Vi har tillräckligt med arbetsgivare som utnyttjar folk. Nu kan de slå sig själva för bröstet och säga att de får i alla fall sjukvård och skola. Det skapar bara en andra klassen människor i vårt land.
    Antingen är man här legalt eller så ska man inte vara här. vi har tillräckligt med hemlösa som det är.

  • ica
    violatricolor skrev 2011-03-03 17:25:48 följande:
    Det är självklart ett problem att de tvingas leva illegalt och inte får uppehållstillstånd men det löser vi inte genom att neka dem vård och skola.
    Nej, men de är fortfarande här illigalt och inte en del av vårt samhälle. De betalar ingen skatt eller bidrar till samhället. Det finns ofta en anledning till att de inte fått stanna här legalt. Det finns terrorister som har Sverige som bas.
  • ica
    Tomtefar skrev 2011-03-04 11:51:24 följande:
    Detta var nog det sjukaste som hänt i Sverige dubbelmoralens land där det nu uppmanas till att folk ska slänga sina papper, vistas här illegalt och få allt serverat. Världens största socialbyrå för skäggebarn och annat pack som har inga som helst ambitioner att bidra till samhället. Dom som gör allting rätt med för att komma hit kommer ju bli straffade. DU som svensk betalar för detta elände. Hur långt tid innan det blir höjda avgifter för dig som svensk medborgare och sämre vård med längre vårdköer?

    www.svd.se/opinion/ledarsidan/hur-hogt-blir-p...
    Ja, dessutom behöver både vården och skolan vår folkbokföring för att kunna planera allt. För annars finns det inte resurser. T ex så räknar landets sjukhus ut hur många förlossningar det beräknas ske varje vecka. Hur många ungar som är på gång i förtid. Allt för att kunna omfördela resurserna på bästa sätt. Skicka mammor till andra sjukhus. Hur gör du med en papperslös kvinna som ingen vet om? Vems plats får hon? För vi har sånt tryck på många ställen inom vården att för mycket oplanerat omintetgör det planerade eller så blir vården sämre.
  • ica
    EvelynB skrev 2011-03-06 00:02:52 följande:
    Nej(!) jag tycker inte att vi ska betala papperslösa's vård! Min man har eget företag, jobbar utomlands å betalar mer i skatt varje månad än han får ut i lön! Tänk om han fick välja vad hans skatt skulle gå till! Varje månad när min man sätter in tiotusentals( drygt 37000) kronor på skatteverkets konto och vi ändå får betala maxtaxa för barnomsorg (jag pluggar) blir man fasen arg, särskilt när man läser i tidningen hur dålig skolan i vår kommun e där vår son går! Om ändå skattepengaran gick till vår sons förmån! Nej sverige, man bjuder inte 20 st på middag om man bara har mat i kylskåpet för 10!
    Kan bara hålla med. Vi har egna hemlösa och fattig barnfamiljer att ta hand om för våra skattemedel. Vad var och en ger sina egna pengar till för välgörande ändamål är en annan sak.
    Sen kommer de papperslösa bli som USA:s mexikaner: sänka lönekraven och urholka den svenska arbetsmarknaden. Jag vill inte ha folk som jobbar under farliga villkor med motiveringen att de har det bättre än hemma. Låt våra unga svenska vuxna få en chans på arbetsmarkanden eller våra duktiga invandrare.
  • ica
    Apmor2 skrev 2011-03-06 10:05:40 följande:
    Hur skulle det vara om jag måste fly från mitt land av en eller annan anledning, hur skulle det vara att vara papperslös och inte ha några som helst rättigheter. Att jobba svart för att kunna förse mina barn med tak över huvudet och mat, hur skulle det vara om jag blev sjuk och ej kunde få tillgång till vård.? Om papperslösheten drar ut på tiden och mina växande barn växer utan att få ta del till en utbildning. Allt för att jag vill mina barn det bästa.

    Kan vi inte ha ett medmänskligt tänkande, måste det handla om ekonomi, måste folk dö i vårt land trots att vi har råd att hjälpa dessa människor i deras svåra sits?
    Att vi tillåter papperslösa och ger dem vissa förmåner är inte särskilt genomtänkt eller humant.  De får jobba vidriga timmar, utan säkerhet, usla bostäder och luras på lön mm. Bättre att skicka hem dem som inte får stanna. Bland denna grupp finns också ljusskygga individer som ingen borde behövas umgås med. Vem ser till de papparlösa anställningsvillkor? I bästa fall är de daglönare. Mest troliga kommer deras sk arbetsgivare utnyttja dem och inte alltid betala dem. En slags slaveri på ett sätt. En del kommer att bli så desperata att de kommer att begå brott. En del är här för att de är kriminella.  Ska vi ha dem här sk vi ha dem folkbokförda öppet och ärligt.
  • ica
    jaghopparhögt skrev 2011-03-06 18:50:09 följande:
    För om de nu får arbeta hur ser man till att de inte behandlas som skit?
    Genom att de inte är papperslösa. Är de legala har de möjlighet att klaga. Vi är på väg att hamna i samma sits som USA med mexikanerna. En underklass som jobbar för usla löner med inga rättigheter. Jag vill inte att sverige ska ha sk gästarbetare. Jobbar de här ska de ha anställningsavtal och skatta här. Annars kan ingen skydda dem från att bli utnyttjade.
  • ica
    Tomtefar skrev 2011-03-08 22:35:47 följande:
    Du ser alltså inte sambandet att höja vårdavgifter samt ge gratis välfärd till illegala invandrare? Som svensk skäms man för sådan här blåögd naivitet så man undrar om allt står rätt till hos dig? Du kanske borde uppsöka vården själv? Lite som att propagera då för att invadera Irak med motiveringen att förstöra massförstörelsevapen då resten av världen vet att det handlar om oljan. Alla jänkare köpte Bush fina argument likt du tycks köpa våran regerings idiotiska förklaring och ser inte sambandet.

    Det är väl meningen med ett välfärdssamhälle att ha just VÄLFÄRD FÖR DEN INHEMSKA BEFOLKNINGEN och jag hade gladeligen sett till så både dina och mina äldre ( vi kommer själva dit en dag ) får unna sig något mer i månaden än bara mediciner och dyrare sjukvård samtidigt som pensioner inte höjs i samma takt. Klart allt har blivit dyrare men i Sverige men nu ska resurser satsas på utländsk befolkning som inte har här att göra. Att du hatar dina föräldrar och svärföräldrar gissar jag är ömsesidigt från deras håll, men att du tycker det är bra att försämra den svenska sjukvården ytterligare för den inhemska befolkningen är skandalöst, den dagen du själv blir drabbad av de försämringarna detta kommer medföra undrar jag vart dina prioriterningar kommer ligga?
    Många ser nog inte sambanden. Men vi som är inom vården ser hur stort behovet av vård är redan idag. Och alla dessa prioriteringar vi har idag gör att vissa inte får den vård de kunnat få. Ska samma resurser fördelas på fler så blir det mindre åt de som verkligen behöver. De som betalat skatt i åratal ska ju ändå få det de valt att betala för.
    Att ha en underklass av illegala invandrare som tar alla skitjobb men inte har några rättigheter är djupt ovärdigt för en demokrati. Det skulle dessutom vissa att vi inte har nån trovärdighet när det gäller mänskliga rättigheter.
  • ica
    mylife skrev 2011-03-10 22:21:35 följande:
    Hur vi än vänder och vrider på det så kommer det att finnas papperslösa invandrare i vårt land.
    Självklart skall de få rätt till vård. Varför? Jo därför att många har t e x TBC och andra smittsamma sjukdomar. Har man t ex Tbc så behöver man medicin under 6 månader. Äter man ingen medicin så sprids smittan vidare i landet till övriga. Därför bör t ex papperslösa få vård. Barn till papperslösa är troligen födda i landet och min egen åsikt är att de borde då få bli svenska medborgare. Dessa barn kan inte hjälpa att de är födda. Så varför ska de bli en andra klassens medborgare utan utbildning eller vård? Papperslösa arbetar och har de sämsta lönerna. De handlar mat och kläder och betalar hyror. De betalar allstå således skatt på de varor de handlar.
    Jo, men de kommer ju inte ha rätt till sjukskrivning, att få ut sin lön. Som papperslösa kan de inte bråka och få rätt som vi andra. Så de är och kommer förbli tredje klassens människor i vårt land. De är ju fortfarande illigala.
  • ica
    bastardized skrev 2011-03-11 18:29:21 följande:
    Nej, däremot som en sann realist och demokrat med tro på ett rättsamhälle med normer att anpassa sej efter, men det är lätt för dej att dra upp kortet så fort någon inte dansar efter din pipa.
    Nej, att slänga ur sig rasist-kortet är bara ett sätt att döda debatten. istället för att se att de papperslösa hmanar i en permanent dålig sits. De utnyttjas ju permanet. Nej, antingen får de stanna eller åka hem. Antingen är man skriven där man bor. då får man kommunal rösträtt och betalar skatt.Jag vill ha ett öppet och ärligt samhälle.
  • ica
    bastardized skrev 2011-03-12 14:12:41 följande:
    Ordet Rasist är idag lika laddat som "leverpastejsmörgås" 
    Tänkte inte på det!
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola