Inlägg från: Apmor2 |Visa alla inlägg
  • Apmor2

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Manchester skrev 2011-03-04 15:24:26 följande:
    Nåja, ett av de ensamkommande flyktingbarn jag känner var tre år när han kom hit. Jag lovar dig att hans svenska är helt OK. Han jobbar idag som IT-tekniker och tar därmed inte något "enklare arbete" som borde ha gått till svenska ungdomar(!).

    De ungdomar som bor i kommunens boende har varit lite äldre när de kom, de flesta 12-16 år, men de lär sig svenska förvånansvärt snabbt. Jag är själv lärare och har haft ett antal invandrarbarn som elever. Många av dem kan tillgodogöra sig svensk undervisning fullt ut efter ett eller två år här. Dessa killar (på just vårt boende finns bara killar) har alltså alla möjligheter att läsa på gymnasiet och gå ut med bra betyg. De flesta har ambitionen att sedan plugga vidare, och många kommer säkert att lyckas med det.

    Visst är det sant att inte "bidrar" så mycket under sin första tid i Sverige. Han som kom som treåring hann vara här ganska länge innan han kunde kallas produktiv. Men på vilket sätt skiljer det sig från svenska barn? Mina egna på fem och åtta gör inte heller mycket nytta för det svenska samhället i stort. Jag är glad så länge de plockar undan sin egen disk efter sig. Men mitt inlägg här ovan handlade inte om insatser här och nu, utan var ett svar på ett påstående om att flyktingbarn kommer hit "utan några som helst ambitioner att bidra till samhället". Det tolkar jag inte bara som vad de gör dagen efter att de landat på svensk mark, utan mer som hela den tid de är här, alltså även efter avslutad utbildning.
  • Apmor2

    Hur skulle det vara om jag måste fly från mitt land av en eller annan anledning, hur skulle det vara att vara papperslös och inte ha några som helst rättigheter. Att jobba svart för att kunna förse mina barn med tak över huvudet och mat, hur skulle det vara om jag blev sjuk och ej kunde få tillgång till vård.? Om papperslösheten drar ut på tiden och mina växande barn växer utan att få ta del till en utbildning. Allt för att jag vill mina barn det bästa.

    Kan vi inte ha ett medmänskligt tänkande, måste det handla om ekonomi, måste folk dö i vårt land trots att vi har råd att hjälpa dessa människor i deras svåra sits?

  • Apmor2
    Kejsar Wilhelm den andre skrev 2011-03-06 15:09:16 följande:
    Att vara papperslös är att vara illegal. Du har inget i det här landet att göra - varför skall du då på snylta på vår välfärd? Inser du inte att detta ger alla världens människor möjlighet att använda vår välfärd gratis.

    För övrigt så erbjöds redan akutvård sedan tidigare.
    vem har sagt att jag är papperslös? vem har sagt att jag snyltar på vår välfärd?
    för övrigt så har även kriminella rättigheter.
  • Apmor2
    ica skrev 2011-03-06 14:21:47 följande:
    Att vi tillåter papperslösa och ger dem vissa förmåner är inte särskilt genomtänkt eller humant.  De får jobba vidriga timmar, utan säkerhet, usla bostäder och luras på lön mm. Bättre att skicka hem dem som inte får stanna. Bland denna grupp finns också ljusskygga individer som ingen borde behövas umgås med. Vem ser till de papparlösa anställningsvillkor? I bästa fall är de daglönare. Mest troliga kommer deras sk arbetsgivare utnyttja dem och inte alltid betala dem. En slags slaveri på ett sätt. En del kommer att bli så desperata att de kommer att begå brott. En del är här för att de är kriminella.  Ska vi ha dem här sk vi ha dem folkbokförda öppet och ärligt.
    det här är det dummaste jag läst på länge..
  • Apmor2
    jaghopparhögt skrev 2011-03-06 18:46:14 följande:
    Jag tycker inte det var så dumt, hela den här debatten öppnar för en massa olika frågor.
    bra för dig.
  • Apmor2
    Tomtefar skrev 2011-03-08 22:12:28 följande:
    Jepp, i Sverige får de "vård" med diverse mildrande omständigheter för vidriga brott mot samhället och deras offer. Det heter ju trots allt "kriminalvården" där man numera kan få PUT under sin "vård"tid, även mord.

    www.familjeliv.se/Forum-26-65/m54036825-1.htm...

    Utomlands tycks de få straff som de får avtjäna och sedan blir avskummen utvisade.

    Detta var lite off topic då jag antar du åsyftar dom där "snälla" illegala invandrarna?
    ??????????????
    vad menar du med "snälla invandrare?
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola