Inlägg från: Nice Girl Wrong Place |Visa alla inlägg
  • Nice Girl Wrong Place

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    aussie skrev 2011-03-04 12:22:09 följande:
    JAG som svensk betalar för "detta elände" liksom en massa annat som jag personligen blivit tillfrågad om (motorvägar, avgångsvederlag till DO, bonusar, etc).
    Nu när det går så lysande för Sverige, enligt alliansen, är det bra att man ger fri vård och skola till de som finns inom landet, oavsett nationalitet. Men det finns ett krux här. Samma allians beslutade benhårt att alla icke-europeiska studenter ska avgiftsbeläggas från januari 2011.
    Och det är helt fel. Papperslös eller icke-europeisk med handlingar i ordning - det ska vara gratis med vård och skola i vilket fall. Sverige ska vara ett föregångsland, inte nåt jävla slutet mecka för nationalister. Så om det nu går bra för Sverige (som alliansen säger) är detta ett utmärkt sätt att spendera pengar.
    Well spoken!
  • Nice Girl Wrong Place
    JTA skrev 2011-03-15 21:12:36 följande:
    Litar du inte på Ekeroth?

    Du lär för övrigt känna igen fortsättningen. Mer fantasi än så här har jag inte.
    Manchester skrev 2011-03-14 23:19:24 följande:
    Jag vet att det har hänt, ja. Men jag vet också att när det gäller ensamkommande som finns på boendet i min egen kommun så får man ta till en rejäl dos fantasi om man ska få dem till att vara vuxna. Nu har jag inte direkt personligen gjort något handröntgen eller liknande på dem och visst kan man tänka sig ett fall där en pojke som säger sig vara 16 och även ser ut som 16, egentligen visar sig vara en ovanligt späd och outvecklad 18-åring. Men det är inte vad jag skulle gissa på i första hand.

    Är du förresten lika misstänksam mot alla andra grupper i samhället? Pratar du enbart om "så kallade hantverkare" eller "så kallade byggare" efter att ha sett TV-program som avslöjar ett fåtal fuskbyggen? För ett tag sedan avslöjades det ju att en person lyckats lura sig till en läkartjänst utan att egentligen vara utbildad. Betyder det att det numera bara finns "så kallade läkare"  i din värld?
    Dina erfarenheter är naturligtvis sanna eftersom du har upplevt dem. Men jag skulle tveka att dra alltför generella slutsatser om hantverkare och läkare bara med grund i min egen erfarenhet av hantverkare och läkare. Du borde också tveka. Många av dem är helt säkert under 18 år. Hur många?

    Kolla sista avsnittet och referenserna däri:
    sv.wikipedia.org/wiki/Ensamkommande_barn#cite_note-40

    Det är inte alla ensankommande som är ensamma heller, visar erfarenheter från Holland:
    www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/365665:Danmark--Uledsagede-boern-modtages-af-far-og-mor- -naar-de-sendes-tilbage

    Jag gilar inte att bli blåst.

    Du kanske är mer förlåtande, men borde kunna fundera på hur många personer man kan hjälpa i ett fattigt land med pengarna ett så kallat ensamkommande barn kostar. Vilket alltså är minst 2000 kr/dygn. Kolla läkare utan gränsers hemsida, där finns till exempel siffror på hur många koleravaccin man får för en viss slant. Do your own math. Det finns ca 1,5 miljarder fattiga människor i världen, vi kan inte ta emot dem alla. De som lyckats ta sig hit bör vara de som har råd och styrka att resa över halva världen. Jag förstår inte varför vi skall ösa pengar över just dem.
    Hahaha nej.

    Men JTA, att vara fattig är inget skäl till asyl. Enligt lagen alltså.
    Jag tror jag redan redogjort för hur de flesta som kommer hit har råd.
    Nu vet jag inte vilka ösande pengar du syftar på, men BigDaddy har i tråden (eller en relaterad) redogjort för kostanderna som TS pratar om, vilka, satta i ett perspektiv, inte alls är några enorma summor som påverkar varken dig eller mig eller Sverige.
    Du är smart. Du vet att om vi skulle sluta ta emot flyktingar, eller inte ge papperslösa vård och skola, skulle dessa pengar ändå inte gå till Läkare utan gränser.
    Det ena ska heller inte behöva utesluta det andra. Var det inte du som skulle börja avvara en slant i mån till LUG förresten?
  • Nice Girl Wrong Place
    JTA skrev 2011-03-15 21:57:51 följande:
    Nej, fattigdom är inte skäl för asyl. Vilket var en delpoäng. Klart man vill ordna ett bättre liv för sig. Var har du redogjort för hur de flesta som kommer hit har råd?

    BigDaddys och andras resonemang om kostnader förstår jag inte. Sade inte upphovspersonerna själva att det kommer att kosta 1,7 miljarder kronor? (Per år?) Så vad bråkar de om? Mycket pengar förstås, men kanske bara en tiondel av vad norra länken i Stockholm kommer att kosta.

    Det egentliga kruxet är väl att den här typen av beslut så att säga nullifierar vad lagen och domstolarna säger. Det gör detsamma vilket beslut man får - eller varför ens be om ett beslut - det är bara att stanna kvar ändå.

    Jag har inte riktigt förstått hur långt det här beslutet sträcker sig. Är det nu bara att resa hit och sedan ställa sig i kö för en höftledsoperation? Man har talat om vissa grupper och vissa sammanhang. Låter som moderaterna sett till att reservera sig - är miljöpartiet blåsta?
    Jag trodde jag gjort det i en annan tråd, detta är ju inte första diskussionen i ämnet!
    Det är ju så det är i England, inte med vård ock skola (rätta mig om jag har fel), men på det sättet att England inte deporterar. Asylsökanden får avslag och lämnas sedan vind för våd. De flesta hänger ju alltså kvar och bygger upp ett liv så gott det går. Visst, tas man av polisen så är det kört, men man sätts inte i förvar för deportering på samma sätt som i Sverige. Vid ett avvisningsbeslut i Sverige är det således relativt svårt att hålla sig undan.
    Men jag förstår din poäng.
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola