• Äldre 5 Mar 01:39
    35801 visningar
    524 svar
    524
    35801

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    krank skrev 2011-03-03 16:33:23 följande:
    Omhändertagning - identifiering - utvisning ... sen skickar man faktura för mottagen vård.
    violatricolor skrev 2011-03-03 16:23:58 följande:
    Jag hoppas verkligen det blir så här nu! ÄNTLIGEN! Ett steg i rätt riktning om vi ska följa FNs barnkonvention som vi har skrivit under. Framförallt ett stort steg för ett mänskligare samhälle.

    Vad det får för konsekvenser för oss som vistas här legalt (vad du kallar "den inhemska befolkningen") är som du säkert förstår själv svårt att sia om. Det beror på politiska beslut kring skatter, resursfördelning mm. För mig är det dock så självklart att papperslösa ska ha lika rätt till sjukvård och skola som jag så jag är beredd att ta eventuella konsekvenser. Jag har också drabbats av den höga belastningen på sjukvården men jag tycker så här ändå. Jag tycker mig inte ha mer rätt till vård än papperslösa. Det är en stark övertygelse jag har och det hänger ihop med min människosyn och världsbild.

    Och nej, ni som är oroliga att det kommer att komma massor av illegala invandrare hit kan sluta oroa er. Man flyr inte från sitt ursprungsland och lever gömd i ett annat land om det inte är nödvändigt. 
    Mänskligare samhälle? Jag vet inte vilken drömbubbla du lever i men stora delar av världen har det sämre än vad vi har.
    Vi har det bättre än andra på grund av generationer av svenskar som har slitit halv ihjäl sig för att bygga upp samhället runt omkring oss, samhället som förstörs just nu på grund av lyckosökare som drar sig hit från hela världen och tas emot med öppna armar av idioter som anser att vår välfärd är till alla
    Eller rättare sagt politiker som låter lyckosökarna komma hit.
  • Äldre 5 Mar 01:47
    violatricolor skrev 2011-03-03 16:40:45 följande:
    Finnar, chilenare, personer från forna jugoslavien, greker... Många är det så bygger upp välfärden här. Fler kan det bli.
    Ironin i ditt resonemang blir ju att många från dessa invandrargrupper röstar SD själva, då som ser den nya aristokratin (framförallt folk från MENA) gå runt och dräller på den välfärd dom var med och byggde upp när dom själva kom hit på 60-talet och framåt.

    Lyssna på den här sköna greken t ex: 

  • Äldre 5 Mar 01:49
    violatricolor skrev 2011-03-03 17:11:00 följande:
    Det där vi-och-dom-tänkandet är just vad jag vill komma bort ifrån.
    Resonerar du likadant när det gäller dina egna barn, skänker du bort alla pengar och låter dina barn svälja ihjäl?

    Eller varför inte rösta SD som vill utöka anslagen till UNHCR som hjälper riktiga flyktingar, och inte dessa bidragssökare som från början egentligen hade klarat sig (annars hade man inte kunnat ta sig hit från första början). 
  • Äldre 5 Mar 01:53
    chrissandra skrev 2011-03-03 22:43:22 följande:
    Har en kompis som jobbar med en invandrarkille, han har berättat för henne hur de asgarvar åt Sverige och svenskarna. Det finns manualer på internet hur man ska gå till väga för att få stanna i Sverige och det första de ska göra är slänga deras papper.
    Det är det förlovade landet där du kan stjäla, slåss och bete dig hur som helst och ändå få betalt boende och läkarvård m.m.
    PI har skrivit om det: politisktinkorrekt.info/2011/02/26/repris-arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/

    Skulle tro att den artikeln i sig har omvänt många till SD. 
  • Äldre 5 Mar 02:05
    aussie skrev 2011-03-04 12:22:09 följande:
    JAG som svensk betalar för "detta elände" liksom en massa annat som jag personligen blivit tillfrågad om (motorvägar, avgångsvederlag till DO, bonusar, etc).
    Nu när det går så lysande för Sverige, enligt alliansen, är det bra att man ger fri vård och skola till de som finns inom landet, oavsett nationalitet. Men det finns ett krux här. Samma allians beslutade benhårt att alla icke-europeiska studenter ska avgiftsbeläggas från januari 2011.
    Och det är helt fel. Papperslös eller icke-europeisk med handlingar i ordning - det ska vara gratis med vård och skola i vilket fall. Sverige ska vara ett föregångsland, inte nåt jävla slutet mecka för nationalister. Så om det nu går bra för Sverige (som alliansen säger) är detta ett utmärkt sätt att spendera pengar.
    Nu vet jag inte om vi sett på samma nyheter du och jag. Du måste leva i ett parallellt universum, där det går bra för Sverige. Vi blir ju dagligen matade med nedskärningar hit och nedskärningar dit. Nej, det är uppenbart vilka grupper man idag prioriterar och vilka man idag sparkar på.

    Att rösta mer åt vänster är inte lösningen heller, då även dom vurmar för utlänningars behov i första hand, även om man å andra sidan inte kommer göra samma typer av nedskärningar mot svenskar som Alliansen. Problemet med nuvarande opposition är dock att dom vill lösa det med höjda skatter i ett land där vi redan har i princip världens högsta skatter.

    Nä, SD känns som det mest normala alternativet, iaf ur en global synvinkel. 
  • Äldre 5 Mar 02:11
    aussie skrev 2011-03-05 00:14:43 följande:
    det finns en ökad misär i Sverige, tycker jag mig se i alla fall. en baksida av den är att invandrare får skulden för den, medan det i själva verket inte beror på dem alls. Lika lite som att USAs kräftgång beror på deras invandrare.
    Det som är anmärkningsvärt är ju att vi har både misär OCH 7%ig tillväxt.

    Önskar bara att ni kunde se att misären - bostadspolitiken som är ett skämt i landet, försämrade arbetsvillkor, indragna skolor, utförsäkrade arbetslösa - har mkt lite med invandringspolitiken att göra, och mycket med högerpolitik (inklusive sossarnas högerpolitik) att göra.
    På vilket sätt har inte invandrare med t ex bostadsköer och skolor att göra? Är det bara svenskar som får stå i bostadskön och ha rätt till skolundervisning? Invandringspolitiken är med andra ord det område som påverkar alla andra områden som mest. Desto fler i landet, desto fler ska ta del av allt.

    Däremot har du ju rätt i att misären är närvarande. Men det blir ju även ett slags förtryck om man höjer skatter i ett land med redan höga skatter.
  • Äldre 5 Mar 02:15
    Manchester skrev 2011-03-04 15:24:26 följande:
    Nåja, ett av de ensamkommande flyktingbarn jag känner var tre år när han kom hit. Jag lovar dig att hans svenska är helt OK. Han jobbar idag som IT-tekniker och tar därmed inte något "enklare arbete" som borde ha gått till svenska ungdomar(!).

    De ungdomar som bor i kommunens boende har varit lite äldre när de kom, de flesta 12-16 år, men de lär sig svenska förvånansvärt snabbt. Jag är själv lärare och har haft ett antal invandrarbarn som elever. Många av dem kan tillgodogöra sig svensk undervisning fullt ut efter ett eller två år här. Dessa killar (på just vårt boende finns bara killar) har alltså alla möjligheter att läsa på gymnasiet och gå ut med bra betyg. De flesta har ambitionen att sedan plugga vidare, och många kommer säkert att lyckas med det.

    Visst är det sant att inte "bidrar" så mycket under sin första tid i Sverige. Han som kom som treåring hann vara här ganska länge innan han kunde kallas produktiv. Men på vilket sätt skiljer det sig från svenska barn? Mina egna på fem och åtta gör inte heller mycket nytta för det svenska samhället i stort. Jag är glad så länge de plockar undan sin egen disk efter sig. Men mitt inlägg här ovan handlade inte om insatser här och nu, utan var ett svar på ett påstående om att flyktingbarn kommer hit "utan några som helst ambitioner att bidra till samhället". Det tolkar jag inte bara som vad de gör dagen efter att de landat på svensk mark, utan mer som hela den tid de är här, alltså även efter avslutad utbildning.
    Spelar det någon roll egentligen, när vi inte tycks ha råd att ta hand om vår egen befolkning? Varför prioriteras dessa personer före alla andra? Tror du inte andra personer runt om i världen hade velat vara i dessa "flytkingbarnens" sits? Tyvärr hade dom inte råd att ta sig till Sverige, där har du skillnaden.
  • Äldre 5 Mar 02:19
    hedersknyffel skrev 2011-03-05 02:16:25 följande:
    Det får inga konsekvenser för oss med papper, det fattar du nog!? Sjukhusköerna blir inte längre pga papperslösa, köerna förlängs för att vi systemsätter lägre välfärd i största allmänhet. Har du pengar så köp dig frisk på privatsjukhus. 
    Den illegala invandringen ökar givetvis inte särskilt mkt för  att vi ger vård åt alla, dom flesta kan inte vraka och välja var dom ska fly.
    Åhh jag blir så trött på alla utan medkänsla och solidaritet!
    På vilket sätt är det mer solidariskt att ge vård och skolgång till illegala invandrare istället för att förbättra tillståndet för fler i det land dom kommer ifrån?
  • Äldre 5 Mar 02:37
    hedersknyffel skrev 2011-03-05 02:33:48 följande:
    Klart vi måste kunna vårda papperslösa samtidigt som vi hjälper folk i utsatta länder (särskilt som vi (väst) bär en stor del av skulden till att det är som det är)!
    Man måste kunna se flyktingpolitiken som en helhet och vidta åtgärder utifrån detta.. Jag tror inte det första man tänker på är att ge vård och skolgång till dom som från början har pengar och möjligheter att ta sig till Sverige från första början. Ska man sätta in resurser för att hjälpa riktiga flyktingar så bör man öka anslagen till UNHCR istället.
  • Äldre 5 Mar 02:40
    hedersknyffel skrev 2011-03-05 02:30:35 följande:
    Måste ett rikt land som Sverige egentligen välja?
    Det har nämnts tidigare i tråden, men det har ju gjorts mkt försämringar i Sverige och dess välfärd så även om Sverige är rikt håller jag inte med om prioriteringarna. Prio 1 borde vara att återuppbygga detta, låta exempelvis pensionärer få en värdig vård som då har skapat dessa ekonomiska möjligheter från första början.
  • Äldre 7 Mar 02:13
    BigDaddy skrev 2011-03-05 22:29:58 följande:
    Vad baserar du uttalandet att vi inte har råd att ta hand om vår egen befolkning på? Och hur är detta kopplat till "papperslösa" invandrare?

    Jag ser att du för fram en rad åsikter som tycks vara hämtade ur SDs partiprogram och deras senaste Skuggbudget. Om Tomtefars siffra på ett par hundra miljoner kronor (jag räknar det som 200 miljoner kronor) per år stämmer så är det ungefär samma siffra som Kungliga Dramaten i Stockholm spenderar på sin personal. Vilket är hälften så mycket som SD vill spendera på att bekämpa Skattefusk i SVerige som uppgår till 133 miljarder kronor/år. Ett förslag från V och Mp var att rusta upp cykelvägar i Stockholm för lite mer än 100 miljoner kronor. Bara för att ge perspektiv på siffrorna.

    Berätta gärna i dina egna ord hur 200 miljoner kronor (jag har inte fått någon länk till denna siffra så jag utgår från att den är sann) spenderat på att se till att vi inte har dolda epidemier väntande, inhuman människobehandling helt i otakt med våra värderingar och att vården äntligen får klara direktiv och förhållningssätt nu är sämre än 400 miljoner kronor/år spenderat på att bekämpa massivt skattefusk på 133 miljarder kronor/år.

    Jag tar upp ovanstående för TS talar om konsekvenser för välfärden för hela Sveriges befolkning om vi får en kostnad på 200 miljoner kronor.
    Det är möjligt att du har rätt att vi har råd att ta hand om den inhemska befolkningen, det jag i så fall vänder mig emot är att man inte gör det. Och att utlänningar får mer förmåner än den inhemska befolkningen. Varför ska resurserna prioriteras till "flyktingbarnen", som får dygnet-runt service när demensboendena inte har det?
  • Äldre 11 Mar 18:27
    EvelynB skrev 2011-03-11 08:20:29 följande:
    Vadå? Så du menar att höginkomsttagare som får betala högre skatt än alla andra inte ska få något barnbidrag för att de inte anses behöva det? Människor som har pluggat sig (ja det e väldigt slitigt att plugga faktiskt) till sin utbildning, kämpat med att få en välbetalt jobb, helt plösligt ska tas ifrån "förmåner" som alla andra invånare har tillgång till? Va fan Give Me a Break alltså! Det va tamejfan nåt bland det dummaste jag hört! Ungefär lika dumt som när FI kom med förslag att män skulle betala högre skatt för att "de" misshandlar kvinnor! 

    Skatten ska inte höjas, det ska inte sparas in mer än det redan gör överallt! Jag orkar knappt skriva det igen, men man bjuder fan inte 20 st på middag när man bara har mat i kylskåpet för 10!  
  • Äldre 11 Mar 23:51
    BigDaddy skrev 2011-03-07 18:18:59 följande:
    Jag håller med om att resurser ska först och främst satsas på de behövande i den inhemska befolkningen. De hör ju till den grupp som genererade resurserna till att börja med. Men efter min genomlysning av SDs skuggbudget hittar jag ingen sådan märkvärdig satsning. Pensionärerna fick ingen höjd pension. Man ställde sig bakom ett förslag att sänka pensionen, men det här förslaget är ju både Moderaterna och Socialdemokraterna så gott som överrens om redan och är inget som SD dragit igång. Man ville också göra ett specialpåslag på 600 miljoner kronor/år för bättre mat i vården. Något som bland annat människor på äldreboenden kommer få glädja sig av. Men mer än så hittar jag inte i Skuggbudgeten. Och handen på hjärtat, om vi beklagar oss över 200 miljoner kronor/år samtidigt som vi ger precis 3 ggr mer för ett bättre liv åt våra pensionärer som sitter på äldreboende (de lär vara långt fler än de här illegala invandrarna) så undrar jag vem det är som håller i pengarna och vem det är som tar i? Antingen är 200 miljoner kronor sjukt mycket, eller så är 600 miljoner kronor fantastiskt lite. Hur jag än vänder och vrider på det så hittar jag inte SDs jättesatsning där de hävdar att pengarna borde gå: till pensionärer, till skolan och till vården.

    Titta gärna på min genomlysning av deras Skuggbudget under "Politik" och "Samhälle" här på FL. Jag har startat trådarna under mitt namn, BigDaddy.

    SD är väl det parti som ärligt vill satsa på välfärden, och pensionärer var ju en av deras tre huvudfrågor inför valet. Det är möjligt att du hade förväntat dig högre siffror från SD, men helre att man går åt det hållet än tvärtom som sker just nu.


     


    Det är möjligt att vi hittar ungefär samma ambitioner hos t ex S och V, men för det första så är det ganska tyst från det hållet gällande detta och för det andra så vill dom lösa det genom skattehöjningar vilket inte är särskilt poppis och det vill inte SD heller.

  • Äldre 13 Mar 16:50
    paperplanes skrev 2011-03-12 19:54:20 följande:
    haha, nej. Men jag tror jag förstår vad du menar. Givetvis har vi plus och minus. Men det är väldigt underligt att bland statens alla budgetposter(kulturstöd, jobbskatteavdrag, flygplan, kungen) just ta upp invandrarna som de som har orsakat sjukförsäkringssystemets förändringar. Som jag poängterade tidigare skedde förändringarna inte för att det var ont om pengar. 
    Lägger mig i diskussionen här då jag fann den intressant.

    Det torde väl vara av mer relevans att ta upp hur man disponerar ut pengar till livs levande människor än t ex kulturstöd som inte är en människa.

    Kan faktiskt köpa att arbetslösa och sjuka har fått på nöten pga ideologiska skäl och inte ekonomiska. Men jag vet själv hur jag tänkte när jag satt på diskussionsforums 2006 och diskuterade för Moderaternas skull, och då skrev jag ofta "bättre att lägga resurserna på dom som bäst behöver det". Och då syftade jag INTE på illegala invandrare, utan i första hand syftade jag på hemlösa svenskar.

    Frågan är om besparingar på t ex sjukhus och äldreboenden (som är verksamheter för livs levande människor) också är av ideologisk art? Det kan jag knappast tro.

    2010 röstade jag inte på M, har insett vilka landsförrädare dom är.
  • Äldre 13 Mar 23:56
    paperplanes skrev 2011-03-13 20:36:59 följande:
    Förstår faktiskt inte vad du är ute efter. Det är ju inte som att budgeten sätts efter två kategorier "pengar till människors hälsa/sjukförsäkringar/äldreboenden" och sen "övriga utgiter typ kulturstöd och flygplan". Det är varje regeringens val att komma med ett förslag till riksdagen där man kanske helt slopar diverse kulturstöd samtidigt som man satsar motsvarande summa på äldreboende el. dyl. 

    Jag tror också att besparingarna inom sjukhus och äldreboenden inte varit ideologiska. Här har det ju dock handlat om kommun/landsting och regeringen har ju förstås inte samma möjligheter att påverka(ja, förutom att märka pengar för vissa verksamheter/införa diverse statliga garantier).  
    Kanske inte två kategorier, nej. Jag ville bara avskilja områden där pengar som distruberas till människor och deras personliga plånböcker och vad som distruberas till andra samhällsområden. Poängen var då att t ex en nyanländ med SFI bidrag har det bättre än både arbetslösa och sjuka svenskar.

    Jo dom påverkar väl i allra högsta grad. Vi har väl sett partipiskan vina lite överallt från toppen av pyramiden mot kommuner. T ex tvingade man ju sig på Vellinge att dom skulle ta emot s k ensamkommande flyktingbarn, medan alla andra kommuner löd snällt. Sen är det väl inte bara i toppen problemen ligger, men desto högre upp desto mer korrumperat och problematiskt förstås.
  • Äldre 15 Mar 03:44
    Manchester skrev 2011-03-14 22:13:50 följande:
    På vilket sätt har en nyanländ flykting med SFI-bidrag det bättre än sjuka och arbetslösa? Upplys mig gärna. Jag sitter i socialnämnden i min hemkommun och varje månad kan jag gå igenom en lista på exakt vilka summor som betalats ut i exempelvis socialbidrag till våra kommuninvånare. Invandrare som studerar SFI hamnar i en kategori, arbetslösa utan eller med otillräcklig A-kassa i en annan och sjuka utan eller med otillräcklig sjukersättning i en tredje. Jag ser alltså exakt vilka summor som betalas ut till varje typ av hjälpbehövande. Hittills har jag inte sett något som tyder på att just SFI-studerande skulle få pengar till något lyxliv. Precis som andra behövande får de vad de behöver för att - med små marginaler - kunna försörja sig själva och sina barn. Om det blir på öret samma vet jag inte. Det är sällan två mottagare av försörjningsstöd får på öret samma summa, oavsett anledning till att de behöver stödet. Men några märkbara skillnader är det i alla fall inte tal om. Det ser jag. Svart på vitt. Varje månad. Direkt från den instans som betalar ut stödet. Var hämtar du din information?

    Och så det där försåtliga "så kallade" flyktingbarn. Utan att kunna anklagas för att påstå något bestämt så har du genast framställt det som om ensamkommande flyktingbarn är någon sorts bedragare. Säkert ett bekvämt sätt att argumentera, men inte särskilt renhårigt.
    Fattar mig kort nu när jag mer eller mindre skrivit en uppsats som svar i några andra trådar.

    Stycke 1: Etableringsbidrag + då SFI bonus, 12.000:-
    svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp&a=1098224&lid=puff_1098283&lpos=rubrik
    Sjuka och arbetslösa lever på långt mindre.

    Stycke 2: politisktinkorrekt.info/2011/02/26/repris-arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola