Inlägg från: Colisa |Visa alla inlägg
  • Colisa

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Tycker det är helt galet. Alltså, tänk er en turist som kommer hit med turistvisum som är giltigt i tre månader eller hur länge de nu brukar gälla. Personen vistas i landet helt legalt och enligt reglerna. Om denna turist blir sjuk eller skadad under sin vistelse här får turisten, eller dennes försäkringsbolag om försäkring finns, betala hela kostnaden för denna vård, vilket kan vara rätt dyrt, några tusen för ett läkarbesök t ex. Okej. Nu går turistens visum ut och turisten stannar i Sverige trots detta. Nu är den fd turisten här illegalt och bryter mot lagen. Och plötsligt har han eller hon rätt till gratis vård! Ehhh.... ERROR!

    Jag tycker det är självklart att de som följer lagar och regler ska premieras! De som bryter mot lagen, vilket man faktiskt gör om man stannar i landet illegalt, ska inte ha fördelar p ga det! Hur tänker alliansen? Amerikaner kan ju åka hit i stället för att få vård hemma nu, så slipper de betala sina dyra sjukhusräkningar... Svenska skattebetalare står för notan!

  • Colisa
    hedersknyffel skrev 2011-03-05 02:16:25 följande:
    Det får inga konsekvenser för oss med papper, det fattar du nog!? Sjukhusköerna blir inte längre pga papperslösa, köerna förlängs för att vi systemsätter lägre välfärd i största allmänhet. Har du pengar så köp dig frisk på privatsjukhus. 
    Den illegala invandringen ökar givetvis inte särskilt mkt för  att vi ger vård åt alla, dom flesta kan inte vraka och välja var dom ska fly.
    Åhh jag blir så trött på alla utan medkänsla och solidaritet!
    "Var de ska fly"... De som flyr och har flyktingskäl kan söka asyl och berörs inte av detta beslut. De sk papperslösa är bl a människor som antingen sökt asyl och trots flera möjligheter att överklaga inte bedömts ha asylskäl eller andra skäl att stanna, sådana som begått brott och dömts till utvisning men håller sig undan och sådana som inte sökt asyl eller uppehållstillstånd alls. Den senare gruppen kan mycket väl ha olika skäl att inte ge sig till känna, t ex vara efterlysta.

    Det finns många många människor i världen som kan välja vart de ska åka, som behöver vård och som får betala för den i sina hemländer. USA är väl kanske det mest kända exemplet på ett rikt land där man kan få betala dyrt för sin vård i vissa fall. Nu kan amerikaner med dyra sjukhusräkningar komma hit i stället. Det finns inga regler om att detta bara gäller människor från fattiga länder eller ärliga människor det är synd om, vet du.
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola